Harcos Bálint

Harcos Bálint 1976-ban született, Budapesten él. Költő, író, aki regények, versek, verses mesék és mesekönyvek mellett írt már forgatókönyvet, sőt, operalibrettót is. Bálint úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Az ilyen mesének saját törvényei vannak, amelyek között a gyerekek biztonságban érzik magukat, és amelyeket az író nem szeghet meg. Mint mondja, "a jó mese fittyet hány, felforgat, elragad, megbabonáz. A mesék világából pedig nem kinövünk, hanem inkább kitörpülünk belőlük: ahogy felnövünk, úgy zsugorodunk, zsugorodunk egyre, aztán egyszer csak a legkisebb résen kihullunk a meséből.” Persze nem feltétlenül. A szerencsések maradhatnak óriások!
Legnépszerűbb sorozata Szofiról, egy cserfes és imádnivaló kislányról szól, Cristina Quiles spanyol illusztrátor rajzaival.

A Bak Ács Pagony megnyitója
2022-05-24

Megnyitotta kapuit a Bakáts Pagony! Olvasd el Harcos Bálint megnyitó beszédét, mely egyben egy fantasztikus mese is, és nézz meg néhány fényképet, amit a megnyitón készítettünk!

Tovább olvasom...
Valóságos mese, mesevalóság
2022-02-06 - Bea
#Ezt olvassuk most

Akik ismerik A boszorkánycicát, bizonyára felkapják a fejüket, ha meghallják, hogy Harcos Bálint új verses meséskönyvvel lepi meg olvasóit. Minden benne van, ami egy jó mesébe kell: mágus és állatok, humor és bűbáj, varázslatos illusztrációk és sok-sok kaland. Nyissuk ki együtt a Felhőcukrászdát!

Tovább olvasom...
Lapozz bele a Felhőcukrászdába!

A boszorkánycica után ismét egy szuper verses mesével lepett meg minket Harcos Bálint. A Felhőcukrászda tele van varázslattal, mókával és persze kalamajkával! Lapozzatok bele, és gyönyörködjetek ti is Bognár Éva Katinka részletgazdag, mozgalmas és vidám illusztrációiban!

Tovább olvasom...