Pungor András

Magyar nyelv és irodalom és népművelés szakon végzett, majd tanárként, tévés szerkesztőként, újságíróként, rádiós szerkesztőként dolgozott, a Népszava és a 168 óra újságírója. Versei a Hitelben és a Dörmögő Dömötörben jelentek meg, első önálló kötete 2009-ben. Sajátos, szuggesztív fantáziavilág, erős érzelmek, játékosság jellemzi szövegeit.

Könyvei a Pagonynál:
Kárókaresz és Angyalandi, ill. Takács Mari

Neked is van saját Zozid?
2016-11-08
#Ezt olvassuk

Zozi egy csíkos zokni, aki elválaszthatatlan Tomitól, a világ legeslegközepén, a Nyári Pál utcában lakó fiútól. Nemcsak a Zozi mindig hazajön című könyv hősének, hanem a gyermekek többségének is van saját Zozija: lehet, hogy az éppen egy kendő, kispléd, rongydarab, cumi vagy plüssmaci, de nélküle nem tudnak aludni, megnyugodni, idegen helyre menni. A pszichológusok szerint a gyermeki fantáziában tulajdonságokkal felruházott átmeneti-, vagy vigasztárgyak révén könnyebbé válik az önállósodás.

Lapozz a cikkünkre! Engedj a kötődésnek!

Tovább olvasom...
A színes zokni különös esete
2016-09-26
#Ezt olvassuk

Pungor András, akit politikai újságíróként ismerhettünk meg, azt mondja, egy komoly szakértelmet igénylő cikknél jóval nehezebb gyerekeknek írni. Ő mégis könnyedséggel ragadja meg az ötéves Tomi jellemét, aki végigvezet minket az ötödik kerületi kalandos napjain.

Imerd meg aZozi mindig hazajön című mesét!

Vujovits Júlia írását olvasod.

Tovább olvasom...
Olvass bele a legújabb cuki mesénkbe!
2016-09-26
#Olvasósarok

Elég egy kedvenc zokni, egy hóbortos család, még hóbortosabb szomszédok és Tomi szemével nézve a világ kész csoda! Főleg, ha egy gyönyörű szőke lány is színre lép!

Pungor András tanárként, tévés szerkesztőként, újságíróként, rádiós szerkesztőként dolgozott és jelenleg is folyamatosan ír. Sajátos, szuggesztív fantáziavilág, erős érzelmek, játékosság jellemzi szövegeit. Első könyve a Pagonynál a Kárókaresz és Angyalandivolt. 

Olvass bele a legújabb meséjébe!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások