Kárpáti Tibor

Local Stories: Tupí vagy nem Tupí & Pixel City
2022-02-24

Március 4-én, pénteken 21:00-kor kiállításmegnyitó a Turbinában! Gyere el és nézd meg, hogy válaszolt az argentin fotós a Budapest OFF illusztrációira!

Tovább olvasom...
Állati szórakoztató könyvek
2021-08-03
#Ezt olvassuk

Lehet szórakozva tanulni? Szerintünk igen! Nem kell hozzá más, csak egy kis kreativitás és egy jó adag humor. Tudjuk, nem könnyű mindig komplex és lényegretörő, nem utolsó sorban hiteles választ adni a gyerekek folyton ismétlődő “de miért?” kérdéseire, de ez az út vezet ahhoz, hogy egy idő után már saját maguk is képesek legyenek ok-okozati összefüggések levonására, és nemsokára már maguk válaszolják meg a saját a kérdéseiket. Vagy a mieinket. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, nagyszerű segítséget nyújtanak a vicces ismeretterjesztő könyvek. Nézd meg a kedvenceinket!

Tovább olvasom...
„Mindig felvillanyozott, amikor megláttam a Budapest táblát.”
2018-09-19
#Kávé mellé

A könyvhéten jelent meg a Tilos az Á gondozásában a Budapest off című novelláskötet 13 kortárs szerző közreműködésével, Kárpáti Tibor illusztrációival. Míg hazai illusztrációs munkái során inkább rajzos stílusú képeire mutatkozik igény, addig a New Yorker magazin, és a többi külföldi megrendelő körében pixelekből építkező grafikái örvendenek nagyobb népszerűségnek. Hosszú évek után most a hazai közönség is megcsodálhatja fővárosunk alternatív, pixelekből álló verzióját a Budapest off-ban!

Tovább olvasom...