A királyné violája
  • 10-14

Mészöly Ágnes

A királyné violája

Pagony, 2020

396 oldal, Puha kötés

Valami egészen rejtélyes történik a hatalmas, ősöreg platánfa körül, ami az iskola udvarán áll… Martin, Betti és Kende szinte véletlenül fedezi fel, hogy a fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet! A három kamasz Mátyás király udvarában találja magát. Hamar összehaverkodnak Mátyás törvénytelen fiával, Corvin Jánossal, bár nem könnyű hirtelen eligazodniuk a hatszáz évvel ezelőtti világban. Amikor a török Dzsem herceg egy különleges hangszert ajándékoz
Beatrix királynénak, és a hangszer egyszer csak eltűnik, a négy gyerek nyomozni kezd…
A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól. A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végigizgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

3990 Ft
3392 Ft (-15%)

loyaltypoints17 törzsvásárlói pont

Kosárba
Így találtuk ki az Abszolút törit!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztője, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezni a két első kötetet! Kalandra fel!

UTÓ-IZÉK

Történt már veletek olyan, hogy rábólintottatok valamire, aztán csak fogjátok a fejeteket, hogy „jaj, kellett ez nekem”? Aztán a végén kiderül, hogy remek kaland volt? Senkivel, soha, ugye? Rendben, én sem szoktam bevallani. De most elárulom, hogy pontosan így voltam ezzel az időutazós történelmi regény dologgal. Sőt, azt is, hogy engem inkább az időutazás lelkesített. Persze lehetetlen, de ne felejtsük el, hogy pár száz éve mértékadó, komoly tudósok hangoztatták, hogy a levegőnél nehezebb repülő masinát gyártani nem lehetséges. Nem lett igazuk. - Olvasd tovább Mészöly Ágnes utó-izéjét, melyet A királyné violája című könyvéhez írt.

Ha Mátyás

A suliban anno pontosan elmagyarázták, hogy a történelemben nincs olyan kérdés, hogy "mi lett volna, ha?" A múltat megváltoztatni nem tudjuk, legfeljebb más szemszögből tudjuk nézni. De szerencsére a fantáziánk szabadon szárnyalhat, ahogy Mészöly Ági írói fantáziája, is, Gondolatait gyorsan papírra is vettete, pontosabban az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényébe!

Most olvasd el, milyen lett volna, ha Mátyás király ma él, aztán A királyné violája című legújabb regényéből még többet megtudhatsz! 395 oldal letehetetlen Abszolút Töri!

Összes kapcsolódó cikk