Ikrek mindenütt

TOP 8 ikres könyv

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Garmann titka az ellentétes lányikrekkel

A Garmannaz egyik legkülönlegesebb gyerekkönyvsorozat, amit a boltok polcain találhatunk. Stian Hole nem csak történetei, de modern illusztrációs technikái miatt is elhíresült. A kétezres évek közepétől Európa legrangosabb díjait sorozatban nyerte el, miközben az olvasóközönség szemében fokozatosan alapművé vált a sorozata.

25016.jpg
Élesen belelát a gyermeki világszemléletbe, és a képei teljesen hitelesen mutatják egyedi annak hangulatát, különleges atmoszférát teremtve ezzel könyveinek. Teljes világot teremt, ami nem egy hiányos felnőtt világnézet, sokkal inkább sajátos törvényekkel rendelkező, felfedező, játékos logikával átitatott, sajátos realitás. Felnőtt fejjel ijesztőnek és abszurdnak tűnhet a könyv légköre, mert sokan már nem emlékszünk a növekedéssel járó szorongásra, a tapasztalatszerzéssel és felnőtté válással járó félelemre. Azonban a gyermekeknek ismerős ez az érzés. Megértésével, egyetemessé tételével csökkenthetjük a vele járó nyugtalanságot.

Ebben a kötetben Garmann és Johanna között igazi gyerekszerelem szövődik. Idővel közös titkaik születnek a világmindenségről, Istenről, felnőtté válásról és az élet szépségeiről. Ezek a titkos gondolatok csak az övék, amikről még Johanna ikertestvére sem szerezhet tudomást…Garmann további történeteit itttalálod. 

7 éves kortól.

Marco és Mirkó ugyanolyanok, mégis tökéletes kiegészítik egymást

Ha szerettétek Jácint úrfit, vagy Hagymácska történetét (szintén Gianni Rodari meséi), M

25544.jpg
arcoékat is bírni fogjátok! Marco és Mirkó tipikus ikrek. Mindent együtt csinálnak, egyformának tűnnek, minden ruhájuk ugyan olyan, még a zoknijaik is. Mégis remekül kiegészítik egymást. Különleges ismertetőjegyük, hogy bumerángkalapácsaik vannak. Bizony. A kalapácsok nem csak rombolásra jók: pl. kiüthetjük vele rablók kezéből a revolvert, vagy elvehetjük a kísértetek láncait, és hintát fabrikálhatunk belőle, vagy segíthetünk a karbantartónak matekóra helyett. Az egyformán rosszcsont ikerpár minden problémát megold, ami csak elébük kerül, hol varázskalapáccsal, hol zseniális humorral. Kalandjaik olvasása közben Anna Laura Cantone, fényképek és egyedi rajzok ötvözésével készült illusztrációin is jókat derülhetünk.

Olvass bele a mesébe!

6-10 éves gyerekeknek ajánljuk.

A Templeton ikrek, a fiú-lány zsenipáros

A Templeton ikrek alapelve: olvass, hogy tudj! Ezért a könyv kézbevétele után is csak egy igen rövid, frappáns fülszöveget olvashatunk az alaptörténetről, az ikrek elrablásáról, amivel

23996.jpg
zsen
25065.jpg
iális feltaláló apjukat akarják megzsarolni. A könyv egyik előnye, hogy kimondottan szép, ami motivál a folyamatos lapozgatásra, így az olvasásra is. Első nagyobb olvasmánynak tökéletes, főleg, ha a leendő könyvmoly még nem szokott bele annyira a betűk böngészésébe, mert a Templeton ikrek nagy olvasásra ösztönző tehetséggel lettek megáldva. Egy fiú-lány ikerpárról van szó, akik apjukhoz hasonlóan rengeteg ésszel és tehetséggel rendelkeznek. Tudományos, racionális felfogásukhoz híven kissé cinikus stílusban beszélnek. Mint olvasó, bevonódunk a történetbe, meg kell felelnünk az elvárásaiknak, és bizony a részletes analizálást sem kerülhetjük el. Izgalmas nyomozás két fiatal tudóssal, akiknek kalandjai minden fiatal racionális elmét lenyűgöznek majd.Ittolvass bele az első és itt a második kötetbe!

9 éves kortól ajánljuk.

Nick és Tesla, akikkel igazi feltalálóvá válhatsz

Érdekel a tudomány? Na és az elektronika? Ha igen a válaszod mindkét kérdésre,

24489.jpg
Nick és Tesla történetei neked szólnak. Fiatal, tudományos érdeklődésű ikerpár kalandos és veszélyes tö
25100.jpg
rténeteiről olvashatsz a sorozat köteteiben, mert – szerencsénkre – feláldozva mindent a tudomány oltárán, folyton bajba kerülnek. Ahhoz, hogy kikeveredjenek belőle, nem csak az eszükre, de találmányaikra is szükségük lesz. Nem csak egy átlagos kamaszregényről van szó. A történet előrehaladtával te magad is besegíthetsz az ikreknek, mégpedig (a mellékelt leírások tanulmányozása után)az otthonodban fellelhető tárgyakból összeszerelt Nick és Tesla találmányok megépítésével. Összerakhatsz pl. palackrakéta-kilövőt, vagy cukorka- és kólameghajtású kutya-figyelemelterelő robomacskát. Egyszerre kalandregény és kísérletező könyv. Ha tetszett az első kötet, a másodikban robotokat is építhetsz. Próbáld ki magad, csatlakozz a kis tudósokhoz!

11 éves kortól.

Claudia és James kiássák a csatabárdot

A testvérek folyton-folyvást veszekednek, a legkisebb apróság miatt is képesek kirobbantani a háborút.

26003.jpg
Claudia és James ezt fejlesztették tökélyre, és nem nyugszanak, amíg egyik vagy másik meg nem adja magát. A képekkel, sms-ekkel, e-mailekkel (tehát egymás elleni bizonyítékokkal!) teletűzdelt regény hihetetlenül szórakoztató, nem csak a testvérek ismerhetnek magukra belőle, de a szülők számára is görbe tükör. A kötet hol a pimasz Claudia, hol a flegma James szemszögéből mutatja be, hogyan is kezdődött a kettőjük közt dúló háború. De tényleg, hogyan? A regényből megtudod!

9 éves kortól ajánljuk.

Bazsó és Borka

Ez a sorozat az olvasás élményébe éppen csak belecsöppenő olvasókat célozta meg. A nagy betűkkel íródott, képekkel tarkított kötetek több rövidebb történetből állnak.

19870.jpg
Megtudhatjuk, hogy az ikrek élete nem fenékig tejfel. Mindig megeszi valaki az utolsó sütit, mindig meg kell osztani az ajándékokat, és ráadásul még borzasztóan hasonlítanak is egymásra. Persze minden felnőtt szerint iszonyatosan cuki, ha egy ikerpár ennyire hasonlít, de Bazsó és Borka számára ez a legnagyobb sértés. Minden civakodás ellenére, azért együtt keverik a legnagyobb kalamajkákat, tarts velük, hogy megtudd, ki a rém a pincében, vagy hogy találnak-e aranyat a Duna-parton!

Részletes cikket ittolvashatsz Bazsóról és Borkáról!

6 éves kortól ajánljuk.

A két Lotti, akik azt sem tudták, hogy testvérek

Luise-ről és Lottéről már mindenki hallott, Erich Kästner regénye egy soha meg nem unható klasszikus, melynek sikerét számos feldolgozás is bizonyítja. M

19678.jpg
indannyian fantáziálunk arról, milyen lehet egy másik ember élete, vagy hogy mi lett volna, ha más körülmények között, más helyen növünk fel. A két lánynak megadatik ez a lehetőség, mikor egy tóparti üdülőben szerepet cseréljenek, miután kiderül, hogy ikertestvérek, akiket kiskorukban elválasztottak. Vajon ezzel a csavarral közelebb kerülhetnek egymáshoz és a szüleikhez? Megható és vicces történet önmagunk és a környezetünk megismeréséről és egy család egymásra találásáról.

8 éves kortól ajánljuk.

Fangirl, nagyoknak

25022.jpg
Rainbow Rowell méltán sokak kedvencévé vált Eleanor és Park különös történetével; akik olvasták a két szerelmesről szóló regényt (akik nem, azok itt tudnak beleolvasni), azoknak nem kell bemutatni, mitől nagyszerűek az írónő kötetei. A Fangirl is egy szépirodalmi igénnyel megírt mű, amely egy testvérpár, Wren és Cath főiskolai éveinek kezdetén játszódik. A regény őszintén mutatja be a felnőtté válás problémáit az ikrek konfliktusain keresztül, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon a komfortzónájukból kimozdítva is meg tudják-e tartani az egyéniségüket úgy, hogy közben egymást se veszítsék el.

14 éves kortól ajánljuk.