Mán-Várhegyi Réka

Miért imádjuk annyira a naplókat?
2020-08-02
#Ezt olvassuk

Hogy miért szeretjük annyira a naplóregényeket? Mert legyen az írója akár fiktív vagy valós, a közvetlenség, az intimitás, amit az E/1-ben írt személyes vallomások adnak, nem foghatóak semmilyen más írói eszközhöz. Szeretjük beleélni magunkat a történetbe, és elhinni, hogy mindaz, amit olvasunk, igaz. Ezt a vágyunkat tökéletesen elégítik ki a hitelesség illúzióját fenntartva a fiktív naplóregények.

Tovább olvasom...
Kedves Naplóm!
2015-04-21
#10+

„Nyomorúságos idők állnak előttem” – ezzel a mondattal kezdődik Mán-Várhegyi Réka új ifjúsági regénye, így a főszereplő Marcellina titkos naplója. Marcinak nemcsak rettenetes nevével kell megbirkóznia, de szülei zűrös kapcsolatával is, válásuk miatt pedig új, lakótelepi iskolájába is be kell illeszkednie, ez azonban nem megy zökkenőmentesen - ajánló Szenderák Bencétől

Tovább olvasom...
A szupermenők
2015-04-20
#10+

Szabó Marci kalandjai a Spuderkában - igazi gimis regény, amiben a lakótelepi gimibe kell beilleszkednie a rocker apuka gyerekének. Első gyanakvása után rögtön talál magának barátokat, igaz nem a legmenőbb arcok, sőt... viszont egy csomó projektet indítanak, hogy menők legyenek, illetve nem Marci, mert őt nem(?) érdekli a menőzés, hanem a többiek. Együttes, éneklés, vlog, blog. Aztán végül mindegyiküknek összejön valami, ha nem is épp a terv szerint - és nem szupermenők lesznek, hanem csak jó lesz nekik, de az is épp elég! Olvassatok részleteket Mán-Várhegyi Réka könyvéből!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások