Év végi jutalomkönyvek felsősöknek

Ajánlat iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a felső tagozaton tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

Jutalomkönyv rendelése esetén 3 darab felett 25% kedvezményt biztosítunk. Választhatsz ugyanabból a könyvből többet, de teljesen különböző címeket is! Itt találod az akciót!

Osztálykönyves rendelés esetén pedig, ha ugyanabból a könyvből legalább 10 példányt rendelsz, 30% kedvezményt adunk! Itt találod az akciót!

A kedvezménnyel a boltjainkban is élhetsz, mindössze egy pedagógus igazolványra lesz szükséged!

5-6. osztály:

Azoknak, akik szeretik a történelmet egy kicsit regényesebb oldalról is megismerni 1.:

a_kiralyne_violaja_borito_1000px.jpgMészöly Ági: A királyné violája

Valami egészen rejtélyes történik a hatalmas, ősöreg platánfa körül, ami az iskola udvarán áll… Martin, Betti és Kende szinte véletlenül fedezi fel, hogy a fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet! A három kamasz Mátyás király udvarában találja magát. Hamar összehaverkodnak Mátyás törvénytelen fiával, Corvin Jánossal, bár nem könnyű hirtelen eligazodniuk a hatszáz évvel ezelőtti világban. Amikor a török Dzsem herceg egy különleges hangszert ajándékoz Beatrix királynénak, és a hangszer egyszer csak eltűnik, a négy gyerek nyomozni kezd… A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól. A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végigizgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni!

Azoknak, akik szeretik a történelmet egy kicsit regényesebb oldalról is megismerni 2.:

az_ellenallok_vezere_borito_1000px.jpgWéber Anikó: Az ellenállók vezére

A Vitéz János Gimnázium udvarán ősöreg fa áll. Gyökerei a Várnegyed földjében tekeregnek, alatta a labirintus a magyar történelem mélyére vezet. Aki kilesi a fa titkát, messzire utazhat az időben…
Viktória elhatározza, hogy visszamegy a 19. századba. Amikor osztálytársával megérkeznek a kiegyezéskori Pest-Budára, rögtön egy emberrablás szemtanúi lesznek. Vajon sikerül megoldaniuk a rejtélyt, miközben alkalmazkodniuk kell a szokatlan illemszabályokhoz és ki kell ismerniük magukat a korabeli politikai viszonyok között?
Miközben helyzetük összekovácsolja őket, találkoznak Deákkal, Erzsébet királynővel, megvitatják Kossuth híres levelét és végignézik Ferenc József koronázását. És erre a könyvre is igaz mindaz, amit A királyné violájáról is elmondhatunk.

Azoknak, akik szeretik a történelmet egy kicsit regényesebb oldalról is megismerni 3.:

korhaz_az_osztalyteremben_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben

Kevesen tudják, hogy az iskola udvarán álló hatalmas, ősöreg platánfába rejtett titkos ajtó a múltba vezet. Lóri, Réka, Hanna és Sanyi tudatosan választja úticélul 1956. október 23-át, mert Lóri a dédapját szeretné megkeresni a tömegben. De ami azon a napon Budapest utcáin várja őket, arra nem lehet igazán felkészülni.
Tankok, puskák, lőtt sebek, halottak – és a felkelők között velük egykorú gyerekek. Hogyan áll helyt négy mai kamasz a kőkemény helyzetek sűrűjében? Mit jelent a család, és mit a szabadság 1956-ban?Azoknak, akik nem ijednek meg a lányok egyenjogúságától:

29658.jpgKristine Asselin – Jen Malone: Kulcs a múltba

Hannah Jordan egy múzeumban lakik. A newporti Szilfa kastély gondnokának a lánya, és odáig van az épület korábbi lakóinak a történeteiért. Külön kedvence Maggie Dunlap, a vele egyidős örökös, akiről még festmény is készült.
Amikor egy titokzatos tükör lehetővé teszi, hogy Hannah és Maggie helyet cseréljenek, Hannah beleveti magát, hogy megakadályozza a képlopást, Maggie pedig megismerkedik a mobiltelefonnal, a focival (amit lányok is játszhatnak!) és mindazzal a szabadsággal, ami a mai gyerekeknek a legtermészetesebb. Viszlát, fűzők!
Az időutazásba ágyazott krimi a sodró kaland mellett fontos kérdéseket feszeget. Őszinte rácsodálkozás a századelő és a 21. századi nőjogi helyzet különbségeire és feszültségeire. Abszolút krimi, abszolút szabadság, abszolút girl power és egy dőutazásba ágyazott krimi.


3 darab felett 25% kedvezményt adunk a jutalomkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet 30% kedvezménnyel, kattints ide!

Azoknak, akik a majdnem hihető kalandokat szeretik:26680.jpgKertész Erzsi: A hógömb fogságában (A Panthera – sorozat első része)

Egy hat fős, diákokból álló csoport kalandjai egy majdnem hétköznapi szituációból indulnak ki: hegymászó szakkört hirdetnek meg egy külvárosi művelődésházban. A több, realista elemből kiinduló történet átbillen a fantázia világába, amikor egy átméretező segítségével lekicsinyítődik a hegy és a gyerekek is, hogy a „gonoszok” kincskereső terveit végrehajtsák.
A regényben a valóságos világ elemei és a mesés fantázia átszövik egymást. Az elbeszélő egy dadogós kisfiú, akinek elbeszélése több síkon is mozog. Bár a közösségben épp a dadogása miatt inkább csöndes és háttérbe húzódó, az események krónikásaként mégis fontossá válik. Ahogy a kicsit különc Noémi is, aki nem kerül be a hógömbbe, ám ő kívülről, a portás néni segítségével lesz nélkülözhetetlen része a csapatnak.
Azaz mindenki egyformán fontos a közösségben!

a_janos_vitez-kod_borito_1000px.jpgSzabó Borbála: A János vitéz-kód

A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYE

„Eltűnt Turchányi Albert, 11 éves általános iskolai tanuló. A körülbelül 145 centiméter magas, zömök testalkatú, barna szemű, szemüveges, rövid, barna hajú fiú 2019. november ¬25-én, hétfőn az iskolai könyvtárból ismeretlen helyre távozott. Eltűnésekor zöld színű farmernadrágot és szürke „A CSAPATMUNKA AZ, AMIKOR SOKAN CSINÁLJÁK, AMIT ÉN MONDOK” feliratú pólót viselt.”

Ugyanekkor Petőfi Sándor János vitéz című művében ¬ismeretlen, új szereplő jelenik meg: egy zömök testalkatú, barna szemű, szemüveges, rövid hajú fiú… És ezáltal a mű igen különös fordulatokkal gazdagszik. Ám az új János vitéz nem mindenki tetszését nyeri el. Az indulatok elszabadulnak. Úgy tűnik, Magyarországot soha nem látott katasztrófa fenyegeti.

30874.jpgKertész Erzsi: A sárkány nyomában - A pásztói oskolamester háza

Gáspár 1551-ben, a törökvész idején egy titokzatos labirintusra bukkan... Dani 2019-ben egy középkori történetet olvasva különös dologra lesz figyelmes... Kertész Erzsi kalandos történelmi regényében a két fiú sorsa a majdnem 500 év távolság ellenére összefonódik: az „oskolás” Gáspár a veszéllyel nem törődve a labirintusban játszik, Dani pedig próbálja kinyomozni, vajon a pásztói oskolamester háza tényleg misztikus kincset rejt-e. Mindeközben olyan képességeket fedeznek fel önmagukban, amelyek addig valahol mélyen rejtőztek bennük. Ezt olvasd az Egri csillagok előtt!

3 darab felett 25% kedvezményt adunk a jutalomkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet 30% kedvezménnyel, kattints ide!

Azoknak, akiket az írás is érdekel:

hogyan_irtam.jpegAnett Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?

Abszolút kreatív, abszolút érzelmes, abszolút napló! Katinka imád történeteket kitalálni. Még csak tizenhárom éves, de már pontosan tudja, hogy író szeretne lenni, méghozzá híres író.
Szerencsére a szomszédban lakik egy írónő, aki szívesen fogadja, és némi kertészkedésért cserébe kijavítja az irományait, és írói tanácsokkal látja el. Katinka pedig egyszer csak azon veszi észre magát, hogy az életéből egy regény lett, és az írás során egyre jobban megismeri önmagát, és feldolgozza fájdalmait.
A könyv írói tanácsait bármelyik írói ambíciókkal rendelkező gyerek és felnőtt bátran megfogadhatja, és a könyv végében található vonalas lapokra pedig megírhatja a saját történetét!

Azoknak, akiket érzékenyíteni szeretnénk a közösség, közösségi konfliktusok iránt:

imagehandler_31.jpegWéber Anikó: Az osztály vesztese

Egy 5-es osztályközösségben játszódik a történet. A facebookon megjelenik egy fénykép egy jelmezes, megkötözött diákról, feje felett az osztály vesztese felirattal.
Az első két fejezet alapján még valamennyire egyértelműnek tűnő erőviszonyok után a következő fejezetekben újabb és újabb diákok nézőpontja, belső megélése, mikrotörténete kerül a középpontba, és egyre árnyaltabbá válik elkövető és áldozat megítélése.
Az igazi tettes és vesztes személyére csak a sok nézőpontú, nyomozásszerű elbeszélés végén derül fény.

el_fogsz-_tunni.jpgWéber Anikó: El fogsz tűnni

„El fogsz tűnni. Mint Anna macskája. Elrabolnak vagy köddé válsz. Melyiknek örülnél jobban?"
Végre nem kell suliba járni, mert kirándulni megy az osztály! Ám a közösségből páran egy ártatlannak tűnő tréfára készülnek: kiszöknek éjszaka az erdőbe, és lepedőbe öltözve, kísértetként huhogva megijesztik két osztálytársukat. Egy "igazi" kísértet közbelépésével azonban a kaland komolyra fordul, és három gyereknek valóban nyoma vész az egykori remeteségben. A diákok nem mernek szólni a kísérő tanároknak, hiszen tilosban járnak, inkább maguk derítik ki, hova tűntek a többiek. Az osztályban leosztott szerepek átértékelődnek, mert a sikerhez mindenkire szükség van.
Az izgalmas éjszakai kaland során azonban nem csak az álkísértetről kerül le végül a csuklya, de mindenkinek szembe kell néznie a saját félelmeivel is.

3 darab felett 25% kedvezményt adunk a jutalomkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet 30% kedvezménnyel, kattints ide!

7-8. osztály:

Időutazás, történelem, kaland a krimit is szeretőknek:

imagehandler_32.jpegGimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István:A körző titka (az Időfutár-sorozat első része)

Az Időfutár olyan, 12 éves kortól ajánlott sorozat, amely jelen időből indul, de egy titokzatos eszköz által különböző idősíkok nyílnak meg, a felvilágosodás korabeli Béccsel és Magyarországgal, igen széles művelődéstörténeti hátteret megmozgatva, többek között Kempelen Farkassal, Mozarttal, a szabadkőművesekkel.
A regénysorozat további részei további idősíkokba lépnek át, az egyre távolabbi múlt és az elképzelhető jövő felé is, miközben a jelenkor tudományos folyamatait ( pl. CERN és a hadronütköztetési kutatások) is beépítik a fikció bonyolításába.


Azoknak, akik az irodalom iránt mélyebben érdeklődnek:

irodalom_visszavag_1.jpegNényei Pál: Az irodalom visszavág 1 - Léda tojásaitól az Aranyszamárig

A könyv az irodalomnak, irodalomtörténetnek egy átfogó szemléletű megközelítéséből indul ki. Az író megteremti a jó és a rossz tanuló fiktív és sztereotíp alakját, akikre nem nehéz ráismerni. Az irodalomtörténetet és mélyebb összefüggéseit, a klasszikus magas és a kortárs populáris kultúra kapcsolatát is megmutatja, miközben részletesen is elemez olyan szövegeket, amelyek nem csak a tananyag részei.
Nagy tudást mozgat, sok-sok humorral, egyéni, nem tankönyv ízű értelmezésekkel Léda tojásaitól az Aranyszamárig.

3 darab felett 25% kedvezményt adunk a jutalomkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet 30% kedvezménnyel, kattints ide!