Zozi mindig hazajön

Pungor András

Zozi mindig hazajön

Horváth-Molnár Panna illusztrációival

Bolti ár: 3290Ft
Kedvezményes ár: 2632 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2016
88 oldal, 165x227 mm, Kemény borító  

Tomi óvodás kisfiú. A Nyári Pál utcában lakik, a világ legeslegközepén, anyuval, apuval, na és persze Zozival. Hogy ki Zozi? Apu szerint csak egy büdös zokni – pedig Zozi mindig tiszta és illatos. Piros, kék, sárga csíkjai vannak, ezért Zozi pontosan olyan, mint a nyári szivárvány. Egyszer volt párja is, de az elveszett. Most már Tomi a párja. Vele alszik, vele megy az óvodába, vele megy Szofihoz, a szomszéd kislányhoz. Zozi sajnos gyakran elveszik. De szerencsére mindig hazajön!

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Magyar nyelv és irodalom és népművelés szakon végzett, majd tanárként, tévés szerkesztőként, újságíróként, rádiós szerkesztőként dolgozott, a Népszava és a 168 óra újságírója. Versei a Hitelben és a Dörmögő Dömötörben jelentek meg, első önálló kötete 2009-ben. Sajátos, szuggesztív fantáziavilág, erős érzelmek, játékosság jellemzi szövegeit.

Könyvei a Pagonynál:
Kárókaresz és Angyalandi, ill. Takács Mari

A szerző más könyvei

  • Pungor András
    Pozsonyi Pagony Kft
    2312 Ft (-20%)
    2890 Ft
    Kezdetben egyetlen betű, egyetlen rajz sem volt ebben a könyvben. Csak a fel-feltámadó Szél futkosott a lapokon. Egy igazi meseregény, Kárókaresszel, a hóbortos királyfival és Angyalandival, a halk szavú angyalkislánnyal.

Cikkek

Neked is van saját Zozid?

A kötődés meséje

2016. november 8. - Zsani cimkék: jó könyv Ezt olvassuk most 

zoziZozi egy csíkos zokni, aki elválaszthatatlan Tomitól, a világ legeslegközepén, a Nyári Pál utcában lakó fiútól. Nemcsak a Zozi mindig hazajön című könyv hősének, hanem a gyermekek többségének is van saját Zozija: lehet, hogy az éppen egy kendő, kispléd, rongydarab, cumi vagy plüssmaci, de nélküle nem tudnak aludni, megnyugodni, idegen helyre menni. A pszichológusok szerint a gyermeki fantáziában tulajdonságokkal felruházott átmeneti-, vagy vigasztárgyak révén könnyebbé válik az önállósodás.

Lapozz a cikkünkre! Engedj a kötődésnek!


A színes zokni különös esete

Családi mese tele szeretettel és humorral

2016. szeptember 26. - Zsani cimkék: jó könyv Ezt olvassuk most 

zoziPungor András, akit politikai újságíróként ismerhettünk meg, azt mondja, egy komoly szakértelmet igénylő cikknél jóval nehezebb gyerekeknek írni. Ő mégis könnyedséggel ragadja meg az ötéves Tomi jellemét, aki végigvezet minket az ötödik kerületi kalandos napjain.

Imerd meg a Zozi mindig hazajön című mesét!

Vujovits Júlia írását olvasod.

Olvass bele a legújabb cuki mesénkbe!

Hamarosan megjelenik a Zozi mindig hazajön című könyvünk

2016. szeptember 26. cimkék: olvasósarok családi Mesesarok 

zoziElég egy kedvenc zokni, egy hóbortos család, még hóbortosabb szomszédok és Tomi szemével nézve a világ kész csoda! Főleg, ha egy gyönyörű szőke lány is színre lép!

Pungor András tanárként, tévés szerkesztőként, újságíróként, rádiós szerkesztőként dolgozott és jelenleg is folyamatosan ír. Sajátos, szuggesztív fantáziavilág, erős érzelmek, játékosság jellemzi szövegeit. Első könyve a Pagonynál a Kárókaresz és Angyalandi volt. 

Olvass bele a legújabb meséjébe!