Mackók minden mennyiségben

Összeszedtünk mindent, ami macis, medvés, brummog és dörmög

Ölelnivaló mackója mindenkinek volt, még azoknak is, akik már nem is emlékeznek rá. Egy plüssmackó a legboldogabb és legszomorúbb pillanatokat is átéli velünk, hallgatag szemtanúja az életünknek. És akkor is feltétel nélkül szeret minket, ha éveken keresztül a sarokba volt dobva, mert mi már kinőttünk a játékból. A következő könyvek mind ilyen bátor, szeretnivaló mackókról, erős medvékről szólnak. Olvassátok tovább Fillinger Dorka ajánlóját!

macko_levelei_borito_1000px.jpgTölgyerdő meséi - Mackó levelei - 1 éves kortól

A Tölgyerdő meséi sorozat könyvei az egészen kicsi kezekbe valók. Julia Donaldson játékos rímeit Papp Gábor Zsigmond műfordító tolmácsolja kitűnő érzékkel, Axel Scheffler bájosan vicces képei magukért beszélnek. Ebben a keménylapos, lapozóban Mackó levelet ír. Egyet, kettőt, hármat... Vajon ki kapja a leveleket? Nyisd ki az ablakokat, és megtudod!

Itt találod a sorozat könyveit!20525.jpgBoribon - 1 éves kortól

Marék Veronika Boribon sorozatát nem kell bemutatni. A címszereplő, kedves kis mackó mindent kipróbál, megkóstol és megcsodál, ami egy kíváncsi kisgyerekkel szembe jöhet a világban. A klasszikus történet sosem ér véget, hiszen mindig van valami felfedeznivaló.

Boribon történeteit itt találod!
kicsimacko_borito_1000px.jpgKicsimackó-sorozat - 2 éves kortól

A Kicsimackó szintén egy olyan sorozat, amit nem kell bemutatni azoknak, akik szeretnek esti meséket olvasni és hallgatni. Kicsimackó a leghétköznapibb dolgokból is valami jót tud kihozni a családjával karöltve. Megmutatja, milyen az, ha valakinek kistestvére születik, vagy ha a család nyaralni megy a Balatonra. Szerethető karakterek, akikkel könnyű azonosulni.

Kicsimackó könyveit itt keresd!
a_gondolatok_kertje_borito_1000px.jpgÖlelj meg! - A gondolatok kertje - 3 éves kortól

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Az Ölelj meg! sorozat macis könyve, A gondolatok kertje megmutatja hogyan lassítsunk le, álljunk meg egy pillanatra, és miként tudatosítsuk a belső működésünket. A segítő gondolatokhoz Agócs Írisz készít csodálatosan érzékeny rajzokat.

Az Ölelj meg! sorozat könyveit innen szerezheted be!macibocs_borito_1000px.jpgMacibocs óvodába megy - 3-6 éves korig

Az új év legfrissebb macis könyve a Macibocs óvodába megy. Kiss Ottó rövid, vidámsággal és nyugalommal teli meséinek központjában egy igazi ovis macibarátság áll, no meg a mulatságos és csodálatos Mackóföld. A kalandokkal teli meséket estimeseként is lehet olvasni, de akár kezdő olvasóknak is ajánlott.

Itt találod a könyvet!en.jpg


Én - 3 éves kortól

Az Én című könyv a jelen szemle szerzőjének az egyik kedvenc könyvecskéje. A történet írója és rajzolója, Philip Waechter, aki nagyon eltalálta a képeslapra illő illusztrációk és az egy-két mondatos önbizalomébresztő szövegek egyensúlyát. A könyv jó ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A mondanivalója sohasem évül el.

Innen szerezheted be a könyvet!


medves_es_madar_2_borito_1000px.jpgMedve és Madár - 3-6 éves korig

Medve és Madár szétszakíthatatlan barátságáról már két kötetben is olvashatunk. Jarvis, a brit író és illusztrátor egy örök párost alkotott ezzel a sorozatával. Legyen kicsi vagy nagy olvasó, Medve és Madár mindenkit levesz a lábáról a humorával, a csacskaságával és a kedvességével.

A két jóbarát könyvét itt találod!
5957946_5.jpg

Ping nyomában - 4-6 éves korig

A medve bizony nemcsak barna és fehér lehet, hanem foltos is, mint például Ping a panda, akit ebben a könyvben meg kell találni, mert születésnapja van. A könyv 4 éves kortól ajánlott, de a szép rajzokat már a kisebbek is élvezik. Egyszerre böngésző, állatos ismeretterjesztő és mesekönyv is, amit újra és újra fel lehet lapozni.

Itt eredhetsz Ping nyomába!
a_maci_akcio_borito_1000px.jpgA maci-akció - Most én olvasok! - 5-8 éves korig

A Most én olvasok!-sorozat legújabb tagja, A maci-akció segít a kisiskolásoknak, hogy saját maguk olvassák el az első kalandtörténetüket. Mert A maci-akció bizony egy kalandos, dzsungelben kutatós mentőakció története, amiben egy bájos állatcsoport nekiindul, hogy kiszabadítson jó pár ketrecbe zárt mackót a világ másik végén.

A könyvet itt találod!28004.jpg

Paddington-sorozat - 5-12 éves korig

Paddington, a Legsötétebb Peruból érkezett medve annyira aranyos és szeretnivaló bundás karakter, hogy pillanatok alatt elvarázsolja az olvasókat. Nem véletlen, hogy az Angliába áthajózó maci története a világirodalom klasszikusai közé tartozik. Mulatságos londoni kalandjait több köteten keresztül olvashatjátok. Mert bizony ez a bizonyos medve rengeteg kalamajkába tud keveredni!

A Paddington-sorozat könyveit itt keresd!a-medve-es-a-kardja-borito_cmyk.jpg

A medve és a kardja - 6-10 éves korig

Rengeteg medvés könyv van a Pagony kínálatában, és nagyon nehéz volt választani, de az idősebb korosztálynak is szerettem volna egy szép képeskönyvet. A medve és a kardja egy harcias medvéről mesél, aki csuda nagy legénynek érzi magát. Ám egy nap a gát vize kiárad, és elmossa a várat, ahol a medve lakik. A medve persze éktelen haragra gerjed, és elindul, hogy megleckéztesse a felelőst.

Tanulságos mese arról, hogy tetteinknek milyen következményei lehetnek a környezetünkre, és hogy ezért a felelősöket nem biztos, hogy másokban kell keresnünk.

A könyvet innen szerezheted be!
3182563.jpeg

Micimackó - Volt egyszer egy mackó - 5-16 éves korig

Nagylányos, nagyfiús olvasnivaló, amiből kiderül, hogy a Micimackó történetek szereplői hogyan kerültek Róbert Gidához. A kötet tele van kedves illusztrációkkal, amik tökéletesen kiegészítik a szöveget, ami úgy mackósan logikus és csacska. Öröm kézbe venni a könyvet, és ajándékba adni is jó érzés.

A könyvet itt találod meg!

3392061.jpeg


Medveszív - 12 éves kortól

Az izgalmas történelmi kalandregény az Altináj című kötet folytatása. A történet szerint egy rém pusztít a Hét Törzs Szövetségének szálláshelyein: a nyílvesszők lepattannak hatalmas testéről, nem kímél sem embert, sem állatot. Egyedül az állíthatja meg, aki az ugorok szent állata, a medve erejével bír. Csábán felpattan hűséges lova, Altináj hátára, hogy szembeszálljon veszéllyel, hiszen benne is medveszív dobog.

A Herbszt László által illusztrált könyvet itt találod!

Kapcsolódó termékek