Rojik Tamás

1988. február 22-én született Kecskeméten.

A magyar alapszakot a Szegedi Tudományegyetemen, a magyartanár-történelemtanár mesterképzést az ELTE-n végezte. 

Szövegeit az ÚjNautilus, az Irodalmi Jelen, a Napút, a Műút, A Kulter és az Irodalmi szemle közölte. Befogad és kitaszít című regényét 2016-ban, A csillagos égig című kötetét 2017-ben adta ki a Napkút Kiadó.

Jelenleg Budapesten él.

"Nagyon szeretem a kihívásokat."
2022-10-24
#Kávé mellé

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Valami megváltozott
2022-10-20
#Olvasósarok

Itt az Abszolút töri-sorozat legújabb része! Rojik Tamás regénye ezúttal a Rákóczi-szabadságharc idejébe repíti a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium két diákját, és természetesen az olvasót is. Na de ne szaladjunk annyira előre (se vissza), hiszen két iskolás főszereplőnk a történet kezdetén jóformán szóba se áll a másikkal. Érdekel, hogyan változik meg a viszonyuk egymáshoz? Olvasd el A generális talizmánja első fejezetét!

Tovább olvasom...
Irány 1705!
2022-10-20
#Ezt olvassuk

Mihez kezdjen két kamasz, akik közül az egyik ráadásul soha életében nem figyelt még oda töriórán, amikor 1705-ben, a Rákóczi szabadságharc idejében találja magát? Most akkor mi van a kurucokkal meg a labancokkal? Miért olyan fura ízű a 18. századi zabkása? Hogy lehet, hogy alig hallani magyar szót a korabeli Budán? Hogy mennek át az emberek Pestre, ha nincsenek hidak?

Ezekre a kérdésekre - és még sok másra - mind választ kaptok Rojik Tamás legújabb Abszolút Töri regényéből, A generális talizmánjából! Ismerjétek meg a kötetet!

Tovább olvasom...