Czernák Eszter

Egyszer volt, hol nem volt, egy kétgyerekes anyuka elhatározta, hogy szerencsét próbál, és elküldi az addig az asztalfiókban pihenő kéziratait egy kiadónak. De csak egynek és csak egyszer. “Ha ők nem akarják kiadni, akkor biztos nem jók, és nem próbálkozom tovább.” - mesélte a szerző egy 2019-es interjúban.

A válasz pedig szinte azonnal meg is érkezett, a Pagony lecsapott a kéziratokra, és nem is egy, de rögtön két könyvet is megjelentetett Czernák Eszter művei közül! Így került a polcokra 2019-ben A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon. Mindkét mese a kreativitást élteti, és az előre csomagolt megoldások helyett saját ötleteken alapuló, egyedi útkeresésre biztat.

Innentől kezdve pedig eszeveszett módon felpörögtek az események, lelki szemeink előtt látjuk is, hogyan röpködnek a jegyzetlapok, csattog a klaviatúra az altatás utáni órákban Czernák Eszter asztalán. A valóság azonban ennél eredetibb és meglepőbb, ugyanis, mint azt a szerző elmondja, leginkább a BKV-n szeret írni!

Azóta elképesztő sikereket ért el a Panka-sorozatával és a Sárkányovival, aminek 2022-ben megjelent a Sárkánysuli című része is az iskolakezdő gyerekek legnagyobb örömére.

Fedezd fel a világot Pankával!
2023-05-30
#Ezt olvassuk

Panka egy óvodás kislány, aki minden nap hosszú sétára indul anyukájával, kertészkedik a nagypapájával és segít az állatoknak az apukájával. Mint minden kisgyerekben, úgy benne is rendre felmerülnek kérdések az őt körülvevő világgal kapcsolatban. A felnőttek pedig szerencsére kellő tájékozottsággal, mégis egyszerűen, a kisebbek számára is érthetően válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Ismerd meg Czernák Eszter mesekönyvsorozatát, melyet Monszport Vivien rajzai tesznek még aranyosabbá! Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Varázslatos hétköznapok Czernák Eszter meséivel
2023-05-24
#Ezt olvassuk

Az óvoda- és iskolakezdés kétségtelenül nagy kihívás az egész család számára. A megfelelő hozzáállással azonban a legnagyobb kaland is lehet. Mutatunk egy sorozatot, ami megkönnyíti számotokra a határátlépést, és segít, hogy aggodalom helyett izgatottan várják a gyerekek a szeptembert! A visszatérő ovisokat pedig emlékezteti, milyen varázslatos hely is az óvoda, és segíti őket, hogy a nyári szünet után újra fel tudják venni a mindennapok rutinját! Kattints ide a folytatásért!

Tovább olvasom...
“Miért ne?”-ből sikeres szerző
2023-05-24 - Wágner Eszter
#Kávé mellé

Czernák Eszter gyerekkönyvírói karrierje úgy kezdődött, mint egy hollywoodi film. Röpke három év alatt pedig a Pagony egyik legkeresettebb írója lett. Kíváncsi vagy rá, hogyan? Ebből a cikkből megismerheted karrierjének történetét és eddig megjelent könyveit! Olvass tovább!

Tovább olvasom...