Könyvek karácsonyra kisiskolásoknak

Ha a 6-9 éves korosztálynak keresel ajándékötletet, jó helyen jársz, mert a legmenőbbeket itt találod! Olvass tovább!

Vagánybagoly és a harmadik Á

vb3a.jpeg

Bán Zsófia mesekönyve egy igazán vagány bagolyról, avagy Vagánybagolyról szól, aki mindent lát, mindent hall és mindent tud, a tapasztalatait pedig olyan jó célokra fordítja, mint a 3.A tanulóinak megsegítése, legyen szó bármilyen apró vagy éppen szörnyen nehéz probléma megoldásáról. A történetvezetés egyszerre reagál a gyerekek körüli valós eseményekre és hívja játékba a gyermeki fantáziát a meseiség erejével. A Vagánybagoly egy nagyon fontos gyerekkönyv, amit nem szabad hagynunk elveszni a többezer 8-12 éves gyerekeknek szóló kötet között! A magasirodalomra jellemzően valódi erkölcsi, társadalmi és személyes problémákat vet föl, összefüggésekre mutat rá, és megoldásokhoz is elvezet, mégsem zárja el előttünk az elágazásokat egyetlen igazság felé terelve minket. Legnagyobb értéke, hogy nem fél filozofálni a gyerekekkel, hiszen tudja, hogy ha megpróbáljuk elrejteni a gyerekek elől a “felnőtt problémákat”, azzal nem védjük őket, hanem éppenhogy elvesszük tőlük az egyetlen eszközt, amivel védekezni tudnának: a tudást. Mindeközben mégis szórakoztató, humoros és meseszerű.

 8 éves kortól

Szerezd be itt!

A grincs

grincs.jpeg

Az eredeti megjelenése óta 62 év telt el, ennek ellenére ma is óriási népszerűségnek örvend Dr. Seuss Grincs karaktere. Végre újra olvasható, vagy éppen először, ez az ízig-vérig karácsonyi történetet. Mint ahogy a többi Dr. Seuss kötetből, ebből sem hiányozhat a leleményes rövid történet, az izgalmas befejezés és a ritmusos, rímes, kicsiknek is szórakoztató szöveg. Az igazi karácsonyellenes ajándéktolvaj Grincs és az ünnepi hangulatban készülődő Kikek története igazán szívmelengető: nem csak a gyerekeket taníthatjuk meg vele, de magunkat is emlékeztethetjük rá, hogy a karácsony igazi jelentősége nem a drága ajándékokban, karácsonyfában és habzsolásban keresendő, hiszen azt bármikor elvehetik tőlünk. Sokkal inkább a szívünkben, amit még a Grincs sem kaparinthat meg.

5 éves kortól.

Rendeld meg itt!

Szerettel üdvözöl: Pingvin

szeretettel.jpeg

Ha ti is szerettek jól szórakozni az esti meseolvasás közben és egy hasonlóan vicces, de kevésbé abszurd humorú mesére vágytok, mint a kuflik, akkor a Szeretettel üdvözöl: Pingvin a lehető legjobb választás!

Adott egy zsiráf, aki unalmában levelet ír a látóhatáron túlra, és adott egy unatkozó pelikán, aki ezt kézbesíti egy pingvinnek. Zsiráf és Pingvin ezután mindent megbeszélnek, csak azt nem tudják, hogy néz ki a másik. A tudatlanságukból eredő csodás alkotásokon garantáltan nevetni fog az egesz család! Képzelj csak el egy kétlábú szárnyas kígyót vagy egy hosszúnyakú csőrös zebrát. A mese illusztrációi bármely óvodáskorú gyermek fantáziájából kipattanhattak volna, éppen ezért olyan elragadóak. De olyan fontos kérdéseken is rágódhatunk a mese szereplőivel, hogy hol is van tulajdonképpen egy pingvin nyaka vagy hogy a pingvin esetleg maga egy nagy nyak-e? A mese fejezeteinek hosszúsága akár már 5 éves kortól ideális, de nagyméretű betűi és szórakoztató története miatt akár első olvasós könyvnek is szuper.

Rendeld meg itt!

