Vadadi Adrienn

Alma utca 22.

Illusztrátor: Mészely Ilka

Pagony, 2015

96 oldal, Kemény kötés

Vadadi Adrienn könyve csupa napfény és derű: az Alma utca 22-ben sok-sok gyerek lakik, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Régi ismerősök, új kalandok!

Sokszor jöttök vissza a boltba egy-egy könyv elolvasása után afelől érdeklődve, hogy léteznek-e további részek ugyanazokkal a szereplőkkel. Megismertetek egy-egy karaktert, barátságot kötöttetek vele, elmerültetek a világában, és ha mindez szuper élmény volt, akkor érthető, hogy szeretnétek újra átélni.
Hűséges Időfutár-olvasók és rutinos Rumini-rajongók ismerik, hogy milyen két könyv között töprengeni, vajon mi történt az utolsó kötet óta a kedvenc szereplőinkkel? Biztosan nem ültek ölbe tett kézzel!

De mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy nem csak ugyanannak a sorozatnak az újabb kötetében találkozhattok újra a kedvenceitekkel, hanem ott is felbukkanhatnak, ahol talán nem is számítotok rá? Most olyan könyvekből mutatunk be néhányat, amelyekben régi szereplők lepik meg az olvasót új környezetben.

Beától, a cikk szerzőjétől személyesen is kérhettek tanácsot a Zuglói Pagonyban, ha arra jártok!

Adj címet Vadadi Adrienn meséjének!

portre.jpgKépzeljétek, Székesfehérváron, a Zentai utcai általános iskolában kötelező olvasmány lett Vadadi Adrienn két könyve is. Az Alma utca 22-t másodikban, a Nyomás a suliba! című könyvet pedig harmadikban olvassa el minden gyerek a suliban. De ezek nem olyan kötelező olvasmányok ám, amiket vonakodva, muszájból olvasnak el a gyerekek, hanem olyanok, amikkel nem tudnak betelni. Annyira, hogy levelet írtak Adriennek, arra kérve őt, hogy írjon egy harmadik Alma utcás könyvet. (Ezt a levelet, sok-sok rajzzal itt az oldal alján ti is elolvashatjátok.) Adrienn pedig írt is egy olyan mesét, amit eddig csak a fehérvári iskolások olvashattak. És most ti, itt ebben a cikkben... Csak éppen címe nincs még a mesének... Segítetek a címadásban? Ha kitaláltok egy jó címet, és megírjátok hozzászólásban Adrienn Facebook-oldalán 2018. július 2-án éjfélig, akkor most megnyerhetitek azt a Vadadi Adrienn-könyvet, amelyik még hiányzik a polcotokról. Jó olvasást és cím-találást! A választ itt adhatjátok meg, és itt rögtön like-olni is tudjátok Adrienn Facebook-oldalát, hogy minden játékról, tartalomról azonnal értesüljetek... Most pedig olvassátok el a mesét:

Költözz be TE is az Alma utcába!

Csilla néni az osztályával 14 héten keresztül minden pénteken az Alma utcával foglalkozott a másodikos osztályában. A könyvvel elrepültek az Alma utca világába, és mindeközben a nagyszerűen kidolgozott tanmenet komplex módon közvetítette az olvasás, környezet, etika, rajz, technika tárgyakhoz tartozó tudásanyagokat. A gyerekek alkotó, kreatív módon ismerték meg az „Alma utcások” segítségével és tanító néni vezetésével a környezetüket. Annyira szerették ezt a projektet, hogy mindenki izgatottan várta a pénteket, és szünetekre ki sem akartak menni! Hogy miként zajlott mindez? Olvassátok el!

Összes kapcsolódó cikk