Harcos Bálint

Harcos Bálint - költő, író, aki regények, versek, verses mesék és mesekönyvek mellett írt már forgatókönyvet, sőt, operalibrettót is. Bálint úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Az ilyen mesének saját törvényei vannak, amelyek között a gyerekek biztonságban érzik magukat, és amelyeket az író nem szeghet meg. Mint mondja, "a jó mese fittyet hány, felforgat, elragad, megbabonáz. A mesék világából pedig nem kinövünk, hanem inkább kitörpülünk belőlük: ahogy felnövünk, úgy zsugorodunk, zsugorodunk egyre, aztán egyszer csak a legkisebb résen kihullunk a meséből.” Persze nem feltétlenül. A szerencsések maradhatnak óriások!

A boszorkánycica nyerte a Merítés-díjat!

Merítés-díj a  könyves közösségi oldal felhasználói által megítélt irodalmi díj, melyet a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében hoztak létre. A díjazottak a megelőző naptári évben magyar szerzőktől első kiadásban megjelent művek közül kerülnek ki. Idén a ygerekirodalmi kategória shortlistjére három Pagonyos könyv szerepelt, és az egyik nyert is!

Tovább olvasom...
Ha nem jön álom a szemekre

Harcos Bálint meséit sokat olvasom a kislányomnak, rengeteget nevetünk kalandjain és on, együtt izgulunk a , hogy vajon mi lesz a kölykével, és drukkolunk Pindurnak, hogy sikerüljön igazi válnia. Emiatt már alig vártam, hogy belevágjunk Azt kell mondjam, ezúttal sem csalódtunk. - Grancsa Gergely szerkesztőnk ajánlóját olvasod. 

Tovább olvasom...
Az elalvás titka
2019-04-24
#Kávé mellé

Harcos Bálint neve biztosan ismerősen cseng már a kisgyerekes családokban, hiszen a népszerű cserfes kis főszereplője belopta magát az ovisok szívébe, ahogy a Csupaszív oroszlán, a Tigris és Motyó, Petya és Tulipán is! A költő-író-apa legfrissebb kötete, a az éjszaka, az alvás, az elalvás kükönös világába vezeti a icsi-nagy olvasókat! Erről is beszélgettünk Harcos Bálinttal.

Tovább olvasom...