Roald Dahl

Az angol származású mesemondó, saját bevallása szerint nem is akart soha író lenni, sőt fogalmazásból is rendre elmarasztalták tanulmányai során. A második világháborúban vadászpilóta volt, és egy repülőbalesetéről írt először novellát, ami egy amerikai folyóiratban jelent meg 1943-ban. Történeteit áthatja a valós világ és az abszurditás furcsa kettőse, különleges atmoszférát teremtve. Több művéből született film is, nemrég a Charlie és csokigyár című opusát vetítették nagy sikerrel a mozik. 1990-ben hunyt el, jelentős életművet hagyva maga után.Roald Dahl legújabb meséje

Itt az ősz és itt egy újabb nagyszerű Roald Dahl könyv! Ha téged is beszippantott már a ,, egyáltalánakkor azért, ha még csak most ismerkedsz a világirodalom megkerülhetetlen alkotásaival, akkor azért vedd a kezedbe a  történetét!

Tovább olvasom...
Különös lények – művészi ötletek

A gyerekirodalom tele van furcsa figurákkal. Most összeszedtük azokat a felejthetetlen lényeket, akik nélkül hiányos maradna a fantáziavilágunk, unalmasak a féltett álmaink és egysíkúak a beöltözős báljaink.Íme a legkedvesebb különös szereplőket felvonultató művek, akik nélkül nem lenne teljes a gyerekkor!

Tovább olvasom...
A jó könyvekből sosem elég
2016-11-24

Végre a jó történetek, képeskönyvek, mesék kerültek előtérbe! Szemlénkben most állatos meseregényeket, hercegnős képeskönyvet, izgalmas lexikonokat, önismereti könyvet és kortárs magyar és külföldi ifjúsági irodalmat is találsz. Cikkünkben minden korosztálynak kínálunk egy szuper ajándékot akár az ünnepre hangolódáshoz, akár karácsonyi ajándékként.

Tovább olvasom...