Agócs Írisz

1977-ben született, a Pécsi Egyetemen néprajzot és kulturális antropológiát tanult, és ő az egyik legismertebb magyar illusztrátor, mesekönyvíró.
Újraillusztrálta Tandori medvés verseit, megteremtette Berg Judittal a Cipelő cicákat és Maszat népszerű figuráját, de állandó illusztrátor partnere Varró Dánielnek vagy az ausztrál Innes Shonának is. Több saját mesekönyve is van. Férjével és kisfiával, Barnabással Abaligeten él.
„Nagyon szeretem a meséket. Szerencsére már egész kicsi korom óta rengeteg mese vett körül, nemcsak a szüleink meséltek nekünk, hanem a nagyszülők, dédszülők is. Szeretek kreált valóságokban kalandozni, szépirodalmi műfajok közül is a mágikus realizmus a legnagyobb barátom. Nekem, azt hiszem, az a valóság, ami napi szinten körülvesz, túlságosan leterhelő, így muszáj folyamatosan átlógnom fiktív, sokkal kellemesebb dimenziókba” – meséli magáról.
Mindent Maszatról!
2022-10-03 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Berg Judit Maszat-sorozata a kicsik egyik legnagyobb kedvence. Most jelenik meg a 12. része, a Maszat karácsonya - ennek örömére az összes eddig megjelent kötetről mesélünk nektek egy kicsit: mi mindent tanulhatunk belőlük, melyik milyen témára fókuszál. Merüljetek el Maszat és kis barátainak világában!

Tovább olvasom...
Karácsony Maszattal
2022-10-03 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk most

Berg Judit és Agócs Írisz ovis sorozata, a Maszat-mesék egy végtelenül bájos karácsonyi résszel bővült! Vajon hogyan készül Maszat az ünnepekre? És kit vár vendégségbe? Kattints ide és tudd meg te is!

Tovább olvasom...
Mici újra akcióban
2022-09-25 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk most

Talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne szeretné etetni a madarakat, legyen szó a Balatonban úszkáló kacsákról, a főtéri verebekről, vagy a színes kis cinegékről, akik a fákon ugrálnak az ablakunk alatt. Természetes, hogy mind a legjobbat szeretnénk ezeknek a helyes kis állatoknak, de az sem elvárható, hogy egytől egyig ornitológusok legyünk, és pontosan tudjuk, melyik madárnak mire van szüksége. Jó hírünk van a számotokra, ugyanis Agócs Írisz legújabb könyvéből sokat tanulhattok a madarakról, és a városi életbe is könnyedén beilleszthető tippeket is kaptok, hogyan lehettek barátai a természetnek. Ismerd meg a Mici megmenti a világot-sorozat második kötetét!

Tovább olvasom...