Rojik Tamás

1988. február 22-én született Kecskeméten.

A magyar alapszakot a Szegedi Tudományegyetemen, a magyartanár-történelemtanár mesterképzést az ELTE-n végezte. 

Szövegeit az ÚjNautilus, az Irodalmi Jelen, a Napút, a Műút, A Kulter és az Irodalmi szemle közölte. Befogad és kitaszít című regényét 2016-ban, A csillagos égig című kötetét 2017-ben adta ki a Napkút Kiadó.

Jelenleg Budapesten él.

Abszolút folklór, abszolút fantasy
2023-09-26 - Wágner Eszter
#10+

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
"Nagyon szeretem a kihívásokat."
2022-10-24
#Kávé mellé

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Valami megváltozott
2022-10-20
#Olvasósarok

Itt az Abszolút töri-sorozat legújabb része! Rojik Tamás regénye ezúttal a Rákóczi-szabadságharc idejébe repíti a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium két diákját, és természetesen az olvasót is. Na de ne szaladjunk annyira előre (se vissza), hiszen két iskolás főszereplőnk a történet kezdetén jóformán szóba se áll a másikkal. Érdekel, hogyan változik meg a viszonyuk egymáshoz? Olvasd el A generális talizmánja első fejezetét!

Tovább olvasom...