Könyvek kuckózáshoz

Januári túlélőcsomag

A január az év legsötétebb, leghosszabb hónapja: a karácsonyi várakozásnak, ünnepi hangulatnak vége, és csak a szürkeség marad. Vagy mégsem? Azt találtuk ki, hogy készítünk nektek egy hatalmas januári túlélőcsomagot! Minden pénteken kikerül a blogunkra egy-egy tematikus szemle, amikben szuper könyveket és játékokat ajánlunk nektek, hogy megszínesítsük a januárt!

Januárban könnyen bele tudjuk engedni magunkat a rosszkedvbe: az ünnepeknek már vége, a tavasz még kilátásban sincs, egyszóval nem nagyon van mit várni. Mi is hasonló érzésekkel küszködünk, pont ezért találtuk ki, hogy ezentúl minden januári pénteken jelentkezünk nektek egy-egy tematikus szemlével, amikből kiválaszthatjátok azokat a könyveket vagy játékokat, amik segítenek a sötét januári estéket meghitté és vidámmá varázsolni.
Egy kis meglepetés is vár titeket: ezeket a termékeket mind-mind 20% kedvezménnyel szerezhetitek be, ha a cikkben található linkre kattintotok! Ezzel szeretnénk mi feldobni kicsit a januári hétköznapokat. Válogattunk mindenféle mesekönyvet, hogy a lehető legtöbben találjatok olyat, ami az érdeklődéseteknek megfelelő. Reméljük, szeretni fogjátok a mi januári kedvenceinket!

Legyen a jelszó ebben a hónapban a lelassulás - persze nem akarunk álszentek lenni, tudjuk, hogy ez nem könnyű, ha gyerekek is vannak a családban. De nem is arra gondolunk, hogy dobjatok el mindent és AZONNAL kezdjetek 150%-on relaxálni: ha a gyerekek alszanak délután, dőljetek le melléjük, válasszatok olyan régi klasszikus meséket, amik benneteket is visszarepítenek a gondtalan gyerekkorba. Igyatok finom habos kakaót és sétáljatok nagyokat a januári napsütésben.

Erwin Moser: Hol lakik a kisegér? (3+)

20347.jpgErwin Moser meséit biztosan sokan ismeritek már, a Csodálatos jóéjtmesék című könyve az egyik legkeresettebb mesegyűjtemény nálunk.
Rövid, tanulságos történeteket tartalmaznak a kötetei, amik közül ez pont kilóg egy picit, mert ebben 9 hosszabb mesét találtok. Tavaszi-nyári meséket, amik a tél közepén igazi felüdülést jelenthetnek mindannyiunknak.
A mesekönyv főhősei már ismerősök lehetnek azoknak, akik olvasták Az egércirkuszt, ugyanis ebben a kötetben visszatérnek a szeretnivaló, kedves karakterek. Ha nem ismeritek, az természetesen nem akadály, de kalkuláljátok bele, hogy ezután majd azt is el akarjátok olvasni…

És hogy ezúttal mi minden történik kis kedvenceinkkel? A kisegér alvóhelyet keres, és egy mackó pocakján találja meg, Nina, a kiscica egy repülőgép pilótja lesz, és mgtanul a levegőben bukfencet vetni, A Cinciváry család otthonra lel egy propellerrel fölszerelt teáskannában, Trixi, az egér pedig a világűrbe indul.
Sok-sok bájos kalandban vehettek részt a kisegerekkel, 3 éves kortól mindenki nagy örömmel fogja hallgatni-olvasni ezeket a történeteket!

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Panni és Samu esti tündérmeséi (3+)

panniessamu.jpegHa egy igazán cuki mesekönyvet kerestek ovisoknak, akkor megtaláltátok!
Panni és Samu történeteit azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik nem feltétlenül hallgatnak végig meséket: rövidek, mindennapos eseményeket dolgonak fel mesés köntösben és egyszerű nyelvezetüknek hála a gyerekek könnyen be tudják őket fogadni.
Megnyugató hangulatú, kedves meséket, szám szerint 17-et tartalmaz a kötet, és szerepel benne (a teljesség igénye nélkül) tündér, manó, kobold, szörny, de még a fogtündér is!
Sok-sok illusztráció is van benne, amiket elböngészhetnek a gyerekek, ráadásul egy kis játékot is elrejtettek benne az olvasók: egy aranyos kiskacsa visszatérő szereplője a képeknek, úgyhogy versenyezhettek is, ki találja meg először!

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Mechler Anna: Zebulon, az autódaru (4+)

25992.jpgZebulon nem maradhatott le erről a listáról, mert enné aranyosabb neve biztosan egyetlen autódarunak sincsen! A Kerék-mesék sorozat egyik darabja, és a többi járműnek is hasonlóan kedves nevet választott a szerző, Mechler Anna (például Bartoló, a markoló is nagy közönségkedvenc a boltjainkban, egyetlen szülő sem tudja kuncogás nélkül kimondani).
11 izgalmas és kedves mesét tartalmaz a könyv, amik nem csak mókásak, hanem sok-sok hasznos információt is tartalmaznak a darukkal kapcsolatosan.
Minden járművek iránt rajongó ovisnak kötelező olvasmány!

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Tony Wolf: Mesél az erdő - Az óriásokról (5+)

28960.jpgBiztosan sokan emlékeztek erre a könyvre, hiszen szintén egy igazi klasszikusról van szó. Sok-sok része megjelent, mi most a óriásosat emeltük bele a szemlénkbe, de nem nagyon tudtok mellélőni egyik résszel sem. Sokáig hiánycikk volt, és alig telt el nap, hogy ne kereste volna valaki a boltjainkban, amikor pedig a Manó kiadó jóvoltából újra kapható lett, nem győztük pótolni a készleteinket.

