Állati szórakoztató könyvek

Ismerd meg a legviccesebb állatos könyveinket!

Lehet szórakozva tanulni? Szerintünk igen! Nem kell hozzá más, csak egy kis kreativitás és egy jó adag humor. Tudjuk, nem könnyű mindig komplex és lényegretörő, nem utolsó sorban hiteles választ adni a gyerekek folyton ismétlődő “de miért?” kérdéseire, de ez az út vezet ahhoz, hogy egy idő után már saját maguk is képesek legyenek ok-okozati összefüggések levonására, és nemsokára már maguk válaszolják meg a saját a kérdéseiket. Vagy a mieinket. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, nagyszerű segítséget nyújtanak a vicces állatos könyvek. Nézd meg a kedvenceinket!

Tanulni olykor nagyon nehéz, főleg az iskolapadból kiszakadva, nyáron, amikor a legnagyobb élvezetet egy jókora jégkrém és egy hatalmas csobbanás a medencébe jelenti. Ugyanakkor ilyenkor is érdemes figyelni a környezetünkre: a körülöttünk neszelő bogarakra, a felettünk repdeső madarakra, hiszen észrevétlenül is rengeteg kérdés merülhet fel bennünk és a gyerekekben, amiknek mindenképp érdemes utánanézni. Most olyan könyveket ajánlunk nektek, amik nemcsak roppant szórakoztatóak, hanem informatívak is, ezzel segítve a tanulást oly módon, hogy élvezetessé teszik a tudás megszerzéséhez vezető utat mind a gyerek, mind a szülők számára.

sherlock_bones1_borito_1000px.jpgHa szeretnéd, hogy az első igazi könyv, amit a gyerkőc egyedül végigolvas vicces, nyomozós és még interaktív is legyen, akkor ne keresgélj tovább! A Sherlock Bones és a koronaékszerek esete ezt mind tudja! Amellett, hogy az önálló olvasásra motiválja a kisiskolásokat, még a rejtvényfejtő agyukat is megdolgoztatja!

Ahogy azt az inspirációként szolgáló detektívtörténetekből megszokhattuk, itt is egymást váltják a megoldott rejtélyek és az újabb kérdések. Ez a mesteri dramaturgia garantálja, hogy ezt a könyvet egy ülésből fogják végigolvasni a gyerekek!

Bár bűntények és nyomozók népesítik be Sherlock Bones világát, a történet mégis szórakoztató és végtelenül humoros. Ráadásul aranyos illusztrációk is lazítják a levegősen szedett szöveget, melyek szintén azt a célt szolgálják, hogy az olvasás élmény legyen és ne fáradtság.

Ha még ez sem elég, időről időre fejtörők és rejtvények színesítik a történetet, melyekkel az olvasó gyerekek is a nyomozás részesei lehetnek. Ezek a feladatok éppen annyi kihívást jelentenek, hogy felpiszkálják a kisiskolások érdeklődését, de garantált sikerélményt is nyújtanak.

Ha a rejtvényfejtést és az olvasást egyszerre akarjátok gyakorolni a nyáron, ráadásul szórakoztató formában, akkor ez a ti könyvetek!

Szerezd meg most!

allati_csaladok_borito_1000px.jpgVibók Ildi mindig is elkápráztatott bennünket azzal, hogy bebizonyította, a biológia és a természettudomány igenis lehet vicces és izgalmas, ezáltal könnyebben megy a tanulás is, nyitottabb szemmel figyeljük környezetünkben megjelenő állatokat, növényeket.

Az Állati családok című könyvében informatív, de mégis humoros módon tanít egy csomó mindent az állatok ismerkedési, párzási és gyereknevelési szokásairól. A könyv végig vezet bennünket evolúciós fejlődés lépcsőfokain, az egysejtűektől kezdve a halakon és madarakon át jutunk el az emlősökig. Vibók Ildi példáin keresztül betekintést nyerhetünk egzotikus és hétköznapi állatok rituáléiba, így a krokodilok és kenguruk szokásai mellett a gyerekek számára világossá válik az is, hogyan lesz a béka petéjéből ebihal, vagy miért csinál magának mindenből „reklámfelületet” a tüzelő kutya egy tavaszi séta alkalmával.

Habár a két könyv alapvetően a 8-12 éves gyerekeket célozza meg, érdemes lehet elolvasni az egész családnak, így közösen fedezhetitek fel a természet csodáit. Mindenkinek nyújt valami újat, tájékoztat és közben megnevettet. Hasznos, mint egy biológia óra, és vicces, mint egy humorista előadása.

Rendeld meg itt az Állati családokat!

szeretnek_egy_aranyhalat_borito_1000px.jpgEmlékeztek Undira a Némóból? Na, hát a halacskákkal nem éppen így kell bánni, és ezt bizony a szülőnek kell megtanítania a gyerkőcnek. Ha úgy érzitek, elérkezett az idő egy háziállat befogadásához, nem kell sokáig keresgélnetek, hiszen Vibók Ildi másik szuper könyve, a Szeretnék egy aranyhalat!, nagyszerű kiindulópont lehet ahhoz, hogy megtudjátok, egy kisállat mekkora felelősséget igényel és mikre lehet majd szüksége az új otthonában. Az aranyhalak mellett szó esik tacskókról, kaméleonokról és repülőkutyákról is.

Amellett hogy vicces, rengeteg információt kapunk az állatok gondozásáról, különlegességeikről, tartásuk előnyeiről és hátrányairól, ezek alapján elgondolkodhat az egész család arról, hogy valóban képesek lesznek-e együtt élni az új családtaggal. Az etetés, sétáltatás és mindennapi játék mellett, az állatorvosi költségeket is érdemes figyelembe venni egy kisállat választása esetén.

Ha mindezek mellett úgy döntötök, mégis szeretnétek háziállatot, akkor nézzetek utána alaposan, megbízható forrásból, hogyan kell felelősen tartani! Vibók Ildi biológus, és számtalan boldog állat boldog gazdája, a felelős állattartás híve. Erről szól humoros ismeretterjesztő mesekönyve.

Rendeld meg!

32149.jpgAz állatkertben sétálgatva, a tevék mellett elhaladva olykor olyan eseményeknek a szemtanúi is lehetünk, amire nem voltunk felkészülve sem mi, sem a gyerekek. Az extrém hálószobai jeleneteket az állatok ország-világ előtt hajtják végre, őket nem zavarják a bámészkodók, hiszen ez a természet rendje. De a gyerekek kérdéseire bizony válaszolni kell, és ehhez nagyszerű segítséget nyújthat Az állatok szerelmi élete című könyv, már 12 éves kortól. A szórakoztató szövegek és a vicces szóbuborékok mellett rengeteg információt megtudhatunk az állatok udvarlási, párzási és gondviselői magatartásáról, egészen az ismerkedés pillanatától.

Vannak állatok, akiket egy csodás szerelmi dallal vesznek le a lábukról, másoknak csak az ajándékok számítanak, de akadnak olyanok is, akiket a gyönyörű külső vonz. Némely hímek képesek megküzdeni a nőstény kegyeiért, mások gond nélkül csábítanak el akárkit, míg megint mások a végkimerülésig űzik az ipart.

A sokféle és meglepő szexuális életet élő állatok szokásait szemléletes illusztrációk gazdagítják. A tabuk ledöntése nagy lépés lehet ezen a téren is, hiszen nincs annál természetesebb, mint utódokat hozni a világra és fontos, hogy a gyerekek erről is merjenek beszélni és kérdezni, és tisztában legyenek azzal, hogy szeretni emberi – és állati – joga mindenkinek.

Itt találod a könyvet!

31022.jpgA Pagony ismeretterjesztő részlege is sokat bővült az elmúlt időszakban, az egyik ilyen sorozat épp a Történetek kíváncsi gyerekeknek alcímet kapta, amiben, mily meglepő, olyan történetekkel találkozhatunk, amikre a gyerekek borzasztóan kíváncsiak. A kötetekben ráadásul a gyerekek gyakran egy konkrét kérdésére keresnek választ, vagyis fordított utat járnak be, mint a hagyományos ismeretterjesztő könyveknél, amikben egy felvezetés és a témakör szisztematikus ismertetése (a sarkköri élőhely sajátosságai, az ott élő állatok), az összefüggések megértése (miért alakultak ki a specifikus tulajdonságok és életmód) után, valahol a tizedik oldalon jutnak el oda, hogy miért nem fázik a pingvin lába. Itt ez fordítva megy: a pingvin lábánál kezdünk, és onnan haladunk tovább, hiszen a válasz további kérdéseket vet fel. Ennek a korosztálynak pedig pont ez a módszer fekszik legjobban.

A Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? című kötetben, a vicces állatos sztorikmellett olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy miért csuklunk, vagy tudunk-e kézenállva enni. A másik hasonló kötet, a Miért nem tengerben élnek a tengerimalacok? is hasonló kérdéseket jár körbe; hogy lesz apály és dagály, miért szúr a kaktusz, és teszi mindezt úgy, hogy folyamatosan fenntartja a gyermek figyelmét. A két könyv egyszerű válaszokat ad nehezen elmagyarázható kérdésekre, izgalmas és szórakoztató, így úgy tudunk átadni információkat a gyerekeknek, hogy semmilyen száraz anyagot nem kell rájuk erőltetni.

Ismerd meg a sorozatot!

26417.jpgA Puszi, nyuszi! című lapozó már a legkisebbek figyelmét is megragadja, és játszva tanít meg olyan dolgokat, mint az állatok nevei és sokszínűsége, valamint különleges és népszerű köszönési formák. A szülőknek is szórakoztató könyvecske könnyen megjegyezhető, egyszerű szópárokat tartalmaz, és a többsége rímel is, így a tanulást is elősegítheti, hiszen ilyenkor a gyerkőcök sokkal fogékonyabbak, mint mondjuk ötödik osztályban.

Csoki, maki! Üdvöz, légy! Puszi, nyuszi! Kárpáti Tibor fantáziája kiapadhatatlan, ha vicces köszönésekről és állatokról van szó. Ebben a könyvecskében közel ötvenféle köszönést találunk, a szerző-grafikus zseniális rajzaival. Már az apróságok esetében is lényeges a játszva tanulás annak érdekében, hogy később se érezze ezt kényszernekvagy nyűgnek se a gyerek, se a szülő.

Kattints ide a lapozóért!

24569.jpgMi lehet annál jobb, mint a játszva tanulás mellett még egy csipet varázslatot is belecsempészni a mindennapokba? Most van erre is egy jó tippünk! A Mágikus állatok iskolája című sorozat kötetei között már találsz kezdő olvasós, nyomozós részeket, öt könyvből álló, nyári vakációs sorozatot és az alapdarabokat, ami tizenegy könyvet jelent.

Maga az alaptörténet az, hogy az iskolában minden magányos, barát nélküli gyermek kap egy plüssállatot, aki csak kívülállóknak plüssállat, valójában beszél, megérti és segíti kis gazdáját, aki így sosem lesz már egyedül. Habár az izgalmas, fordulatokkal teli történet kevésbé ismeretterjesztő, mint inkább regény, pont témába vág, hiszen a kötetek letehetetlenek, így a gyermek észre sem veszi, milyen sokat olvasott, miközben remekül érezte magát. Egyedüli és közös olvasásra is ajánljuk, leginkább 8 éves kortól. A történet cselekményes és több szálon fut, kisebbek és nagyobbak is élvezni fogják az olykor vicces, máskor elgondolkodtató, de mindig kedves meséket.

Rendeld meg itt a regényeket!

Murányi Odett ajánlóját olvastad.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek