Utazni fejben is lehet!

Kedvenc könyveim 2-től 10 éves korig

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?

Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!

                                                                           2 éveseknek
                                                                        Játsszunk utazást

16588.jpgGyerekkorunk klasszikus felelgetős könyve, amiből megtanulhatjuk az összes közlekedési eszközt, és kiderül, hogy nem lakunk mi olyan messze...

Marék Veronika klasszikusa azoknak a kicsiknek szól, akik szeretik a villamost, a buszokat, a vonatot és a repülőt. 13536.jpgSőt ezzel a mesével vízre szállhatsz, vagy kipróbálhatod, milyen a föld alatt robogni! Andival és Bandival nem maradsz le semmiről, mert folyton haladsz, és megismersz. Ugye, milyen izgalmas! 

Tetszik a könyv? Akkor vidd magaddal minden útra!

Ha kíváncsi vagy Marék Veronika többi könyvére is, lapozz ide!

                                                                        3 éveseknek
                                                                      Manka utazásai

20162.jpgAzok, akik szeretik a romantikus hangulatú könyveket, nem lehet kihagyni a Manka utazásait! Manka útnak indul, hogy meglátogassa távol élő, rég nem látott barátnőit. Ismeretlen tájakat fedez fel, bárányt simogat, megszereti az esőt, és hazatérése után többé már nem tudja elképzelni tej nélkül a teáját. Horváth Mónika, aVilma levesének illusztrátora olyan békés és otthonos hangulatot teremt a képeivel, amiből egyszerűen nem lehet kiszakadni. 18775.jpgKészített öltöztető-színező füzetet, illusztrált klasszikust és kortárs meséket, de a könyveken túl még sok már gyönyörűséget is álmodott! 

Ha kíváncsi vagy, mit ezek, a blogjáról mindent megtudhatsz!

Máris megrendelnéd a Manka utazásait? Akkor tarts a babával a legszebb útra!

                                                                    4 éveseknek
                                                          Tafiti - Utazás a világ végére

24659.jpgTafiti, a kis szurikáta arra vágyik, hogy világot lásson. De a szavanna túl veszélyes egy ilyen kicsi állatnak! Ő titokban mégis útnak indul, hogy eljusson a távoli, titokzatos dombhoz, ahol állítólag a világ vége található. Útközben sok veszéllyel kell szembenéznie, de talál egy igaz barátot – már csak ezért is érdemes volt útra kelni! Julia Boehme neve nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt: a népszerűBori-történetek írónője ezúttal egy élénk fantáziájú, mindenre kíváncsi szurikátakölyökről írt sorozatot.

26098.jpgÓvodásoknak és kisiskolásoknak, akár önálló olvasásra is!

Ha szívesen beleolvasnál, lapozz ide!

Már a második részt várod? Akkor örömmel szólok, hogy megjelent

                                                                        5 éveseknek
                                                                 Mesék a Tejúton túlról

12882.jpg
Berg Judit rajongók, figyelem!!! Eláruljam, nekem melyik a kedvenc könyvem a szerzőnőtől? Naná, hogy a Mesék a tejúton túlról! Egy kisfiú, Bojti, és egy kislány, Tücsök, csúnyán összevesznek a játszótéren. Addig-addig ráncigálják Bojti új biciklijét, amíg az elragadja őket, és elrepíti a két gyereket a Tejúton túlra, egy egészen különös, ismeretlen világba. Ahhoz, hogy hazajussanak, végig kell haladniuk a Bátrak útján, amely Homokországon, Növényországon, Árnyékországon, Vasországon és más különleges vidékeken keresztül vezet, veszélyek, kalandok, gaz ellenségek és segítőkész barátok között. Remekül megírt lírai történet tele nyelvi bravúrral!

Szívesen megismernéd a történetet? Akkor kattints ide!

21130.jpgA könyvet az Aranyvackor-díjas Gévai Csilla illusztrálja, akit már jól ismerhetsz írónőként is. Ő jegyzi a Nagyon Zöld Könyvet, ami kézzelfoghatóvá teszi a gyerekek számára a Föld megóvásának problémakörét, a Holdfényszüretet, ami a négy varázslatos mesét tartalmaz, amiben különös gyerekek és idős emberek találkoznak egymással, kötnek barátságot, valamint ő jegyzi az immáron ifjúsági naplóregény-sorozatot, a Lídiát. Ez pedig egy fantáziával teli műkedvelő kamaszlány hétköznapjait meséli el. 