Bori és a nem mindennapi karácsony

bori.jpeg

Borit nagyon sokan jól ismeritek, hiszen sok gyereket végigkísért már az első lépésektől egészen a kamaszkorig. Ha szerettétek a Bori sorozat füzeteit, de már kinőttetek belőlük, akkor itt az ideje, hogy megismerkedjetek az iskolás Borival! A keményborítós kötetekben a már iskolás nagylány izgalmas kalandjait követhetitek végig az első szerelmes levéltől az iskolai osztálykirándulásokon át egészen az első gimnáziumi eseményekig, sőt, még utána is. Ha igazi karácsonyi sztorit keresel és gyermeked már túl van képes mesekönyveken, viszont még egy hosszabb szöveg megterhelő lenne számára, tökéletes választás a Bori és a nem mindennapi karácsony. A mese elején megidéződik a karácsony előtti időszak minden gondja-baja, amit bizony a gyerekeknek is meg kell tanulniuk kezelni. Bizony karácsonykor sem alakul minden úgy, ahogy mi szeretnénk, legyen szó ünnepi előadásról vagy szülők közti harmóniáról. Azért nem kell nagyon aggódni, a happy end természetesen nem maradhat el!

7 éves kortól.

Szerezd be itt!

Esti mesék lázadó lányoknak

estimesek_lazado.jpeg

Az egyik legnagyobb kedvencünk az Esti mesék lázadó lányoknak sorozat, melyből nem csak több rész, de többféle kiadás, pl. Magyar változat is megjelent! 100 olyan csodálatos nőt ismerhetnek meg az olvasók az első részben, akik nem féltek saját kezükbe venni sorsuk irányítását, habár sokszor az egész társadalom rosszallásával kellett szembenézniük emiatt. Olyan innovatív, inspiráló, egyedi és óriási hatású könyvről van szó, amilyennel előtte még nem találkozhatott a nagyközönség. A mesés formába öntött nagyhatású nőkarakterek életrajzai között találkozhatunk motorversenyzővel, politikussal, királynővel, aktivistával, festővel, de még kalózzal is! Egyetlen dolog számít: a könyv szereplői mind hittek magukban, nem engedtek a nyomásnak és azt csinálták, amit szenvedéllyel szerettek. Tökéletes olvasmány családi együttlétekhez, melynek során a szülők is inspirációt meríthetnek saját vágyaik eléréséhez.

Mesekönyv egyáltalán nem csak lányoknak!

6 éves kortól.
Szerezd be itt!

Rumini

rumini_tukorszigeten_3d_1.jpg

A Rumini történetekben sosem lehet csalódni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a számtalan ruminis játékfigura, füzet, társas, póló és ráadásnak még egy tematikus kalandszoba is a Bartók Béla úti boltunkban! Ne habozz hát belekezdeni, ha még nem ismered, ha pedig már azon töröd a fejed, mi lehetne csodálatosabb ajándék a fa alatt, mint a Rumini legújabb része, akkor van egy nagyon izgalmas hírem számodra: a Rumini Tükör-szigeten hamarosan megjelenik! Annyit elárulhatok, hogy Rumini ismét a Szélkirálynőn indul útnak Balikóval, Galléros Fecóval és Sajtos Rozival, a viharos szél pedig a legkékebb tengeröböl, a Gyöngy-lagúna felé sodorja őket...

>>>>>Nagyon várod már az új Ruminit? Félre tudjuk tenni neked a boltokban, amint megjött a nyomdából, és webshopos rendelés esetén is azonnal értesítünk, ha megérkezett. Tudd meg a linkekre kattintva, hogyan, mert ezzel még Rumini kalandszoba belépőt is nyerhetsz!<<<<<

LEONARDO és a toll, amely megrajzolta a jövőt

leonardo.jpeg

Leonardo da Vincit valószínűleg nem kell mélyebben bemutatnom senkinek, mind tudjuk, Mona Lisa, Az utolsó vacsora, Vitruvius-tanulmány... na de tudtad, hogy micsoda polihisztor volt valójában? Az iseni szikrák sorozatban, Loca Novelli tollából született Leonardo című könyvben maga da Vinci kalauzol végig minden érdeklődő kicsi és nagy olvasót élete nagy állomásain, a vidéki kúriában töltött gyermekkorától kezdve egészen a tudományos és műszaki tréfás alkotásaiig. Mindeközben humoros rajzokkal, közérthető és frappáns szöveggel mesél történelemről, kultúráról és persze művészetről.

