Monszport  Vivien

Monszport Vivien a Hová bújt a süni? mesekönyv illusztrációival mutatkozott be a Pagonynál, kedves, részletgazdag rajzai azóta rengeteg család szívébe belopták magukat, és szerencsére egyre több könyvben találkozhatunk velük. Így mesél önmagáról:

"1995-ben születtem Budapesten, a Budapesti Metropolitan Egyetemre jártam képi ábrázolás szakra. Budapesten lakom, 6 éves korom óta vannak tengerimalacaim, de minden állatot szeretek. Kevés húst eszem, fontos nekem a feminizmus, az lmbtq+ jogok, és alapvetően minden szinten az, hogy elfogadjuk egymást mi, emberek, és empatikusan viszonyuljunk egymáshoz. Nem bírom az erőszakot, még nézni sem, szóval a Game of Thrones nem az én sorozatom. :)

Egészen kicsi korom óta folyamatosan rajzolok, mindig ez volt az egyik legfontosabb dolog az életemben – meg a történetek hallgatása, olvasása. Régen rengeteget olvasott nekem az anyukám és a nagymamám, és szerencsés vagyok, mert védett és hosszú gyerekkorom lehetett, annak ellenére, hogy viszonylag korán elveszítettem apukámat, aki amúgy szintén grafikus volt.

Én voltam az a gyerek, aki órákon keresztül ott ült minden egyes kézműves-foglalkozáson a helyi művházban, könyvtárban, majálison. Szóval, csuhébabát, valaki?"

Barkákkal szép az élet
2023-02-20 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb sorozata, a Barkamesék. Ismerd meg ezeket az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyveket!

Tovább olvasom...
Bogárvárosi kalandok, gyíkvári izgalmak
2022-05-03 - Bea
#Ezt olvassuk

Gyertek, lessétek meg velünk, hol sütkéreznek a gyíkok, mivel csalogassunk katicát az erkélyünkre, miért porfürdőznek a verebek! A Pankáról szóló aranyos ovis mesékből sokat tanulhatunk az állatok viselkedéséről, elolvasásuk után pedig garantáltan nyitott szemmel járunk-kelünk majd a városban és a természetben egyaránt! Ismerjétek meg Czernák Eszter legújabb könyvét! Megérkezett a Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatok!

Tovább olvasom...
Észbontó robotok a Sárkányosban
2022-04-20

Szuper programmal vár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára! Április 23-án szombaton 11:00 és 12:30 között találkozhatsz az Arti begurul és A hét kisrobot és a robontó íróival és illusztrátoraival! Gyere el a kézműves foglalkozással egybekötött, játékos könyvbemutatóra!

Tovább olvasom...