Monszport  Vivien

Monszport Vivien a Hová bújt a süni? mesekönyv illusztrációival mutatkozott be a Pagonynál, kedves, részletgazdag rajzai azóta rengeteg család szívébe belopták magukat, és szerencsére egyre több könyvben találkozhatunk velük. Így mesél önmagáról:

"1995-ben születtem Budapesten, a Budapesti Metropolitan Egyetemre jártam képi ábrázolás szakra. Budapesten lakom, 6 éves korom óta vannak tengerimalacaim, de minden állatot szeretek. Kevés húst eszem, fontos nekem a feminizmus, az lmbtq+ jogok, és alapvetően minden szinten az, hogy elfogadjuk egymást mi, emberek, és empatikusan viszonyuljunk egymáshoz. Nem bírom az erőszakot, még nézni sem, szóval a Game of Thrones nem az én sorozatom. :)

Egészen kicsi korom óta folyamatosan rajzolok, mindig ez volt az egyik legfontosabb dolog az életemben – meg a történetek hallgatása, olvasása. Régen rengeteget olvasott nekem az anyukám és a nagymamám, és szerencsés vagyok, mert védett és hosszú gyerekkorom lehetett, annak ellenére, hogy viszonylag korán elveszítettem apukámat, aki amúgy szintén grafikus volt.

Én voltam az a gyerek, aki órákon keresztül ott ült minden egyes kézműves-foglalkozáson a helyi művházban, könyvtárban, majálison. Szóval, csuhébabát, valaki?"

Barkákkal szép az élet
2023-09-22 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb sorozata, a Barkamesék. Ismerd meg ezeket az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyveket!

Tovább olvasom...
Itt az év nyári könyve!
2023-06-05 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Czernák EszterPanka-sorozatába pillanatok alatt bele lehet szeretni! Annyira aranyos, okos és szórakoztató mesék ezek, hogy nem lehet betelni velük. Szerencsére nem is kell, megérkezett ugyanis a harmadik rész, melyben Pankáék a tengerhez látogatnak. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
A Panka-táska
2023-06-05
#Olvasósarok

Megérkezett a Panka-sorozat harmadik kötete, a Ne szaladj el, csigaház! Készüljetek Czernák Eszter meséivel a nyárra! Akár elutaztok, akár otthon maradtok, ez a kötet akkor is emlékezetessé fogja tenni a nyarat. Olvasd el az első mesét!

Tovább olvasom...