Péczely Dóra

Soha nem egyértelmű semmi
2022-11-24
#10+

Mitől működik jól egy antológia? Egyáltalán miért vonzódunk ennyire a válogatáskötetekhez? Mi a titkuk? Hogy lehet, hogy a Tilos-antológiák nemcsak a szövegek, de az illusztrációk terén is ilyen vagányak? A Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Budapest OFF, a Szevasz és a Tízig aludni szerkesztőjével, a Tilos az Á Kiadó alapító szerkesztőjével, Péczely Dórával beszélgettünk.

Tovább olvasom...
Egyszer fent, egyszer lent
2022-11-18
#10+

Aki kíváncsi, hamar megöregszik, tartja a közmondás. Hát aztán, amúgy is megöregszünk. Amint döntéshelyzetbe sodor bennünket az élet, könnyen a gyermeki és felnőtt énünk küszöbén egyensúlyozva találhatjuk magunkat, egyik lábunk felemeljük, lóbáljuk: merre lépjünk, előre vagy hátra, kicsit vagy nagyot? E dilemmát járja körül a Szívlapát, a Lehetnék bárki és a Szevasz antológia után most a Tilos az Á Könyvek kortárs antológiasorozatának záró akkordja: a Tízig aludni. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Kortárs és kortalan novellák
2022-11-18 - Rengeteg
#10+

Megjelent a Tízig aludni, a Tilos az Á Könyvek antológia sorozatának (Szívlapát, Lehetnék bárki, Szevasz) záró darabja. Olvasd el Péczely Dóra, a kötet szerkesztője és a Tilos az Á Könyvek alapító főszerkesztője utószavát a novellaválogatáshoz! Kattints ide!

Tovább olvasom...