Mrena Julianna

Mrena Julianna 1979-ben született Jászberényben. Elég hamar beleszeretett a szavakba: nemcsak hogy falta a meséket, verseket, de írni is akarta őket. Még a nagybetűket tanulta, amikor már a műveit mondtam tollba az édesanyjának. Nagyon fiatalon, 15 évesen publikálni kezdett, 25 évesen jelent meg verseskötete, Kilenc élet címmel. Hamarosan az írás a hivatása is lett: dolgozott újságíróként, reklámszövegíróként, sorozatíróként és tartalomkészítőként is. Aztán megszületett a kisfia, és nemcsak a régi kedvenc verses mesék kerültek elő, hanem jöttek az új ötletek is. "Olyasmiket írok, amik tetszettek volna nekem gyerekként, és amiket szülőként is szívesen olvasok (na jó, fejből fújok), akár ezredjére is…" - mondja a szerző. Berlinben él a családjával, Budapestre és Szolnokra jár haza.

Így mesélt magáról:

"Kiskoromban nagyon nem aludtam. Az egész család felváltva altatott dalokkal, mesékkel, mondókákkal, én meg három éves koromra betéve tudtam már mindent. Mesezsák, mondták rám. Nyilván ezért vagyok annyira biztos benne, hogy a mese az egyik legfontosabb dolog a világon. Arra kell, hogy ne féljünk, hogy jobban tudjunk aludni, és szebbeket álmodjunk, pláne nyitott szemmel. És arra is kell, hogy többet tudjunk nevetni meg játszani. Tulajdonképpen ezért mesélek most már én is. "

Minimó éjszaka támad...
2024-02-23
#Ezt olvassuk

Mrena Julianna nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy alaposan megismeri, körbejárja, megszemléli, aztán mindenkinek megmutatja, ki az a titokzatos szörny, aki éjszakánként bekúszik a gyerekek szobájába, és addig ijesztgeti őket, míg azok már aludni se mernek tőle! Jól jegyezzétek meg, mert nálatok is ott settenkedhet. Ő Minimó.

Tovább olvasom...
23 klassz könyv '23-ból
2023-12-20
#Ezt olvassuk

Elképesztően sok minden történt velünk 2023-ban. Elsősorban: kiadtunk jó sok nagyszerű könyvet, mindenféle korosztálynak, a babáktól a fiatal felnőttekig, a könnyed-mókástól az igazi irodalmi csemegékig. Huszonhármat válogattunk össze közülük: mindegyik másért került fel a listára.

Tovább olvasom...
Verses mesék – Mesés versek
2023-05-25 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Verses mesét olvasni jó. Erről, azt hiszem, senkit nem kell győzködni. Van valami szinte hipnotizáló egy jó ritmusú, pergő rímű szövegben, ami miatt lehetetlen nem végig olvasni a mesét vagy a fejezetet, legyen akármilyen hosszú is. Közben pedig észrevétlenül fejlődik a gyerekek memóriája és szókincse. Meg fogsz lepődni, mikor az ovisok oldalakat idéznek fejből, vagy éppen olyan kifejezéseket kezdenek el használni, ami egy alsós fogalmazásban is jól mutatna! Ismerd meg a mi kedvenc verses meséinket!

Tovább olvasom...