Innes Shona

Shona Innes klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő több évtizede segít kicsiknek és nagyoknak az élet kihívásaival megbirkózni.

Először tanár akart lenni, végül mégis a pszichológiát választotta. Már gyerekkorában rajongott az olvasásért, kisebb könyvtára volt otthon.

Az Ölelj meg!-sorozat köteteiben kisgyerekeknek segítenek megbirkózni olyan, felnőttek számára is nehezen emészthető kérdésekkel, mint például az érzelmek hullámzása, egy család, egy barátság dinamikája, vagy éppen a halál.
Az ausztrál pszichológus megannyi komoly témáról írt már mesekönyvet, melyekben bőven akadnak hasznos tanácsok a szülőknek, és érdekes gondolatok a gyerekeknek. Ráadásul mindez igazán könnyed, érthető nyelvezettel és Agócs Írisz gyönyörű illusztrációival párosul!

Hogyan lesz az óvodásból önazonos felnőtt?
2024-01-26
#Olvasósarok

Vezesd rá a gyereked, hogy ő egy egyszeri és megismételhetetlen egyéniség! Az Ölelj meg!-sorozat részeként megjelent Ez mind te vagy azt is megmutatja, hogy hogyan! Shona Innes pszichológus-író és Agócs Írisz illusztrátor kötetében ezúttal az önelfogadás és az identitás a téma. Lapozz bele!

Tovább olvasom...
23 klassz könyv '23-ból
2023-12-20
#Ezt olvassuk

Elképesztően sok minden történt velünk 2023-ban. Elsősorban: kiadtunk jó sok nagyszerű könyvet, mindenféle korosztálynak, a babáktól a fiatal felnőttekig, a könnyed-mókástól az igazi irodalmi csemegékig. Huszonhármat válogattunk össze közülük: mindegyik másért került fel a listára.

Tovább olvasom...
Az öt legjobb könyv óvodai és kisiskolás bántalmazás feldolgozására
2023-10-23
#Ezt olvassuk

Szekálás, bántalmazás, bullying – minden gyerek segítségre szorul, amikor ilyen helyzetbe kerül. A szakemberek szerint az óvodáskorban időben és jól kezelt szituáció a legjobb alapozás a későbbi helyes viselkedésminták és problémakezelések kialakításához. A csoport megtanulja hogy vannak határok, hol vannak, hogyan nevezzük meg őket, hogyan hozzuk a bántalmazó tudtára, hogy ez nem jó nekünk, és hogyan védjük meg egymást, csoportként fellépve. És most is, mint mindig, hamar kiderül hogy a legjobb eszköz a téma feldolgozásához a mese, a történet, amit át lehet élni, azonosulni lehet, kicsit láthatjuk magunkat kívülről, együttérezhetünk másokkal.


Tovább olvasom...