20 gyönyörű könyv karácsonyra

Piciktől kiskamaszokig mindenkinek

Megvannak azok a könyvek, melyekkel egész évben szemezel, de valamiért mindig lebeszéled magad róluk? Nagyok, csodaszépek, művésziek vagy informatívak, mesék vagy ismeretterjesztő albumok... Itt az alkalom, hogy engedj a kísértésnek, és válassz valami igazán gyönyörű kötetet Karácsonyra! Mikor máskor, ha nem most? Ebben a szemlében mutatunk 20 szuper könyvet, melyeket éveken keresztül ámulattal fognak forgatni a gyerekek, és te is! Olvass tovább!

tovább...

Művészi mesekönyvek karácsonyra

Ovisoknak és kisiskolásoknak

Csemegék a szemnek! Ebben a kis összegzésben olyan könyveket szeretnénk mutatni nektek, amik kifejezetten az ovis és kisiskolás korosztálynak szólnak, de nem csak hosszuk és hangvételük, hanem gyönyörű kivitelezésük és megnyerő illusztrációik miatt is, amiket legalább olyan sokáig lehet nézegetni, mint a történeteket olvasgatni.

tovább...

Könyvek karácsonyra kisiskolásoknak

Ha elveszve érzed magad a lehetőségek között, ugyanakkor egy irtó szuper könyvet keresel a 6-10 éves korosztálynak, jó helyen jársz, mert a legmenőbbeket gyűjtöttük össze ebben az ajánlóban! Van közte sok-sok friss és ropogós újdonság is!

tovább...

Mesés ismeretterjesztés

Különleges pagonyos ismeretterjesztő könyvek

Rengeteg saját kiadású, nem mindennapi ismeretterjesztő könyvünkre vagyunk nagyon büszkék. De mitől is egyediek a Pagony-ismeretterjesztők? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mi fontos számunkra ebben a műfajban, és néhány izgalmas példát is hozunk! Olvass tovább!

tovább...

Minden, amit a Hubby-díjról tudni kell!

Díjazottak és jelöltek

A 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY – Hungarian Board on Books for Young People) minden évben megszervezi és átadja a szakmai zsűri által odaítélt Év Gyerekkönyve Díjat. Most mindent elmesélünk a jelöltekről és természetesen a győztes könyvekről!

tovább...

A képek története kicsiknek és nagyoknak

David Hockney, A képek történetének szerzője az egyik legnagyobb hatású kortárs művész, alkotótársa, Martin Gayford pedig elismert műkritikus és író. Ők ketten egy egészen páratlan kötetet hoztak létre, amiben a barlangrajzoktól kezdve egészen napjainkig végigvezetik az olvasót a képek evolúcióján.
Még különlegesebbé teszi, hogy két verziója létezik: a felnőtteknek készült könyv mellett egy gyerekeknek szóló változat is készült. Most mindent elmesélünk nektek róluk!

tovább...

Gratulálunk A képek története pályázat nyerteseinek!

A KÉPEK TÖRTÉNETE a KARANTÉNBAN IS FOLYTATÓDOTT

A Pagony kiadó legújabb különleges kiadványa, A képek története gyerekeknek (David Hockney képzőművész és Martin Gayford művészettörténész közös könyve) által inspiráltan írt ki 2020 őszére egy rendhagyó alkotó pályázatot. Ezzel a pályázattal Hockney és Gayford munkájának továbbgondolására hívtuk az 5-8. osztályos diákokat.

Köszönjük a sok-sok csodás pályaművet, nézzétek meg, melyek lettek a győztesek!

tovább...

A képek története

Művészetről gyerekeknek

A Képek története olyan, mint egy szuper térkép a ránk zúduló, minket körülvevő képrengetegben. Mintha egy nagyon nagyon sűrű erdőben járnánk: a fák ezrei monoton ritmussá olvadnak össze, amelyek mellett csak elhaladunk; nem is igazán tudunk különbséget tenni egy gyönyörűséges bükkfa vagy egy szépséges csertölgy között. De ha valaki megáll mellettük velünk, aki már felfedezte egyenként is ezeket a csodálatos lényeket, és együtt nézzük meg őket, az már egész más. “Mit látsz?” - kérdezi, és nekünk el kell gondolkodnunk, oda kell figyelnünk, hogy mit is látunk. - Olvassátok el Paulovkin Boglárka írását a Képek története gyerekeknek című könyvről!

tovább...

Nagy szülinapi szemle

Ismerkedj meg az összes újdonságunkkal!

Reméljük, egy picit vissza tudjuk adni ezzel a Könyvhét utánozhatatlan hangulatát, és azt is, hogy megtaláljátok a ti legújabb kedvenceiteket!
Figyelem, hosszú írás következik, de életkor szerint rendeztük nektek, hogy könnyebb legyen eligazodni! Készítsetek be egy finom teát vagy kávét, és találkozzatok a legújabb Pagony-könyvekkel!

tovább...

A művészet mindenkié!

Ismerjétek meg A képek történetét!

A képek története gyerekeknek című frissen megjelent művészettörténeti könyv végigkalauzol minket azon, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a telefonnal készült fotókig, érintve minden fontos állomást és a legmeghatározóbb alkotókat.
Olyannyira nagy sikert aratott az olvasók és a szakma körében egyaránt, hogy a Bolognai Gyerekkönyvvásáron tavaly díjat is nyert, és már több, mint 12 nyelvre lefordították.

tovább...

Sütihasználati beállítások