Kovács Tamás György

A villamos

Illusztrátor: Szinvai Dániel

Pagony Kiadó, 2023

32 oldal , Kemény kötés

Ha a világ összes Tatra T3 villamoskocsiját egymás mögé raknánk, körbeérnék a Balatont. • A budapesti 4-6-os villamosvonalon naponta több mint 200 000-en utaznak. • A lisszaboni villamoson a vezető egy térben van az utasokkal, és jegyet is kezel. • A TW 6000 villamos Hannoverben még zöld, Budapesten már sárga, épp, mint a banán. 

Ismerd meg a legrégebbi és a legmodernebb villamosokat kívül-belül, nézz be egy remízbe, kövesd végig a villamossínek építését, és tudd meg, mi történik, ha a villamos balesetet szenved! A könyv izgalmas leírásai és részletes rajzai végigkalauzolják a kötött pálya friss szerelmeseit a villamosok vonalán, és lenyűgözik a régi rajongókat is. 

HIBAJEGYZÉK

A könyv két végén, a borítók belső oldalán a Móricz Zsigmond körteret látjuk, két, kissé eltérő, elképzelt és sűrített pillanatban. Mialatt elolvastuk a könyvet, jöttek-mentek a villamosok, elrepültek a galambok. Sajnos azonban nemcsak a könyv eleje és vége, hanem a könyv és a valóság között is van néhány kis eltérés. 

1. Az előzéken két villamos rossz számot kapott, a 19-es villamos a valóságban 41-es számmal közlekedne, az 56-os pedig 19-esként. 
2. Szintén az előzéken a Ganz CSMG típusú villamos mellett hibásan a Ganz KCSV7 típusleírás szerepel.
3. Az utózékon a Ganz CSMG mellett hibásan a Tatra T5C5K2 megnevezés szerepel.
4. Szintén az utózékon az 56-os villamos pedig 49-es számmal közlekedne a valóságban.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 5990 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
loyaltypoints25 törzsvásárlói pont
Kosárba
A közlekedés titkai

Itt a jó idő, mehetünk kirándulni! Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikről ezer kérdése lesz! Ha pedig már iskolás a csemete, és lassan elkezd önállóan jönni-menni, akkor a biztonságos közlekedés szabályairól is érdemes lesz átlapozni pár képeskönyvet. Ne keress tovább, van pár szuper tippünk! Kattints ide!

Sínen vagyunk!

A te gyereked is rajong a villamosokért? Ezer kérdése van, de elakadtál a válaszokkal? Előfordulhat, hogy nem tudtad neki megmondani, hogy melyik a világ leghosszabb villamosa vagy mi az a pantográf? Mostantól minden másképp lesz! Mindent megtudhattok áramszedős pajtásainkról egy igazi villamosrajongó és -szakértő, Kovács Tamás György frissen megjelent ismeretterjesztő könyvéből, melynek illusztrációit Szinvai Dániel készítette. Olvass tovább!

Megjött A villamos

Megérkezett Kovács Tamás György és Szinvai Dániel fantasztikus könyve, mely minden kicsi és nagy villamosrajongó kedvence lesz! Nem hiszed? Lapozz bele a kötetbe!

Összes kapcsolódó cikk