Szevasz
  • 12-99

több szerzős

Szevasz

Pagony Kiadó, 2021

344 oldal, Puha kötés

„Egy novellaírónak bátornak kell lennie” – állítja Roberto Bolaño, a kalandos életű dél-amerikai író. De nemcsak egy novella megírásához, az olvasásához is bátorságra van szükség. Mert a jó novella olyan, mint egy megrázó fénykép, amely magába sűrít sorsot, vagy még inkább egymással összefonódó sorsokat, kinagyítva belőlük az élet határhelyzeteit, kitüntetett pillanatait, tragédiáit.

A fiataloknak készült Szívlapát és Lehetnék bárki versantológiák megjelenése után a Szevasz című kötet kortárs novellákat gyűjt egybe ugyanennek az olvasóközönségnek: huszonöt köztünk élő író egy-egy elbeszélését. Az öt novellaciklus a szerelem, a család, a hit, a művészet és a történelem témája köré csoportosul.Minden valamirevaló történet tele van kockázattal, mint az élet maga. Szóval bátorság!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

3990 Ft
3392 Ft (-15%)

loyaltypoints17 törzsvásárlói pont

Kosárba
Vagányság kipipálva

A Szevasz antológiából lehetetlen egy olyan novellát választani, ami az egész kötetet bemutatja. Olyan sokszínű és gazdag ez a válogatás, hogy úgy gondoltuk, a legjobb lesz, ha mindegyik szövegbe beleolvashatsz! Kiválogattuk a kedvenc idézeteinket a 25 novellából, sőt, a cikkből azt is megtudhatod, mit üzen Nádasdy Ádám, Tóth Krisztina, vagy épp Grecsó Krisztián a 16 éves önmagának! Olvass tovább!

3+1 ok, amiért olvassátok el a Szevaszt!

Megjelent a Tilos az Á Könyvek legújabb novellaantológiája! Ütős szövegek, lélegzetelállító grafikák, hála Péczely Dóra szerkesztőnek, Szinvai Dániel illusztrátornak és a kortárs magyar irodalom krémjének! Néhány pontban összeszedtük, miért lesz ez a válogatás az idei őszi-téli kedvencetek. Ismerjétek meg a Szevaszt!

A grafikusok nem alszanak sokat

Szinvai Dániel neve nemsokára minden bizonnyal megkerülhetetlen lesz az illusztrációs szakmában. A fiatal alkotó a Második Budapesti Illusztrációs Fesztiválon a Silent book kategória díja mellett A legjobb pályakezdő illusztrátornak járó elismerést is bezsebelte, arról nem is beszélve, hogy a Pagony Kiadó különdíjával is őt jutalmazták. Dániel nagyszerű grafikáival A hold emlékei mellett mostmár a Szevasz antológiában is találkozhatsz. Ismerd meg ebből az interjúból!

Összes kapcsolódó cikk