Monszport  Vivien

Monszport Vivien a Hová bújt a süni? mesekönyv illusztrációival mutatkozott be a Pagonynál, kedves, részletgazdag rajzai azóta rengeteg család szívébe belopták magukat, és szerencsére egyre több könyvben találkozhatunk velük. Így mesél önmagáról:

"1995-ben születtem Budapesten, a Budapesti Metropolitan Egyetemre jártam képi ábrázolás szakra. Budapesten lakom, 6 éves korom óta vannak tengerimalacaim, de minden állatot szeretek. Kevés húst eszem, fontos nekem a feminizmus, az lmbtq+ jogok, és alapvetően minden szinten az, hogy elfogadjuk egymást mi, emberek, és empatikusan viszonyuljunk egymáshoz. Nem bírom az erőszakot, még nézni sem, szóval a Game of Thrones nem az én sorozatom. :)

Egészen kicsi korom óta folyamatosan rajzolok, mindig ez volt az egyik legfontosabb dolog az életemben – meg a történetek hallgatása, olvasása. Régen rengeteget olvasott nekem az anyukám és a nagymamám, és szerencsés vagyok, mert védett és hosszú gyerekkorom lehetett, annak ellenére, hogy viszonylag korán elveszítettem apukámat, aki amúgy szintén grafikus volt.

Én voltam az a gyerek, aki órákon keresztül ott ült minden egyes kézműves-foglalkozáson a helyi művházban, könyvtárban, majálison. Szóval, csuhébabát, valaki?"

Bogárvárosi kalandok, gyíkvári izgalmak
2022-05-03 - Bea
#Ezt olvassuk most

Gyertek, lessétek meg velünk, hol sütkéreznek a gyíkok, mivel csalogassunk katicát az erkélyünkre, miért porfürdőznek a verebek! A Pankáról szóló aranyos ovis mesékből sokat tanulhatunk az állatok viselkedéséről, elolvasásuk után pedig garantáltan nyitott szemmel járunk-kelünk majd a városban és a természetben egyaránt! Ismerjétek meg Czernák Eszter legújabb könyvét! Megérkezett a Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatok!

Tovább olvasom...
Észbontó robotok a Sárkányosban
2022-04-20

Szuper programmal vár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára! Április 23-án szombaton 11:00 és 12:30 között találkozhatsz az Arti begurul és A hét kisrobot és a robontó íróival és illusztrátoraival! Gyere el a kézműves foglalkozással egybekötött, játékos könyvbemutatóra!

Tovább olvasom...
Arti, a kis robot begurul
2022-02-07 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk most

Gondolj egy izgalmas témára, amiről még alig született mesekönyv az óvodás korosztálynak! Legyen aktuális és mai! Szóljon valami olyasmiről, ami napról napra egyre jobban meghatározza az életünket! Szerintünk a robotok és a mesterséges intelligencia pont ilyen! De hogyan lehet ezt az összetett és bonyolult témakört közelebb hozni a kicsikhez? Természetesen egy pörgős és vicces mesével! Ismerd meg Dávid Ádám legújabb kötetét! Megérkezett az Arti begurul! Olvass tovább!

Tovább olvasom...