HAWKING és a fekete lyukak rejtélye

hawking.jpeg

Az Isteni szikrák sorozat másik kötete Hawking életét mutatja be, sőt, annál is többet, hiszen korunk legnagyobb tudósáról van szó! Hawking elméletei hallatlan izgalommal tölthetik el a felnőtteket, akiket érdekel a kozmosz működése, kíváncsiak a világegyetem titkaira vagy szívesen megtudnák, mi is az a fekete lyuk. Miért lennének ezzel másként a gyerekek? A Hawking professzorra jellemző humorral megírt könyv nem csupán az ősrobbanásról, kvantumokról, multiverzumról és fontos fizikai felfedezésekről mesél, de képet kaphatunk általa egy végtelenül pozitív ember súlyos betegséggel való küzdelméről, a lehetetlen fogalmát nem ismerő zseniális tudósról is.

A két pagonyos ismeretterjesztőt 8 éves kortól ajánljuk.

Rendeld meg itt mindkét részt!

Bibliai történetek

kiralyok.jpeg

József, Mózes és a Királyok történetét mindannyian ismerjük a Bibliából. Sokszor a szülők azonban olyan képes, egyszerűsített változatot keresnek, amiből a gyerekek megismerkedhetnek a bibliai történetekkel, de könnyen be is tudják fogadni azokat. Szokács Eszter könyvei pont erre vállalkoznak. Az események változatlanok, azonban az írói stílus, apró kiegészítések, mesésebb szövegek még olvasmányosabbá teszik a gyerekek számára őket. Részletes kidolgozással közelebb hozza az olvasóhoz, hétköznapibbá és emberibbé varázsolja a szereplőket, mely lehetőséget ad, hogy a gyerekek közel érezzék magukhoz őket. A könyvek alkalmat adnak arra, hogy mélyebb beszélgetést kezdeményezzünk a gyerekekkel a vallásról, ami a karácsony közeledtével könnyen aktuálissá válhat. A legújabb rész Izrael királyairól mesél a gyerekeknek, arról, kik voltak ők, miért pont ők lettek a királyok, és milyen érzés lehet az, amikor egy király se tudja, mitévő legyen?

6 éves kortól

Rendeld meg itt a részeket!

Biblia - Az ősi történetek

biblia.jpeg

Hasonló módon képes közelebbhozni a gyerekekhez a Bibliát a Scolar legújabb kiadványa, mely nem csupán rendkívül alapos, de elképesztően gazdagon illusztrált, szinte képregényszerű, hatalmas, amolyan ‘könyvvel együtt padlóra fekvős’ könyv. Az Ószövetség történetét ismerhetjük meg általa egészen Dánielig Frédéric Boyer Bibliaszakértő segítségével, méghozzá olyan módon, hogy akár vallásosak vagyunk, akár nem, segítséget nyújt a gyermekünknek a történetek alapos megismerésében. Az író nem arra fekteti a hangsúlyt, hogy cselekményvázat adjon át, hanem részletekbemenően magyaráz el újra félreértelmezett vagy akár cenzúrázott részeket is. A könyv közérthetőségre és egyszerűségre, sablonmentességre törekszik, szövege mégsem lesz száraz. Fontos szerepet játszanak benne Serge Bloch csodás illusztrációi, melyekkel bátran bíbelődhetünk a szöveg olvasása közben, előtt és után.

10 éves kortól

Rendeld meg itt!

Visszhangország

visszhangorszag.jpeg

Ha te is nagy rajongója vagy az Osztály vesztese című könyvnek, akkor azért, ha még nem ismered Wéber Anikó munkáját, akkor pedig azért érdemes kezedbe venned legújabb kötetét! A Visszhangország tökéletes választás közös olvasásra a még bizonytalanul olvasó gyerekekkel, valamint a haladó olvasóknak is izgalmas élményeket tartogat. A Visszhangország egy elképesztően fontos mese izgalmas rejtélyekkel, felderítenivaló titkokkal, ismeretlen világokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mely nem csupán az olvasáshoz hozhatja meg a kedvet, de közös gondolkodásra és együttlétre is invitálja olvasóit. A meseregény miénkkel párhuzamos világában olyan mély érzések metaforáival találkozhatunk, mint a veszteség- és elhanyagoltságérzés, önbizalomhiány, megfelelésikényszer, de ne ijedj meg, a mese végére Cinke, a főszereplő kisfiú megnyugvásra lel. A Visszhangország története egyfajta problémafeldolgozási folyamat, mely nem csupán együttérzéséről biztosítja a fiatal olvasóit, de kiutat is mutat a nehéz érzések erdejéből.

7 éves kortól

Rendeld meg itt!