                                                                     6 éveseknek
                                                                    Amíg utazunk
20527.jpgAmíg utazol a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatod... miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van. Amikor pedig leszállsz, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben. Géva Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezheted Budapestet – együtt a gyerekekkel.

21672.jpgSőt, minden fejezetben találsz egy végigjárható útvonalat! Utazd végig, olvasd el hozzá a meséket, és tudj meg sok érdekességet Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével. Mert Budapesten nyaralni jó!
Rendeld meg itt!

Kíváncsi vagy a történet további köteteire? Akkor nézd meg, milyen az Amíg zötyögünk és az Amíg repülünk!

                                                                       7 éveseknek
                                                    Rögtön jövünk, leugrottunk Afrikába

23666.jpgTe mit tennél, ha éjszaka egy elefánt kopogtatna az ablakodon? Mit tennél, ha kiderülne, hogy megszökött az állatkertből, hogy hazajusson a családjához Afrikába? Csak éppen azt nem tudja, az merre is van pontosan. Lili és Marci, a történet hősei bizony rögvest a segítségére sietnek! Almát, kekszet és földgömböt pakolnak a hátizsákba, hogy mielőbb kezdetét vehesse a fergeteges kaland!
A regényt felolvasásra és önálló olvasásra, sőt együtt olvasásra is szívből ajánlom!

Ha tetszik,itt tudod a kosaradba rakni!

                                                                       8 éveseknek
                                                      Nils Holgersson csodálatos utazása

21864.jpgNils Horgenssont gondolom nem sokaknak kell bemutatnom. Ahogy Selma Lagerlöf világhíres svéd írónőt sem. Tudtad, hogy ő volt az első nő, aki 1909-ben Nobel-díjat kapott? És azt, hogy Ingmar Bergman tévéfilmet rendezett az ő életét feldolgozó dráma nyomán? Az újromantika és az impresszionizmus jeles irodalmi képviselője megbízásra írta a Nils Holgersson csodálatos utazását, hogy a gyerekekkel ne tankönyvszagú, didaktikus módszereken keresztül kelljen kommunikálni az iskolában, hanem a kortárs irodalom repítse át őket a szülőföldjükön, természetesen átadva ezzel megannyi fontos ismeretet. Főhőse egy vásott, unatkozó kölyök, aki törpeként feljut a magasba, és a vadludakkal bejárja egész Svédországot. Megtanul a tó jegén aludni, nélkülözni, számos próbaételen megy keresztül, miközben kalandról kalandra fejlődik a jelleme. Mindez persze minden mesterkélt felhang nélkül.

                                                                            9 éveseknek
                                                         Gulliver utazásai - Erich Kästner szavaival

20721.jpgAz ember néha óriás, néha pedig törpe. Ez attól függ, hogy Liliputban jár-e, az apró emberkék honában, vagy pedig Brobdingnag országában, ahol toronyház nagyságú óriások élnek. A kalandos sorsú Gulliver jól ismerte mindkét birodalmat! Négy izgalmas utazásának történetét Jonathan Swift írta meg a 17. században, most ezek közül kettőt Erich Kästner mesél újra a tőle megszokott humoros, olvasmányos stílusban. Miközben remekül szórakozunk, a tanulság sem marad el: minden viszonylagos, idegen helyen a leghétköznapibb emberből is könnyen válhat csodálat vagy megvetés tárgya - vagy akár olyan látványosság, amelyből mindenki hasznot akar húzni. Bár ez a könyv törpékről és óriásokról szól, valójában mégis nekünk, embereknek tart tükröt, akik lelkükben hol törpék, hol óriások.

Olvas el te is!

                                                                        10 éveseknek
                                                                Doktor Dolittle utazásai1190.jpgDolittle doktor a régi, aranyszívű és nagy tudományú orvos, akinek az állatok barátsága csodálatos hatalmat ad a kezébe: olyan dolgokat vihet véghez, amiket más emberfia megpróbálni se merne. Kedvenc állatai kíséretében egy gyenge építésű kis vitorláson nekivág az óceánnak, hogy meglátogassa Hosszú Nyílt, az írástudatlan indián természettudóst a Pókmajom-szigeten. De hősünk hajótörést szenved! Hogy mégis hogyan éli túl a balesetet?

Szívesen elolvasnád a többi Dolittle történetet is? Olvasd el a második kötetet is, a harmadikban oldd meg a titokzatos rejtélyt, a negyedikkel pedig utazz Afrikába!
Szívesen időutaznál egy matricás foglalkoztatóval? Akkor lapozz ide!

Tényleg utaztok? Akkor nézd meg, milyen játékokat viszünk mi magunkkal!

Kapcsolódó termékek