ez itt a kosarad
a termékeiddel

Végh György

A kéményseprő hóember

Illusztrátor: Molnár Jacqueline

Pozsonyi Pagony Kft, 2011

64 oldal, Kemény borító

Sokféle hóember létezik. Ebben a mesekönyvben szó esik például Patyolat Pityuról, Fehér Ferkéről, Havasi Albertről vagy éppen Hermelin Alajosról. De a mese nem róluk szól. Ennek a mesének a főszereplője Hó-Kuszpók Istók, aki táncol a telefonpóznán, feljut a háztetőkre, találkozik egy macskával és megment egy pislákoló lángot. Hosszú, csíkos sálja van és egy sokat használt söprűje. Repülni is tud, de ami a legérdekesebb, igazi kéményseprő válik belőle. Hogy hogyan, azt megtudod a meséből! Az illusztrációkat Molnár Jacqueline készítette, de hagyott helyet nektek is - az üresen hagyott oldalakra megrajzolhatod a te saját hóemberedet! Végh György (1919 -1982) számos mese, meseregény, gyerekvers szerzője, mint például a sok kiadást megért Képtelen képes ABC, a Pacsaji csalafinta kalandjai, vagy a Don Makarémó, egy kulcslyukon keresztül. Ez a mese teljes terjedelmében most jeleneik meg először.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2150 Ft
1613 Ft (-25%)

Most 2 ünnepi könyvet kapsz 1 áráért!

Vásárolj most 2 csodaszép ünnepi könyvet 1 áráért!

Jegelt mese

Mindjárt leesik a hó, ti is érzitek? Hideg szelek fújnak itt a Pagonyban a Duna felől, érzem a hó illatát. Ha pedig felnézünk hazafelé fáradtan az esti lámpák fényében kavargó hópelyhekre, lehet, hogy összeállnak valamivé... egy hóemberré, egy hosszú, egy gömbölyű, egy vidám, egy szigorú hóemberré. De hogy lesz egy hóemberből kéményseprő, és legfőképp: mi végre? Olvassátok el Tóth Ákos irodalomtörténész ajánlóját Végh György csodálatos téli könyvéről, melyet Molnár Jacqueline illusztrációi kísérnek.

Hóember a nyárból

Molnár Jacqueline illusztrációi, akarom mondani kollázsai messziről felismerhetőek. Jacqueline sajátos stílusa emblematikus kiadónk egyik legújabb könyvében, A kéményseprő hóemberben is. Az illusztrátorral készült már nálunk korábban interjú, most csak egy pár rövid kérdést küldtünk el Spanyolországba.

További kapcsolódó cikkek...