Czernák Eszter

Egyszer volt, hol nem volt, egy kétgyerekes anyuka elhatározta, hogy szerencsét próbál, és elküldi az addig az asztalfiókban pihenő kéziratait egy kiadónak. De csak egynek és csak egyszer. “Ha ők nem akarják kiadni, akkor biztos nem jók, és nem próbálkozom tovább.” - mesélte a szerző egy 2019-es interjúban.

A válasz pedig szinte azonnal meg is érkezett, a Pagony lecsapott a kéziratokra, és nem is egy, de rögtön két könyvet is megjelentetett Czernák Eszter művei közül! Így került a polcokra 2019-ben A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon. Mindkét mese a kreativitást élteti, és az előre csomagolt megoldások helyett saját ötleteken alapuló, egyedi útkeresésre biztat.

Innentől kezdve pedig eszeveszett módon felpörögtek az események, lelki szemeink előtt látjuk is, hogyan röpködnek a jegyzetlapok, csattog a klaviatúra az altatás utáni órákban Czernák Eszter asztalán. A valóság azonban ennél eredetibb és meglepőbb, ugyanis, mint azt a szerző elmondja, leginkább a BKV-n szeret írni!

Azóta elképesztő sikereket ért el a Panka-sorozatával és a Sárkányovival, aminek 2022-ben megjelent a Sárkánysuli című része is az iskolakezdő gyerekek legnagyobb örömére.

Mi újság? Ez!
2024-04-18
#Ezt olvassuk

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

Tovább olvasom...
Egy tökéletes nap az állatkertben
2024-03-26 - Fodor Andrea
#Ezt olvassuk

Czernák Eszter Panka-sorozata rengeteg kislánynak és kisfiúnak elrabolta már a szívét! A főszereplő Pankának ezúttal születésnapja van, és egy olyan kislány, aki rajong minden élőlényért, hol máshol ünnepelné meg ezt a jeles napot, mint az állatkertben? Természetbarátok figyeljetek: szülinapi séta következik!

Tovább olvasom...
Fedezd fel a világot Pankával!
2024-03-22
#Ezt olvassuk

Panka egy óvodás kislány, aki minden nap hosszú sétára indul anyukájával, kertészkedik a nagypapájával és segít az állatoknak az apukájával. Mint minden kisgyerekben, úgy benne is rendre felmerülnek kérdések az őt körülvevő világgal kapcsolatban. A felnőttek pedig szerencsére kellő tájékozottsággal, mégis egyszerűen, a kisebbek számára is érthetően válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Ismerd meg Czernák Eszter mesekönyvsorozatát, melyet Monszport Vivien rajzai tesznek még aranyosabbá! Olvass tovább!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások