Gimesi Dóra

Amikor mesélni kezdtek a fák

Illusztrátor: Rofusz Kinga

Pagony Kiadó, 2024

56 oldal , Kemény kötés

Vajon hogy kerül a Városligetbe egy bálna? Milyen gyorsan vágtat egy körhintaló? Lehet kék a fa lombja, és fészkelhetnek benne repülő halak?

Alíz és Dédi nap mint nap elsétál a Városliget százhuszonhárom éves nyár­fája mellett. Miután a munkagépek kivágják a vén fát, ők az év­gyűrűit megérintve visszautaznak az időben: amikor anya, nagyi, Dédi és szépmama még gyerekek voltak… Amikor még vadonatúj volt a Földalatti Vasút, romok közt táncoltak a pestiek, vörös és kék nyak­kendőt hordtak a gyerekek, és minden egészen más volt, egy kicsit mégis ugyanolyan.

Gimesi Dóra különleges budapesti meséi Rofusz Kinga festményeivel nemcsak életre kelnek, de bebújnak a szívünk legmélyére. Ez a százötven év a mi közös történetünk.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 4490 Ft
Aktuális ár: 3817 Ft
loyaltypoints19 törzsvásárlói pont
Kosárba
Egy kis csoda minden napra

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél fiatalabb kortól kezdve találkozzanak különleges, léleksimogató mesékkel és csodaszép, művészi illusztrációkkal. Így nem csak a kreativitásuk, de az önkifejezésük is játszva fejlődhet, és biztosan sokkal több csodát fedezhetnek majd fel maguk körül a világban. Ebben a válogatásban a kedvenc művészi mesekönyveinket válogattuk össze. Olvass tovább!

Nagymama, miért olyan nagy a füled?

Már a legrégebbi időkben is nagyszülők mesélhettek az unokáinak esténként a pattogó tűz mellett. Bár nem maradt fenn ezeknek a meséknek a szövege, kitalálhatjuk, miről szóltak: küzdelemről, örömről, bánatról, szerelemről, családról, halálról és születésről. Tehát magáról az életről. Vannak olyan meséink, amikben fontos szerepet játszanak a nagyik és nagypapák: ki ne emlékezne Piroska nagymamájára, akit egy harapásra lenyelt a gonosz farkas, vagy Nagyanyóra és Nagyapóra, akinek a kertjében az óriási répa termett? Válogatásunkban megismerheted a legvagányabb nagyszülőket!

Amikor megjöttek a munkagépek, világgá mentek a fák

Tudtátok, hogy ahol egy nagyon öreg fát kivágnak, ott egy időörvény nyílik, amelyen keresztül megnézhetünk mindent, amit a fa az életében látott? Alíz százéves dédmamája szerencsére ismeri a trükköt, amivel utazhatnak az időben. Meglátogatják az 1896-os Városligetet, elugranak a háború sújtotta Budapestre, a hatvanas évekbe, amikor Góliátot, a bálnát kiállították a Ligetben, majd egy 1988-as május elsejei felvonulásra. Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe, és élvezd Rofusz Kinga lélegzetelállító rajzait!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások