Száz óra sötétség
  • 14-18

Anna Woltz

Száz óra sötétség

Tilos az Á Könyvek, 2014

240 oldal , Kemény kötés

Emilia éppen úton van, New Yorkba tart, zsebében egy repülőjeggyel, apja hitelkártyájával és egy hamisított szülői hozzájárulással, hogy egyedül utazhat az Egyesült Államokba. A szabadság földjére. Miután ügyesen átverekszi magát a repülőtéri ellenőrző pontokon, és beengedik az országba, a szálláson kellemetlen meglepetés éri: a lefoglalt szoba címén nem a mosolygós indiai bérbeadó, hanem egy zárkózott tizenhét éves fiú, Seth és felvágott nyelvű húga, Abby várja. És ha ez a helyzet még nem lenne elég bonyolult: közeleg New York felé az évszázad hurrikánja, a Sandy. Seth és Abby befogadja Emiliát, és a hozzá csapódó kilencujjú, filmsztár külsejű Jimet, hogy aztán a három kamasz és a kislány együtt vészelje át szülők nélkül a sötétet, a víz hiányát és a hideget. A legjobb alkalom, hogy közel kerüljenek önmagukhoz, és más szemmel lássák eddigi életüket. Letehetetlen, sodró lendületű regény egy fiatal holland írónőtől, aki maga is átvészelte New Yorkban a sötét napokat a Sandy hurrikán tombolása alatt.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 2590 Ft
Aktuális ár: 2202 Ft
loyaltypoints11 törzsvásárlói pont
Kosárba
Száz óra sötétség

Anna Woltz New York-ban élt, amikor a Sandy hurrikán elérte a várost. Napokig csak vándorolt a sötét Manhattanben, hogy egy helyet találjon, ahol felmelegedhet, élelemhez és áramhoz juthat. Amint újra kigyúltak a fények, belefogott ebbe a regénybe, a 14 éves Emilia New York-i kalandjainak leírásába. Lélegzetvisszafojtva olvastuk mi is, ajánljuk mindenkinek, aki szereti az izgalmakat és a komoly témákat. - Rádai Andrea fordítása.

A sötétségben mélyebbre látunk

Emilia apja tett valamit. Méghozzá valami szörnyűt. Olyan borzalmasat, hogy Emília azonnal elhatározza, hogy megszökik otthonról, és vissza se néz. De mégis mit csinált? A kegyetlen írónő több tíz oldalon keresztül fokozza a feszültséget és mikorra már azt hisszük, hogy ennyire nagyszabású már nem lehet a sérelem, akkor előrukkol ezzel:

Emilia apukája, aki iskolaigazgató, titkos viszonyt folytatott a suli legnépszerűbb lányával. - Vujovits Júlia ajánlója a Száz óra sötétség című könyvünkről.

Eltűnni egy történetben

Anna Woltz 33 éves, Amszterdamban él, de sokáig élt angol nyelvterületen. Imádja a hegyeket, New Yorkot, a jó könyveket, azt, hogy a nyelv segítségével világokat tud alkotni. Első magyarul megjelenő könyvében a tizennégy éves Emilia keresi a helyét a felfordult világban. New Yorkba szökik, ahol a Sandy hurrikán beszorítja három másik gyerekkel egy hideg és sötét lakásba. Az izgalmas és mélyre menő regény írónőjével a fordítója, Rádai Andrea beszélgetett.

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások