ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 0-99

Erich Kästner

Emil és a detektívek

Fordító: Déry Tibor

Illusztrátor: Walter Trier

Móra Kiadó, 2009

130 oldal, Kemény borító

Emil élete nagy kalandjára készül: teljesen egyedül Berlinbe utazik, hogy meglátogassa a nagymamáját. Hatalmas kofferrel száll fel a vonatra, zsebében pedig ott lapul száznegyven ropogós márka, melyet anyukája bízott rá. Mire Berlinbe ér, már megtapasztalja, hogy a felnőttek néha nagyon gonoszak tudnak lenni. A vonaton ugyanis egy férfi meglopja. A fiú attól fél, nem hinnének neki a rendőrök, ezért maga ered a tettes nyomába. De vajon nyakon tud csípni egy bűnözőt? Egyedül alaigha. Egy csapatnyi detektív segítségével viszont talán igen! A briliáns logikájú Professzor, a lelkes Kis Kedd, a dudálós Gusztáv és a többiek még csak iskolába járnak, de elbánnak akár a legravaszabb gazemberrel is. Erre a berlini nyárra mindenki emlékezni fog: a gyerekek, a szülők, az újságírók, a rendőrség –

Jelenleg nem rendelhető.

1999 Ft
1699 Ft (-15%)

Klasszikusok újraolvasva

Mindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek. Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék? Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan! A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Egy Kästner nem Kästner!

A Móra Kiadó újra kiadja Erich Kästner gyerekkönyveit, egységes méretben, sárga borítóval, az eredeti rajzokkal. Mindannyiunk legjobb gyerekkori olvasmányélményeit élhetjük újra a szép, új kötetekkel. Már megjelent többek közt az Emil, A két Lotti, a Május 35. és még számos kötet. A sorozat szerkesztőjét, Dóka Pétert kérdeztük a szerkesztési munkáról és Kästnerhez fűződő viszonyáról.  

Az én Kästnerem

Újraolvasó vagyok. Ma is mérce számomra, hogy egy szöveg mennyit kopik az újabb és újabb olvasás során. A legjobb szövegek nem kopnak, csak változnak. Gyerekkoromban, amíg nem volt bennem kényszer, hogy lépést tartsak az újabb és újabb könyvekkel, nyugodtan olvashattam akárhányszor, amit szerettem. Így aztán életemben legtöbbször, talán olyan negyvenszer A két Lottit olvastam. Második helyen valószínűleg Az Emberke áll.

További kapcsolódó cikkek...