Hasonló és mégis ellentétes

Kamaszkritika a Kalasnyikov és Rózsafüzérről

Bevallom, egy kis félelemmel indultam neki a könyv olvasásának, mégpedig azért, mert két író alkotta, és én egy olyan kimenetelt vizionáltam ennek az egész projektnek, hogy a szövegrészek nagyon el fognak ütni egymástól, lesznek benne érthetetlen részek, és valahogy nem lesz egyben az egész… De az igazság az, hogy nem kellett volna ezen izgulnom… 

tovább...

Íródik, aminek íródnia kell

Mit csinál az író nyáron? 19. rész - Interjú Grancsa Gergellyel

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Grancsa Gergely Kalasnyikov és Rózsafüzér c. regény egyik szerzője!

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Így olvasd a Kalasnyikovot!

10+1 dolog, ami nélkülözhetetlen a Kalasnyikov és Rózsafüzér olvasásához

Egy jó könyv pont attól lesz jó, hogy bárhol, bármikor elő tudod kapni: mindegy, hogy a szobádban ülsz, miközben odakint szakad az eső, vagy a buszon teniszről hazafele menet, így is, úgy is beszippant. Mindegy, hogy milyen zenét hallgatsz alatta, hogy milyen filmet nézel meg közben, vagy hogy mit dobsz be, ha hirtelen megéhezel. Igen, ez a jó könyv definíciója. A Kalasnyikov és Rózsafüzér viszont jóval több annál, hogy ráaggassuk a jó könyv jelzőt, úgyhogy íme néhány ötlet, hogy teljesen átéld a hangulatát!

Bánáti Anna ajánlóját olvasod.

tovább...

Ha tizenhat lennék

Vajon megegyezik a zenei és irodalmi ízlésed?

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

tovább...

Mindig is vonzódtam a különleges, érzékeny, akár kényes témákhoz

Mit csinál az író nyáron? 13. rész - Interjú Fekete Andrással

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Fekete András Kalasnyikov és Rózsafüzér c. regény egyik szerzője!

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Örök kedvenceink

A Tilos Az Á legmenőbb könyvei

Iskolai zaklatás, illegális bokszmeccsek, gyerekeket összezáró reality show, két New York-i könyvmoly levelezgetései egy piros füzet lapjain, egy alternatív irodalomtankönyv, egy Tarantino filmre emlékeztető ámokfutás... És persze három sorozat, az Időfutár, a Lucky Girls és Tallér Edina új kötete. Ízelítő a Tilos az Á könyveiből!

tovább...

Ponyvaregény 2.0

Kala, Nyikov, Rózsa és Füzér története

A Kalasnyikov és Rózsafüzér a Fekete András-Grancsa Gergely szerzőpáros első regénye, de remélhetőleg nem az utolsó. Egy bevállalós sztori útkeresésről, sok-sok kulturális utalással és rendkívül szabados nyelvhasználattal. Vigyázat, mélyvíz! Csak úszóknak!

tovább...

"A Kalasnyikovot természetesen Tarantino rendezi majd"

Röpinterjú Fekete Andrással és Grancsa Gergellyel

Ki az az őrült, aki enne sült hangyát? Van olyan ember a világon, aki örülne, ha Kőbunkónak hívnák? Mi a legjobb dolog Budapestben? Ha érdekel a válasz, olvasd interjúnkat Fekete Andrással és Grancsa Gergellyel, a Kalasnyikov és Rózsafüzér szerzőpárosával, ami legalább olyan meghökkentőre, humorosra és abszurdra sikerült, mint maga a könyv!

tovább...

Film a könyvben, könyv a filmben

Részlet a Kalasnyikov és Rózsafüzérből

"A zenekar mellett saját filmet is akartak készíteni. Egy olyan filmet, mint az igazán nagyok, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti. „Amit csinálunk, azt élvezzük! Azt élvezzük, amit csinálunk!” – ez volt Kala életfilozófiája. „Egyszerűen csak élvezzünk, te barom!” – szólta le mindig Nyikov."
Olvass bele a Kalasnyikov és Rózsafüzérbe – a könyvbe, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti...

tovább...