Bendl Vera

Bendl Vera Budapesten született, filozófiát és hebraisztikát tanult. A másik férfi című novelláskötete a Gondolat kiadónál jelent meg.

Magáról így ír:

"Író és szerkesztő vagyok. Egy ideig csak felnőtteknek szóló szövegekkel foglalkoztam, de mióta elkezdtem gyerekeknek írni, egy teljesen új világot találtam. Nem csak a szövegekben, hanem magamban is. Erre a fordulatra korábban – őszintén szólva – egyáltalán nem számítottam."

Legyen benne valami igazi
2021-09-17
#Kávé mellé

Nemrég jelent meg Bendl Vera legújabb mesekönyve, a Matyi tigrissel álmodik, Szimonidesz Hajnalka illusztrációival. A címszereplők rövid idő alatt is rengeteg ovis szívébe lopták be magukat. Most a szerzőt kérdeztük az új kötetről, és még sok minden másról. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Matyi tigrissel álmodik

Megjelent Bendl Vera legújabb kötete, a Matyi tigrissel álmodik, tele gyönyörű, gondolkodós, beszélgetős mesékkel! Ízelítőképp itt az első mese. Mély, és érzékeny hangjával, közvetlen egyszerűségével és Szimonidesz Hajnalka csodás illusztrációival garantáltan le fog venni a lábadról! Olvass bele!

Tovább olvasom...
Fogadj örökbe egy tigrist!
2021-08-30 - Bea
#Ezt olvassuk most

Egy tigris félelmetes, de ha közel jön, kiderülhet, hogy nem is veszélyes, sőt. Így van ez a való élet sok jelenségével: érdemes közelről megnézni őket. Fedezzük fel Matyi és a tigris szemével újra a mindennapjainkat és beszélgessünk róla közösen! Tudj meg mindent Bendl Vera legújabb mesekönyvéről!

Tovább olvasom...