Mrena Julianna

Mrena Julianna 1979-ben született Jászberényben. Elég hamar beleszeretett a szavakba: nemcsak hogy falta a meséket, verseket, de írni is akarta őket. Még a nagybetűket tanulta, amikor már a műveit mondtam tollba az édesanyjának. Nagyon fiatalon, 15 évesen publikálni kezdett, 25 évesen jelent meg verseskötete, Kilenc élet címmel. Hamarosan az írás a hivatása is lett: dolgozott újságíróként, reklámszövegíróként, sorozatíróként és tartalomkészítőként is. Aztán megszületett a kisfia, és nemcsak a régi kedvenc verses mesék kerültek elő, hanem jöttek az új ötletek is. "Olyasmiket írok, amik tetszettek volna nekem gyerekként, és amiket szülőként is szívesen olvasok (na jó, fejből fújok), akár ezredjére is…" - mondja a szerző. Berlinben él a családjával, Budapestre és Szolnokra jár haza.

Így mesélt magáról:

"Kiskoromban nagyon nem aludtam. Az egész család felváltva altatott dalokkal, mesékkel, mondókákkal, én meg három éves koromra betéve tudtam már mindent. Mesezsák, mondták rám. Nyilván ezért vagyok annyira biztos benne, hogy a mese az egyik legfontosabb dolog a világon. Arra kell, hogy ne féljünk, hogy jobban tudjunk aludni, és szebbeket álmodjunk, pláne nyitott szemmel. És arra is kell, hogy többet tudjunk nevetni meg játszani. Tulajdonképpen ezért mesélek most már én is. "

Ezek a könyveink kerültek a Merítés-díj shortlistjére!
2024-06-11
#Ezt olvassuk

A legtöbb olvasónak – felnőttnek és gyereknek egyaránt – ismerős lehet a moly.hu weboldal, ahol bárki létrehozhat saját virtuális könyvespolcot, idézeteket oszthat meg kedvenc könyveiből, és ami a legfontosabb, értékelheti is az olvasmányait. 2014 óta a közösség és a szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt könyvek díjat is kapnak, több kategóriában – ez a Merítés-díj. Idén összesen hét könyvünk került fel a Merítés-díj 2024-es TOP 10-es listájára, 4 gyerekirodalom, és 3 ifjúsági irodalom kategóriában. Olvass tovább, és szoríts a kedvenceidnek! Ne felejts el szavazni sem!

Tovább olvasom...
Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Mi újság? Ez!
2024-04-18
#Ezt olvassuk

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások