Kolozsi Angéla

Szabadúszó bábszínész, meséket és bábdarabokat ír, bábszínházi előadásokat rendez. 1995-ben érettségizett a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán.
2000-ben végzett a Budapest Bábszínház bábszínész-képző stúdiójában. 2000 és 2004 között a kecskeméti Ciróka Bábszínház, 2004 és 2006 között (alapító tagként) a zalaegerszegi Griff Bábszínház tagja volt. 2006 és 2014 között a kecskeméti Tintaló Társulás tagja. 2013 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakára jár. A 2013-14-es tanévben óraadó tanár ugyanitt. Számos díj birtokosa, kiváló bábelőadások megalkotója és előadója, sokoldalú tehetség, akinek fontos része volt a magyar bábjátszás kétezres években zajló megújításában, ahol a báb, a színész, a szöveg minőség, a darab minden összetevője ugyan a gyerekeknek szól, de a játék komolyan van véve.

Kapu az okostelefonok világába
2021-11-11
#Fókuszban

Az okostelefon mint főszereplő – az életben és a gyerekkönyvben. A Kapu következő részében Vinczellér Katalin a Jenci néni és az okostelefonok szerzőjével, Kolozsi Angélával és Sinkó Judit pedagógussal beszélget. Csatlakozzatok ti is november 17-én 17:30-tól!

Tovább olvasom...
Jenci néni és a digitális világ
2021-06-02 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Kolozsi Angéla legújabb könyve, a Jenci néni és az okostelefonok az Abszolút könyvek tagja. Generációk találkozásáról mesél elképesztően viccesen: egy idős hölgy és egy kiskamasz fiú próbálják megérteni egymás világát. Jenci néni nem érti, hogyan élhet egy teljes generáció az online térben, Domos pedig el sem tudja képzelni az életét a mobilja nélkül. Első látásra semmi közös nincs bennük, de hamar kiderül, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna!

Tovább olvasom...
Egy kicsi mackótól Jenci néniig
2021-06-01

Két könyvvel jelentkezik a Pagony: Vadadi Adrienn ezúttal a legkisebbeknek, a bölcsis, kisovis korosztálynak írt szívmelengető mesét, amely Egri Mónika csodálatos rajzaival jelenik meg. Kolozsi Angéla könyve pedig a kiskamaszoknak szóló Abszolút könyvek sorozatunkban jelent meg, és egy olyan problémát taglal, amely szinte minden családban fontos kérdés: a mobiltelefon-használatot.

Tovább olvasom...