Rojik Tamás

1988. február 22-én született Kecskeméten.

A magyar alapszakot a Szegedi Tudományegyetemen, a magyartanár-történelemtanár mesterképzést az ELTE-n végezte. 

Szövegeit az ÚjNautilus, az Irodalmi Jelen, a Napút, a Műút, A Kulter és az Irodalmi szemle közölte. Befogad és kitaszít című regényét 2016-ban, A csillagos égig című kötetét 2017-ben adta ki a Napkút Kiadó.

Jelenleg Budapesten él.

Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Abszolút folklór, abszolút fantasy
2023-09-26 - Wágner Eszter
#10+

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
"Nagyon szeretem a kihívásokat."
2022-10-24
#Kávé mellé

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások