Szert-Szabó Dorottya

Szert-Szabó Dorottya animációs tervezőművész, 2008-2016-ig tanított a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium mozgókép szakán, és gyermekei születése óta a mesekönyv illusztrációk készítése került a szakmai horizontjára.

Így mesélt nekünk magáról:

"A nemlévő szabadidőmben két kisfiú mellett hajnalban találok ki magamnak olyan rajzolnivalókat amik nemcsak engem, hanem másokat is szórakoztathatnak.

2019 óta Torzonborz néven (aki egy kalandvágyó süni) a saját mintáimmal elindítottam egy márkát, hogy egyedi, vagány, edukatív vagy dekoratív termékek születhessenek ezekből.

Szeretek világokat teremteni, megszállottan elmerülni a mesék titokzatos világában, a természet apró és végtelen kincseiben. Számos munkámat áthatják szerteágazó szimbólum rendszereink, hagyományaink, védett állataink, gyógynövényeink iránti érzett szeretetem."

Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Mi újság? Ez!
2024-04-18
#Ezt olvassuk

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

Tovább olvasom...
Tetriszezés a szafarin
2024-03-05
#Ezt játsszuk

1984-ben egy orosz mérnök rájött arra, hogy a színes geometriai alakzatok egymás mellé pakolása nem csak szórakoztató, hanem mindkét agyféltekét megmozgatja, emellett kiválóan fejleszti a logikai és matematikai készségeket, valamint a térlátást is. Gáspár Merse Előd, a Pixelino tervezője pedig 40 évvel később, 2024-ben rájött, hogyan teheti közösségivé és megunhatatlanná a Tetris-élményt: megszületett a Pixelino társasjáték!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások