Révész Emese

Művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének docense. Emellett több ismeretterjesztő tanfolyamon tart előadásokat. Történészként a 19-20. századi magyar festészet és grafika, valamint a művészképzés történetét kutatja. Kiemelten foglalkozik a 20. századi és kortárs gyermekkönyv-illusztráció történetével. Rendszeresen publikál művészeti folyóiratokban, a HUBBY elnökségi tagja. A Simi és a rendetlen betűk az első szépirodalmi műve.

Szeptember 1.
2020-11-09
#Olvasósarok

"Képzeld el felnőttként, hogy embereknek nap mint nap olyan munkahelyre kell bemenniük, ahol újra és újra alul teljesítenek. Ez mélyen aláássa az önbecsülésüket, akkor is butának érzik magukat, ha ezt senki sem szegezi nekik közvetlenül." - így érez Simi is, Révész Emese könyvének diszlexiás főszereplője.
A gyerekek korán megtanulják, hogyan zajlanak a mindennapok, megtanulják az élet alapvető szabályait, egyre többet tudnak meg az őket érintő eseményekről, folyamatokról, szokásokról, de új közösségekhez csatlakozva megismerhetnek olyan élettörténeteket, amelyekkel eddig nem találkoztak. A kérdés, hogy mikor kezdjünk arról beszélni, ami őket személyesen talán nem érinti, de találkozhatnak az adott problémákkal.

Tovább olvasom...
Mindig a „mégjobb” a cél
2019-04-25
#Kávé mellé

"Egy illusztrációs új projektem mindig a megkapott kézirattal kezdődik. Kinyomtatom, hogy kézben tartva olvashassam el egymás után legalább háromszor, mindenhová magammal viszem, miközben alaposan áttanulmányozom, és végig aláhúzom-kiemelem-bejelölöm a különböző szempontok szerinti fontos részeket, aminek a végére egy telis-tele firkált és jegyzetelt színes salátává nem válik, de ilyenkor már megvan az egésznek a váza a fejemben" - mesélte nekünk Metzing Eszter, a Simi és a rendetlen betűk című könyv illusztrátora. Olvasd tovább interjúnkat!

Tovább olvasom...
Sétagalopp kontra gátfutás
2019-04-24
#Kávé mellé

"Képzeld el felnőttként, hogy embereknek nap mint nap olyan munkahelyre kell bemenniük, ahol újra és újra alul teljesítenek. Ez mélyen aláássa az önbecsülésüket, akkor is butának érzik magukat, ha ezt senki sem szegezi nekik közvetlenül." - így érez Simi is, Révész Emese könyvének diszlexiás főszereplője. A könyv szerzőjével beszélgettünk.

 

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások