Jacqueline Wilson

Első regényét kilencévesen írta, majd újságot írt, mégpedig a Jackie nevű tini magazinnak, melyet a lap kiadója róla nevezett el. Bár gyerekkönyveiről a legismertebb, írt krimisorozatot, és szerzője számos rádiójátéknak is. Emellett gyerekeket oktat az írás mesterségére. Műveit harminc nyelvre fordították le. Az érzékeny tinvilágot, és az ezt körülvevő nem is olyan rózsás felnőtt világot hűen ábrázoló, főleg lányokak szóló könyvei megosztják az olvasóközönséget, de nagyon népszerűk nálunk is,

Hogyan látja a gyermekotthon rémét egy gyermekpszichiáter?
2020-01-21 - Domi
#Fókuszban

Az emberi társadalmak strukturáltak. A társadalomhoz tartozás előnyeiből pedig nem mindegyik társadalmi réteg részesül egyenlően. Vannak, akik életmódjuk, életkilátásaik vagy életminőségük miatt messzebb kerülnek azoktól, akik képesek önerejükből életüket befolyásoló döntéseket hozni, megtenni nagy lépéseket. Ilyen Tracy Beaker is, Jacqueline Wilson regényének híres-hírhedt főhőse.

Tovább olvasom...
Nevem: Tracy Beaker

Nevem: Tracy Beaker
Korom: 10 év 2 hónap
Születésnapom: május 8. És ez nem igazságos, mert annak a béna Peter Inghamnek is ugyanakkor van a szülinapja, úgyhogy ketten kaptunk egy tortát. És amikor felvágtuk, és közben kívántunk valamit, együtt kellett fognunk a kést. Ami azt jelenti, hogy mindkettőnknek csak egy fél kívánsága lehetett. De az ilyen kívángatás amúgy is csak dedósoknak való.A kívánságok soha nem teljesülnek.
Születési helyem: valami kórház, ki tudja, hol. Cuki kisbaba voltam, de fogadok, hogy rengeteget bőgtem.

Tovább olvasom...