Rubik Anna

2002-ben végzett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen grafika szakirányon.
Kedvencei Bányai István és Quentin Blake: az ő rajzait is vidám, kócos zsúfoltság, könnyű, de biztos kezű grafikák, ugyanakkor egyszerű, markáns figurák jellemzik. Mind a kézi rajz, a nyomatok felhasználása, a számítógépes kollázs, az akvarell megjelenik munkáiban. Önálló kötetei jelentek meg számos kiadónál (Két Egér, Pagony, Móra), ismeretterjesztők és meséskönyvek egyaránt.

Könyvei a Pagonynál:
Autósmesék - kortárs meseantológia
A kalóz nagypapa - kortárs meseantológia
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Marék Veronika: A kalóz nagypapa
2013-05-23
#Olvasósarok

A kalóz nagypapa című meseantológiában legjobb kortárs íróink - Marék Veronikától Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig - mesélnek a családról. Humoros és komoly történetek váltogatják egymást: megszületik a kistestvér, felköltözik a nagypapa a városba,  fellázad a tévé, a nagymama rendbe szedi a rendetlen családot, a gyerekek hazahoznak egy kóbor kutyát. De persze a nehezebb témák is előkerülnek: ha elfogy a pénz, ha elválnak a szülők, vagy újra kell kezdeni az életünket - úgy, hogy mégis mindenkinek jó legyen.

Egyszóval zajlik az élet, hol szeleburdin, hol komolyabban – hol sírunk, hol gurgulázva nevetünk. Ahogy a családokban ez előfordul.

Most a címadó mesét, Marék Veronika meséjét olvashatjátok az oldalunkon! A mesét Rubik Anna illusztrálta.

Tovább olvasom...
A Virág utcai focibajnokság
2011-11-11
#Olvasósarok

Kukucskálj be a Kovács család életébe, ahol senki nem egyszerű eset. Focizó nagyi, koppoló Koppány... Éppen ebédhez készülődnek, de előbb még tintakigyók tekergőznek a maszatos füzetben. Olvasd el a hatodik fejezetet, és titokban biztos te is kipróbálod majd a koppolást.

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások