Oliver Jeffers

1977-ben született ír származású író-illusztrátor, jelenleg Brooklynban él, és elsősorban gyerekkönyv illusztráció révén vált ismertté, habár emellett figuratív festészettel és installációkkal is foglalkozik. Lost and Found című könyve 2005-ben nyerte el a Nestlé Smarties Book díj aranyérmét, mely magyarul A pingvin és a kisfiú néven jelent meg. A könyvből készült animációs film több, mint 40 nemzetközi díjat nyert.

Hogy segíthetsz a beilleszkedésben?

Oliver Jeffers  című, most megnéztük közelebbről, miért imádják a gyerekek a két jó barát történetének második kötetét, a  című képeskönyvet.Ezzel a mesével megtapasztalhatod, a barátság biztonságát, miközben a beilleszkedés feszültségei mesés módon kámforrá válnak.

Tovább olvasom...
Szorongásoldó mese (nem csak) gyerekeknek

világszerte ismert könyve végre magyarul! Éppen itt az ideje! A szeparációs szorongás nem kortól függ, de vannak életszakaszok, amikor intenzívebben jelentkezik a gyerekek (és a felnőttek) életében. Hogy hogyan oldja fel mindezt minden erőlködés és modorosság nélkül  története? Hogyan könnyít a magánytól való félelmünkön, meghozva a felszabadító rácsodálkozást?A cikkből kiderül!

Tovább olvasom...