Kalasnyikov és Rózsafüzér
  • 16-35

Fekete András, Grancsa Gergely

Kalasnyikov és Rózsafüzér

Tilos az Á Könyvek, 2015

288 oldal, Puha kötés

Pablo Escobar unottan kotorászott az ebédjében. Voltak ilyen napjai. Alapvetően imádta az életet, de akadt, amikor megcsömörlött. Ez minden jóérzésű emberrel előfordul. És a rossz érzésűekkel is. Már a kedvenc kaviárja sem esett jól a reggelinél, és ez felettébb gyanús volt. Eljött a depresszió napja. És pont most kérték fel, hogy fülszöveget írjon egy regényhez, amit két idióta írt! Nem is tudja, miért, de egy gyenge pillanatában elvállalta. Talán azért, mert fenn akarja tartani a látszatot, hogy ő minden jó dolog, így az irodalom támasza is. Meg azért, mert őt is többször megemlítik a regényben. És mert a címe, Kalasnyikov és Rózsafüzér, az ő életének két alapköve. Rossz és jó. Halál és feltámadás. Testi és lelki élvezet. Nincs jobb, mint kicsit gyilkolászni, majd egy templom csendjében imát mormolni. Vagy fordítva. Közben persze finomakat enni, zenélni, filmet nézni, hogy a többi kellemes lehetőséget ne is említse… – és készülni arra, hogy mindez véget érjen egyszer és mindenkorra. Egy fiatal nyikhaj írta a könyvet, aki azt hiszi, hogy már mindent tud az életről, miközben semmit. Meg egy vén fószer, aki abban reménykedik, hogy mindent félreértett, és semmi sem úgy van, ahogy eddig gondolta. Rémisztő egy kombó. A felkérés szerint az ajánló nem lehet több 1200 karakternél, így Pablo kénytelen levágni a szöveg fülét a kolumbiai címerrel díszített macsétájával.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

nextprev
Gyere el a legújabb Tilos az Á programra!

TILOS AZ Á KÖNYVEK TAVASZI FILMKLUBKövetkező alkalommal a Tiszta szívvel című filmet nézzük meg Mészöly Ágnes  Szabadlábon című regénye kapcsán.

Hasonló és mégis ellentétes

Bevallom, egy kis félelemmel indultam neki a könyv olvasásának, mégpedig azért, mert két író alkotta, és én egy olyan kimenetelt vizionáltam ennek az egész projektnek, hogy a szövegrészek nagyon el fognak ütni egymástól, lesznek benne érthetetlen részek, és valahogy nem lesz egyben az egész… De az igazság az, hogy nem kellett volna ezen izgulnom… 

Íródik, aminek íródnia kell

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Grancsa Gergely Kalasnyikov és Rózsafüzér c. regény egyik szerzője!

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Így olvasd a Kalasnyikovot!

Egy jó könyv pont attól lesz jó, hogy bárhol, bármikor elő tudod kapni: mindegy, hogy a szobádban ülsz, miközben odakint szakad az eső, vagy a buszon teniszről hazafele menet, így is, úgy is beszippant. Mindegy, hogy milyen zenét hallgatsz alatta, hogy milyen filmet nézel meg közben, vagy hogy mit dobsz be, ha hirtelen megéhezel. Igen, ez a jó könyv definíciója. A Kalasnyikov és Rózsafüzér viszont jóval több annál, hogy ráaggassuk a jó könyv jelzőt, úgyhogy íme néhány ötlet, hogy teljesen átéld a hangulatát!

Bánáti Anna ajánlóját olvasod.

Ha tizenhat lennék

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

Mindig is vonzódtam a különleges, érzékeny, akár kényes témákhoz

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Fekete András Kalasnyikov és Rózsafüzér c. regény egyik szerzője!

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Örök kedvenceink

Iskolai zaklatás, illegális bokszmeccsek, gyerekeket összezáró reality show, két New York-i könyvmoly levelezgetései egy piros füzet lapjain, egy alternatív irodalomtankönyv, egy Tarantino filmre emlékeztető ámokfutás... És persze három sorozat, az Időfutár, a Lucky Girls és Tallér Edina új kötete. Ízelítő a Tilos az Á könyveiből!

Ponyvaregény 2.0

A Kalasnyikov és Rózsafüzér a Fekete András-Grancsa Gergely szerzőpáros első regénye, de remélhetőleg nem az utolsó. Egy bevállalós sztori útkeresésről, sok-sok kulturális utalással és rendkívül szabados nyelvhasználattal. Vigyázat, mélyvíz! Csak úszóknak!

"A Kalasnyikovot természetesen Tarantino rendezi majd"

Ki az az őrült, aki enne sült hangyát? Van olyan ember a világon, aki örülne, ha Kőbunkónak hívnák? Mi a legjobb dolog Budapestben? Ha érdekel a válasz, olvasd interjúnkat Fekete Andrással és Grancsa Gergellyel, a Kalasnyikov és Rózsafüzér szerzőpárosával, ami legalább olyan meghökkentőre, humorosra és abszurdra sikerült, mint maga a könyv!

Film a könyvben, könyv a filmben

"A zenekar mellett saját filmet is akartak készíteni. Egy olyan filmet, mint az igazán nagyok, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti. „Amit csinálunk, azt élvezzük! Azt élvezzük, amit csinálunk!” – ez volt Kala életfilozófiája. „Egyszerűen csak élvezzünk, te barom!” – szólta le mindig Nyikov."
Olvass bele a Kalasnyikov és Rózsafüzérbe – a könyvbe, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti...