Matyi és Sári a történelemben

Milos Macourek

Matyi és Sári a történelemben

Adolf Born illusztrációival

Bolti ár: 3990Ft
Kedvezményes ár: 3392 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2017
104 oldal, 215x215 mm, Kemény borító  

Emlékeztek Matyira és Sárira? Ők a két gyerek a harmadik béből, akiknek az a csodálatos telefonkagylójuk van, aminek segítségével bármi megtörténhet, most például a történelemben utaznak... Így lesz Sári egy hétre Franciaország királynéja, ezért keresnek fel egy ókori jósdát Görögországban, sőt, magával Napóleonnal is talá­l­koz­nak. Aki eddig nem rajongott a történelemért, most majd biztosan megszereti! Mindezt fergeteges humorral, zseniális raj­zok­kal, egy szuszra elmondott remek tör­té­netekkel.

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Csehszlovákiában született 1926-ban, író, forgatókönyvíró. Meséinek szinte állandó illusztrátora, jóbarátja, Adolf Born. A hatvanas évektől filmekhez, animációs filmekhez is ír forgatókönyveket, melyek népszerűvé tették az egész világon. 2002-ben hunyt el Prágában.

A sorozatról

Matyi, Sári és a különös telefonkagyló. Ennyi kell csak a garantált nevetéshez Milos Macourek és Adolf Born sorozatában. A telefon segítségével Matyi és Sári a legkülönfélébb helyzetekbe keveredik, ugyanis akármit mondanak a kagylóba, az teljesülni fog. Így meglátogathatják akár a mamutevő ősembereket vagy Leonardo da Vincit is, de éppenséggel egy csomó macskát is varázsolhatnak. Garantált a szórakozás Matyival és Sárival, szülőknek és gyerekeknek egyaránt rekeszizom-dolgoztató olvasmány. "A Matyi és Sáriból (...) az elképesztően hiteles cseh/hrabali derű és játékosság árad. És miközben olvasom a gyerekeknek a Macourek meséket, mindig kicsit úgy érzem magam, mintha Pepin bácsi bőrébe bújtam volna. Az sem véletlen, hogy a gyerekeket azonnal beszippantja egy olyan szöveg (és ez a fordítót, Kocsis Pétert is dicséri), amely a teljesen abszurd cselekményt nagyon szuggesztíven, minden vizuális részletre kiterjedő precizitással, de a leghétköznapibb természetességgel adja elő. Hiszen a gyerekek a saját mindennapi kis drámáikat, az életük apró történéseit is pont ugyanezzel az abszurd, de teljesen magától értetődő természetességgel illesztik be a fantáziájukkal hol élénkre, hol sötétre színezett egyedi mesefolyamukba. (...) A Macourek könyvek nem lennének azok, amik Adolf Born képei nélkül. A világhírű festő, illusztrátor először képregényrajzolóként és karikaturistaként lett híres. A hetvenes években őt is betiltották, ekkortól gyerekkönyvek illusztrációiba és rajzfilmekbe burkolva jelentek meg a továbbra is sokszor szarkasztikus, abszurd humorral megrajzolt, fura meselényeiről és jellegzetes emberfiguráiról bárhol felismerhető színezett litográfiái." (Győri Borbála)
 • Milos Macourek
  Pozsonyi Pagony Kft
  3052 Ft (-15%)
  3590 Ft
  Hogyan kerül Matyi és Sári a harmadik bé osztályból a kőkorszakba? Mit keres Jonatán, a szomszéd néni kutyája az osztálykiránduláson – ráadásul emberi formában? Hogy kerülnek a gyerekek tanító nénistül és osztályostul a kalózok közé? Mindez egy csodálatos telefonkagylónak köszönhető, amit Matyi és Sári egy átlagos napon ajándékba kap, és innentől kezdve viccesebbnél viccesebb, és a legkevésbé sem átlagos kalandokba bonyolódnak.
 • Milos Macourek
  Pozsonyi Pagony Kft
  3052 Ft (-15%)
  3590 Ft
  Matyi és Sári a világ legizgalmasabb vakációján vesznek részt a varázslatos telefonkagyló segítségével! Te hogyan nyaralnál, ha minden kívánságod teljesülhetne? Vigyázz, mert néha nehéz kiszámítani a kívánságaink következményeit!
 • Milos Macourek
  Pozsonyi Pagony Kft
  3052 Ft (-15%)
  3590 Ft
  Hőseink, ha lehet, még az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek, de a minden kívánságot teljesítő telefonkagyló szerencsére a rendelkezésükre áll: tolvajokat és emberrablókat fognak, sőt, ha kell, ők maguk válnak betörővé! És ki gondolná, hogy mennyi veszéllyel fenyeget az, ha a szomszéd Petyuskára kell vigyázniuk? És mi történik akkor, ha a telefon rossz kezekbe kerül?
 • Milos Macourek
  Pozsonyi Pagony Kft
  3052 Ft (-15%)
  3590 Ft
  Matyi és Sári a harmadik béből, Jonatán kutya, no és a varázslatos telefonkagyló: minden adott a nevetéshez és az elképesztő ka­lan­dokhoz!

Cikkek

Hrabal gyerekeknek

Ezt olvasd, ha nem akarsz este bealudni a mesélésbe!

2017. november 6. - Zsani cimkék:

msEmlékszel még Matyira és Sárira a két cseh gyerekre, akik egy Jonatán nevű kutyával az oldalukon egy varázslatos telefonkagylónak köszönhetően mindenféle elképesztő kalandokat élnek át? Ha nem akkor van egy jó hírem, most már öt kötetnyi könnyfakasztóan vicces és hamisíthatatlan cseh humorral megírt és rajzolt történet közül válogathatsz! Mindenképpen ismerkedj meg velük, ígérem egy percig sem fogod bánni, főleg, mert egy perc olvasásba tíz mesényi kötőszó és kaland is belefér.

Ha pedig emlékszel akkor jöhet a jó hír: végre itt van a Matyi és Sári-sorozat ötödik része, a Matyi és Sári a történelemben!


Te mit tennél, ha találkoznál Napóleonnal?

Olvass bele a Matyi és Sári a történelemben című könyv első fejezetébe!

2017. november 6. - Zsani cimkék:

A fergetegesen sodró meseregény-sorozat legújabb kötetében a két hős, Matyi és Sári a történelem legizgalmasabb kérdéseire keresik a választ a varázslatos telefonjuk segítségével. Az első fejezetben hamar Napóleon mellett találják magukat... Derítsd ki, hogy mit eszik a hadvezér reggelire, és hogy mi történt Waterloo-nál!