Az ellenállók vezére
  • 10-14

Wéber Anikó

Az ellenállók vezére

Pagony, 2020

368 oldal, Puha kötés

A Vitéz János Gimnázium udvarán ősöreg fa áll. Gyökerei a Várnegyed földjében tekeregnek, alatta a labirintus a magyar történelem mélyére vezet. Aki kilesi a fa titkát, messzire utazhat az időben… Viktória elhatározza, hogy visszamegy a 19. századba. Amikor osztálytársával megérkeznek a kiegyezéskori Pest-Budára, rögtön egy emberrablás szemtanúi lesznek. Vajon sikerül megoldaniuk a rejtélyt, miközben alkalmazkodniuk kell a szokatlan illemszabályokhoz és ki kell ismerniük magukat a korabeli politikai viszonyok között? Miközben helyzetük összekovácsolja őket, találkoznak Deákkal, Erzsébet királynővel, megvitatják Kossuth híres levelét és végignézik Ferenc József koronázását. A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól. A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végigizgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

3990 Ft
3352 Ft (-16%)

loyaltypoints17 törzsvásárlói pont

Kosárba
Így találtuk ki az Abszolút törit!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztője, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezni a két első kötetet! Kalandra fel!

Mitől lesz izgalmas a kiegyezés?

„Ki akartok békülni a császárral? Ferenc Józseffel? De hát miatta ítéltek halálra annyi embert! Ő győzte le a szabadságharcot! Lelövette és felakasztatta az ismerőseiteket!” – döbben meg a főszereplőm, Kristóf, amikor a múltbéli barátai elmagyarázzák neki, hogy a császár megkoronázására készülnek. - Olvasd tovább, hogyan és miért gondolta Wéber Anikó, hogy ezzel az izgalmas korszakkal, a kiegyezéssel foglakozzon az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényében, Az ellenállók vezérében.

Az ellenállók vezére

A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól, korszakairól, szereplőiről. Most olvass bele Wéber Anikó kötetébe, kövesd Viktóriát és Kristófot a kiegyezés korába!

Összes kapcsolódó cikk