David McKee

Verses mesék – Mesés versek
2023-05-25 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Verses mesét olvasni jó. Erről, azt hiszem, senkit nem kell győzködni. Van valami szinte hipnotizáló egy jó ritmusú, pergő rímű szövegben, ami miatt lehetetlen nem végig olvasni a mesét vagy a fejezetet, legyen akármilyen hosszú is. Közben pedig észrevétlenül fejlődik a gyerekek memóriája és szókincse. Meg fogsz lepődni, mikor az ovisok oldalakat idéznek fejből, vagy éppen olyan kifejezéseket kezdenek el használni, ami egy alsós fogalmazásban is jól mutatna! Ismerd meg a mi kedvenc verses meséinket!

Tovább olvasom...
Búcsúzunk David McKee-től
2022-04-12

Szomorúan osztjuk meg veletek a hírt, 2022. április 6-án, 87 éves korában elhunyt David John McKee, Elmer, a színes elefánt írója és illusztrátora. A búcsú talán kevésbé fájdalmas, ha arra gondolunk, hogy a szerző még sok-sok generáció gyermekei számára jelen lesz vidám és szeretetteli történeteiben. David McKee-re emlékezve idézzük fel együtt munkásságának fontosabb állomásait és legkedvesebb karaktereit!

Tovább olvasom...
David McKee színes élete
2019-05-24
#Kávé mellé

“A világ tele van mesével. Csak rá kell hangolódni, hogy meghalljuk.” - talán ez a mondat lehetne David McKee mottója, aki a világ legszínesebb elefántos sorozatának szerzője. Ismerd meg őt, és szeresd meg Elmert!

Tovább olvasom...