Harisnyás Pippi a Déltengeren

Astrid Lindgren

Harisnyás Pippi a Déltengeren

Bolti ár: 2499Ft
Kedvezményes ár: 1999 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2015
250 oldal, 155x210 mm, Kemény borító  

Harisnyás Pippi nem szokott hencegni vele, de mi most eláruljuk: ez a vagány, szeplős kislány valójában Kurrekurredutt-sziget királyának a lánya, tehát egy igazi, hamisítatlan hercegnő. És eljön az idő, amikor Pippi úgy dönt, hajóra száll, és elidőz kicsit az apja birodalmában. Legjobb barátai, Tomi és Annika is vele tartanak. A három gyerek hamar összebarátkozik a szigetlakó csemetékkel, Pippi megleckéztet pár éhenkórász cápát és pénzéhes gonosztevőt. A sok fürdés és játék közepette gyorsan múlik az idő, közeledik az év vége, egyre jobban gyötri hőseinket a honvágy. Ha együtt akarnak karácsonyozni a szüleikkel, nem halogathatják tovább az indulást. Astrid Lindgren leghíresebb és legszemtelenebb hősnőjének története hetven éve jelent meg először, és azóta is töretlen a népszerűsége: minden gyerek szeretne olyan kalandosan, vidáman és szabadon élni, mint Pippi, az örök lázadó.

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Harisnyás Pippi, Juharfalvi Emil, Háztetey Károly, a svéd gyerekirodalom egyik legnépszerűbb figurái. Astrid Lindgren is szem előtt tartotta azt a hagyományt, amely már Selma Lagerlöfnél elindult, hogy nem feltétlenül minden gyerekregényben erkölcsi magaslatokat, és didaktikus célzatú üzeneteket kell a gyerekeknek közvetíteni. Az önállóság, amely Pippit is jellemzi, megvilágít egy szabadabb, megengedőbb nevelési elméletet. Lindgren, mint oly sokan, először lányának mesélte történeteit, és ezeket adta ki könyvben. A regényt hatvan nyelvre lefordították és több film is készült belőle.

A szerző más könyvei

 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Aki ismeri Juharfalvi Emilt, szívébe zárhatta már a fiú húgát, Idát is. A kislány csodálja Emil csibészségeit, és minden áron szeretne valami csínyt elkövetni. Sánta Lotta tojásai talán segítségére lesznek ebben…
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1599 Ft (-20%)
  1999 Ft
  Karácsony táján minden évben nagy vendégséget rendeznek a Macskaháj-tanyán. Ezúttal a juharfalvi tanító kisasszonyt is meghívják, akinek különös ötletei támadnak.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1999 Ft (-20%)
  2499 Ft
  Emil barátunk iskoláskorba ér, de ez ne tévesszen meg senkit: ugyanolyan csibész, mint eddig!
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2294 Ft (-15%)
  2699 Ft
  A Kalle nyomozni kezd című kötet címszereplője, a kiskamasz Kalle két legjobb barátja, Eva-Lotta és Anders társaságában megint hajmeresztő kalandokba keveredik.
 • Astrid Lindgren
  Egmont Hungary Kft.
  1444 Ft (-15%)
  1699 Ft
  Kalandozz együtt Pippivel és barátaival a Déltengeren!
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2032 Ft (-15%)
  2390 Ft
  Emil a második kötetben sem tétlenkedik. Apja például nem csak az egérfogóval lép miatta túl közeli barátságba, de a vérgombóclevessel és a lángostésztával is.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Csaknem hetven év telt el azóta, hogy Astrid Lindgren az izgalmas Kalle-trilógiával megteremtette a skandináv krimi ifjúsági változatát – most ennek a sorozatnak az első kötetét tartja kezében az olvasó.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Folytatódnak Harisnyás Pippi, a vagány, szeplős kislány kalandjai, aki a szülei nélkül él a Villekulla-villában. Pippi ebben a kötetben sem tétlenkedik: elpáhol néhány gazembert, megzaboláz egy szökött tigrist, botrányba fullaszt egy színházi előadást, és persze sokat játszik a barátaival, Tomival és Annikával.
 • Astrid Lindgren
  Egmont Hungary Kft.
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Pippinek nincs apja és anyja, aki ágyba zavarhatná este, amikor éppen a legjobban játszik. Pippi mindig azt teszi, amihez kedve van.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Az apró tengerparti városkában van egy csinos kis ház, a Villekulla-villa, s ennek van egy még különösebb lakója. Kilencéves, szeplős, copfos, vörös hajú kislány - úgy hívják, hogy Harisnyás Pippi. A legnagyobb svéd klasszikus!
Astrid Lindgren összes könyve...