A képek története kicsiknek és nagyoknak

David Hockney, A képek történetének szerzője az egyik legnagyobb hatású kortárs művész, alkotótársa, Martin Gayford pedig elismert műkritikus és író. Ők ketten egy egészen páratlan kötetet hoztak létre, amiben a barlangrajzoktól kezdve egészen napjainkig végigvezetik az olvasót a képek evolúcióján.
Még különlegesebbé teszi, hogy két verziója létezik: a felnőtteknek készült könyv mellett egy gyerekeknek szóló változat is készült. Most mindent elmesélünk nektek róluk, sőt, egy szuper akcióval is készültünk nektek!

tovább...

Gratulálunk A képek története pályázat nyerteseinek!

A KÉPEK TÖRTÉNETE a KARANTÉNBAN IS FOLYTATÓDOTT

A Pagony kiadó legújabb különleges kiadványa, A képek története gyerekeknek (David Hockney képzőművész és Martin Gayford művészettörténész közös könyve) által inspiráltan írt ki 2020 őszére egy rendhagyó alkotó pályázatot. Ezzel a pályázattal Hockney és Gayford munkájának továbbgondolására hívtuk az 5-8. osztályos diákokat.

Köszönjük a sok-sok csodás pályaművet, nézzétek meg, melyek lettek a győztesek!

tovább...

A képek története

Művészetről gyerekeknek

A Képek története olyan, mint egy szuper térkép a ránk zúduló, minket körülvevő képrengetegben. Mintha egy nagyon nagyon sűrű erdőben járnánk: a fák ezrei monoton ritmussá olvadnak össze, amelyek mellett csak elhaladunk; nem is igazán tudunk különbséget tenni egy gyönyörűséges bükkfa vagy egy szépséges csertölgy között. De ha valaki megáll mellettük velünk, aki már felfedezte egyenként is ezeket a csodálatos lényeket, és együtt nézzük meg őket, az már egész más. “Mit látsz?” - kérdezi, és nekünk el kell gondolkodnunk, oda kell figyelnünk, hogy mit is látunk. - Olvassátok el Paulovkin Boglárka írását a Képek története gyerekeknek című könyvről!

tovább...

Nagy szülinapi szemle

Ismerkedj meg az összes újdonságunkkal!

Reméljük, egy picit vissza tudjuk adni ezzel a Könyvhét utánozhatatlan hangulatát, és azt is, hogy megtaláljátok a ti legújabb kedvenceiteket!
Figyelem, hosszú írás következik, de életkor szerint rendeztük nektek, hogy könnyebb legyen eligazodni! Készítsetek be egy finom teát vagy kávét, és találkozzatok a legújabb Pagony-könyvekkel!

tovább...

Könyvhét a Pagonnyal

Online programokkal és rengeteg új könyvvel

A Pagony három online eseménnyel és sok-sok új könyvvel jelentkezik a 2020-as rendhagyó Könyvhéten.

tovább...

A művészet mindenkié!

Ismerjétek meg A képek történetét!

A képek története gyerekeknek című frissen megjelent művészettörténeti könyv végigkalauzol minket azon, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a telefonnal készült fotókig, érintve minden fontos állomást és a legmeghatározóbb alkotókat.
Olyannyira nagy sikert aratott az olvasók és a szakma körében egyaránt, hogy a Bolognai Gyerekkönyvvásáron tavaly díjat is nyert, és már több, mint 12 nyelvre lefordították.

tovább...