Péczely Dóra

Soha nem egyértelmű semmi
2022-02-18
#Tilos Az Á

Mitől működik jól egy antológia? Egyáltalán miért vonzódunk ennyire a válogatáskötetekhez? Mi a titkuk? Hogy lehet, hogy a Tilos antológiák nemcsak a szövegek, de az illusztrációk terén is ilyen vagányak? A Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Budapest OFF és a Szevasz szerkesztőjével, a Tilos az Á Kiadó alapító szerkesztőjével, Péczely Dórával beszélgettünk.

Tovább olvasom...
Vagányság kipipálva
2021-11-04 - Wágner Eszter
#(Fel)olvasósarok

A Szevasz antológiából lehetetlen egy olyan novellát választani, ami az egész kötetet bemutatja. Olyan sokszínű és gazdag ez a válogatás, hogy úgy gondoltuk, a legjobb lesz, ha mindegyik szövegbe beleolvashatsz! Kiválogattuk a kedvenc idézeteinket a 25 novellából, sőt, a cikkből azt is megtudhatod, mit üzen Nádasdy Ádám, Tóth Krisztina, vagy épp Grecsó Krisztián a 16 éves önmagának! Olvass tovább!

Tovább olvasom...
3+1 ok, amiért olvassátok el a Szevaszt!
2021-11-04 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk most

Megjelent a Tilos az Á Könyvek legújabb novellaantológiája! Ütős szövegek, lélegzetelállító grafikák, hála Péczely Dóra szerkesztőnek, Szinvai Dániel illusztrátornak és a kortárs magyar irodalom krémjének! Néhány pontban összeszedtük, miért lesz ez a válogatás az idei őszi-téli kedvencetek. Ismerjétek meg a Szevaszt!

Tovább olvasom...