Annalisa Strada

Olasz írónő, évekig kiadói munkákat végzett, majd az írás és a a tanítás felé fordult, rengeteg könyvet ír gyerekeknek és fiataloknak., több rangos irodalmi díjat is nyert.

10 dolog, amire megtanít a Két rózsaszín csík
2017-09-27
#10+

Perla 16 éves és babát vár. Mi vezetett idáig, mit tehet ebben a helyzetben, hogyan érez ezzel kapcsolatban? Ez mind kiderül Annalisa Strada Két rózsaszín csík c. regényéből. De ez még nem elég. A teljesség igénye nélkül nézzük, a várandósság témájának fő vonalán túl milyen dolgokat tudhatunk meg, ami miatt érdemes elolvasni a könyvet!

Tovább olvasom...
A döntés joga
2017-09-15
#10+

„Egy kisbaba van odabent. Nem látni, mégis meghatározó a jelenléte.” Ha ezeket a szavakat egy húszas vagy harmincas, esetleg negyvenes éveiben járó nő szájából halljuk, önkéntelenül elmosolyodunk, hiszen milyen csodálatos dolog is a várandósság. De mi történik akkor, ha mindezt egy elkeseredett kamaszlány mondja egy egyéjszakás kaland után? Szánk elé kapjuk a kezünket, és elgondolkodunk: vajon mi lesz a lány sorsa, és persze mi lesz a magzat sorsa? De mit érezhet az a tizenéves, aki ilyen helyzetbe kerül? Mit tegyen? Kire hallgasson? Hogyan döntsön?

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások