Czernák Eszter

Egyszer volt, hol nem volt, egy kétgyerekes anyuka elhatározta, hogy szerencsét próbál, és elküldi az addig az asztalfiókban pihenő kéziratait egy kiadónak. De csak egynek és csak egyszer. “Ha ők nem akarják kiadni, akkor biztos nem jók, és nem próbálkozom tovább.” - mesélte a szerző egy 2019-es interjúban.

A válasz pedig szinte azonnal meg is érkezett, a Pagony lecsapott a kéziratokra, és nem is egy, de rögtön két könyvet is megjelentetett Czernák Eszter művei közül! Így került a polcokra 2019-ben A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon. Mindkét mese a kreativitást élteti, és az előre csomagolt megoldások helyett saját ötleteken alapuló, egyedi útkeresésre biztat.

Innentől kezdve pedig eszeveszett módon felpörögtek az események, lelki szemeink előtt látjuk is, hogyan röpködnek a jegyzetlapok, csattog a klaviatúra az altatás utáni órákban Czernák Eszter asztalán. A valóság azonban ennél eredetibb és meglepőbb, ugyanis, mint azt a szerző elmondja, leginkább a BKV-n szeret írni!

Azóta elképesztő sikereket ért el a Panka-sorozatával és a Sárkányovival, aminek 2022-ben megjelent a Sárkánysuli című része is az iskolakezdő gyerekek legnagyobb örömére.

Kicsik szemével a világ
2023-08-06
#Ezt olvassuk

Vitathatatlanul fontos, hogy sokat olvassunk a gyerekeknek, de mi érdekelheti igazán az óvodást korosztályt? Természetesen azok a történetek, amik róluk és nekik szólnak. Különösen, ha némi varázslat, vagy pár aranyos állat is helyet kap a mesékben! Olyan könyveket gyűjtöttünk össze neked, amik mind a kicsik nézőpontjából szólnak, és amelyek lapozgatása rengeteg pozitívumot hozhat a gyerekek életébe. Egész évben is, de óvodakezdés előtt különösen hasznosak lehetnek. Kattints, és nézd meg a mi kedvenceinket!

Tovább olvasom...
Itt az év nyári könyve!
2023-06-05 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Czernák EszterPanka-sorozatába pillanatok alatt bele lehet szeretni! Annyira aranyos, okos és szórakoztató mesék ezek, hogy nem lehet betelni velük. Szerencsére nem is kell, megérkezett ugyanis a harmadik rész, melyben Pankáék a tengerhez látogatnak. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
A Panka-táska
2023-06-05
#Olvasósarok

Megérkezett a Panka-sorozat harmadik kötete, a Ne szaladj el, csigaház! Készüljetek Czernák Eszter meséivel a nyárra! Akár elutaztok, akár otthon maradtok, ez a kötet akkor is emlékezetessé fogja tenni a nyarat. Olvasd el az első mesét!

Tovább olvasom...