A Mesél az erdő-sorozat egyszerre vicces, izgalmas és tanulságos történetek gyűjteménye, amik megunhatatlanok, készüljetek fel, hogy újra és újra el kell majd mesélnetek!
Ez a kötet az óriásokról szól, aki a törpék falujába látogat, hátha ők segíteni tudnak kínzó fogfájásán. Így indul a törpék és óriások barátsága és közös kalandjaik, amiken végigkísérhetitek őket a könyvben.

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Csukás István: Süsü, a sárkány (5+)

20397.jpgSüsü mindannyiunk legkedvencebb egyfejű sárkánya, generációkat tanított meg arra, hogy nem számít, ha picit kilógunk a sorból, a lényeg, hogy a szívünk a helyén legyen.

Csukás István meséi is azok közül valók, amiknek üzenete örök, és Süsü talán az egyik legszeretnivalóbb karakter mind közül. Mivel csak egy feje van, és a szíve is túlságosan lágy egy vérszomjas sárkányhoz képest, apja kitagadja a családból, de végül otthonra és barátokra lel. Ebben a kötetben több történetet is találhattok, végigkövethetitek kalandjait és csetlés-botlását. Biztosan megmelengeti majd a szíveteket a januári fagyban!
Ja, és ha van diavetítőtök, akkor mindenképp szerezzétek be a diafilm-verziót is!

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Linka Zsuzsanna és Markó Ádám: Puha élet - Prémtörténet (6+)

puhaelet-borito2.jpgA Puha élet - Prémtörténet egy tündéri és tanulságos mesekönyv, Valterről, a vombatról szól (a vombatok egyébként is a világ legaranyosabb állatai közé tartoznak, és nem szól róluk elég mese!), aki igen puha és rendkívül jól öltözött, ám nagyon-nagyon éhes.
Egy furcsa álomból felébredve egy ismeretlen világban találja magát, ahol elég nehezen találja a helyét, és nem tudja, hogyan fog jóllakni.
Mivel az étel központi szerepet játszik az életében, elhatározza, hogy saját vállalkozásba kezd, és beindítja az erdő legpuhább hamburgerezőjét.
Így van, egy hamburgerkészítő kisvállalkozást vezető vombatról szól ez a történet! Ráadásul egy gyerekek számára extrán élvezetes különlegessége is van: tartozik hozzá egy UV-lámpa, amivel ha megvilágítjátok a lapokat, akkor mindenféle érdekességet találtok!
Felnőttek számára is szuper lesz az élmény, mert a könyv gyakran kiszól a felnőtt (fel)olvasóhoz is.

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Erich Kastner: Emil és a detektívek (6+)

16455.jpgErich Kastner meseregénye egy igazi időtlen klasszikus, amit a szülők örömmel mesélnek, a gyerekek pedig izgalommal hallgatnak. Mi talán azokat a történeteket szeretjük a legjobban, amik generációkon átívelően mindenki számára közvetítenek értékeket, miközben szórakoztatóak és viccesek is.
Ha esetleg a te életedből kimaradt Emil, Dudás Gusztáv, Kalapocska és barátaik hatalmas kalandja, akkor itt az idő bepótolni!

A történet egy nyomozásról szól: Emil életében először utazik először egyedül a nagymamájához Berlinbe - vagyis nem teljesen egyedül, mert 140 ropogós márka is vele tart, egészen addig, amíg egy férfi el nem lopja tőle a vonaton. Emilt azonban nem ejtették a fejére, unokatestvérével, Kalapocskával és a kislány barátaival együtt a tolvaj nyomába erednek, és hatalmas, életre szóló kalandba keverednek.

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Boldizsár Ildikó: Esti mesék lányoknak (6+)

25356.jpgBoldizsár Ildikó neve garancia arra, hogy egy fantasztikus, nagy odafigyeléssel és szeretettel válogatott mesegyűjteményt vehet a kezébe az olvasó.

Ezúttal is különböző kontinensek kincseiből válogatott, és ennek a könyvnek lányok a hősei: csupa bátor, mindenre elszánt lány, akiknek sok-sok akadályt kell legyőzniük, amíg rájuk talál a boldogság.
Inspiráló, csodaszép történetek, amik nem hiányozhatnak egyetlen kislány gyűjteményéből sem, de fiúknak is szívből ajánljuk, számukra is sok mondanivalót rejtenek.

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

J. K. Rowling: Az Ickabog (7+)

1967227.jpgJ.K. Rowling legújabb meseregényével kapcsolatban nagy várakozásaink voltak - a Harry Potter szerzője már számtalanszor bizonyította, hogy nagyon ért a gyerekek nyelvén.
Ez a kötete is egy igazi különlegesség - mi, pagonyosok azonnal lecsaptunk rá, szinte minden kolléga ezt olvasta a karácsonyi szünetben - így bátran állíthatjuk, hogy mindenki számára fontos mondanivalóval bír.
Rowlingnak valószínűleg szent meggyőződése, hogy a gyerekek kezében jobb helyen lenne a hatalom, mint a felnőttekében: ebben a meseregényben is ők hozzák el a fordulópontot. A kötet a hatalommal való visszaélésről szól, arról, mi történik, ha nem a megfelelő kézben futnak össze a szálak, és a vezető önös érdekekből taszítja a népét félelembe és tudatlanságba.
Sok-sok értékes gondolatot vihetnek magukkal a gyerekek ebből a meseregényből az igazán egyetemes emberi értékekkel kapcsolatban, és hát azt jól tudjuk, hogy a szerző a didaktikától mentes tanítás nagymestere.

Itt találod a titkos januári akciónkat, amivel most 20% kedvezményt kaphatsz a könyvre!

Kapcsolódó termékek