Fiúnak vagy lánynak lenni a jobb?

Olvass bele a Tilos az Á két új könyvébe!

Nemi egyenlőség, biztonságos szex, melltartók vásárlása és kikapcsolása, menstruáció, sminkelés, óvszerhasználat, nemi betegségek, iskolai zaklatás, hajvasalás, szexuális orientáció, változások, magabiztosság, csordaszellem, divat, szülők, barátság, szerelem... A Fiú vagyokban és a Lány vagyokban aztán nincsenek tabuk! Olvass bele a Tilos az Á mindkét újdonságába!

Lánynak lenni csodálatos...

25761.jpgHayley Long: Lány vagyok

Lánynak lenni csodálatos. És kamaszlánynak lenni különösen az. Egyedülálló és különleges helyzetben vagy. Boldog idők!

Akkor miért fecséreld a drága idődet ennek a könyvnek az olvasására? Nem inkább a tini-álomvilágban kellene élned?

A válasz az, hogy igen is, meg nem is. Élj csak az álomvilágban, még szép! Viszont pár órát szánj az idődből ennek a könyvnek az elolvasására is. Megvan rá az esély, hogy találsz benne olyat, ami a hasznodra válik. Mert bár az életkorod már önmagában is a Föld bolygó üde, fiatal hajtásává tesz, tinilánynak lenni mégsem csak csupa móka és kacagás. Néha tényleg nagyon hibbant, kaotikus és átkozottul hátborzongató. És időről időre csakis az a rohadt hasfájás van. Amit valószínűleg már ismersz. Azokon a hasfájós napokon talán azon kapod magad, hogy azt kívánod, bárcsak fiú lennél. Viszont ha azt hiszed, hogy a fiúknak olyan könnyű, akkor egy pillanatra gondolj bele három dologba:

1. A szobád szaga. Fogadjunk, hogy finom illatos. Igazam van? Akkor most idézd fel magadban a fiútesód szobáját. Nem kell folytatnom.

2. A férfitest irtó fura. Nem udvariatlanságból mondom, csak megállapítom a tényeket. Fölösleges tagadni, hogy a pénisz milyen sajátságos egy műszer. Persze, megvan a maga haszna. Igazából pompás dolgokra képes. De légy őszinte magadhoz, tényleg akarnál magadon egy péniszt?
lanyvagyok3.jpg
Nem. Én sem.

3. Vannak fiúk, akiknek annyira mániája lesz a pénisz, hogy átesnek egy olyan fázison, amikor fizikailag képtelenek megálljt parancsolni maguknak, hogy ne rajzolgassanak csak úgy péniszt az iskolai székekre. És padokra. És falakra. És a bérletükre. Ha fiú lennél, akkor görcsösen markolnád azt az összeizzadt filcet, és eszelősen telefirkálnál fütyikkel mindent, ami mellett csak elmész…

Még mindig azt kívánod, hogy bárcsak fiú lennél?

Kérlek, ne ess pánikba akkor sem, ha a válasz igen! Nem te vagy az első, és biztosan nem is az utolsó. Megesik az ilyesmi. Ennek az az oka, hogy a nem kérdése olyan dolog, amit ránk erőltetnek, akár akarjuk, akár nem. Kicsit úgy, mint egy béna ajándékot. Vagy azt a kézzel kötött poncsót. Kicsit később beszélünk még a nemi identitásról.

Ha a válasz nem igen, hanem az, hogy egy 

NAGY FRÁSZT!

…akkor üdvözöllek újra a lányok klubjában, csajszi! Van ok az ünneplésre, ha lány vagy. Mivel akkor fiatal és IZGALMAS VAGY, és egy rakás lehetőség áll előtted. És oké, ott vannak a béna hasfájós napok. Meg más bénaságok is, de mondok valamit: nem muszáj egyedül keresztülmenned ezeken a szar dolgokon.

lanyvagyok2.jpgMert ha van valami, amiben mi, lányok általában elég jók vagyunk, az az, hogy tudunk beszélni arról, amit érzünk. És ez igencsak jól jön. Mivel ez annyit jelent, hogy van valahol egy lány, aki pontosan tudni fogja, hogy mit érzel, és örömmel osztja majd meg veled a tapasztalatait, legyen az a legjobb barátnőd, egy megértő lánytesó, a megbízható nagynénéd, vagy csak egy ismeretlen nő, akinek írsz egy levelet egy magazin kiadójába. Ettől az a béna dolog kevésbé lesz szar, mert általánosabbnak fogod látni. Viszont arra az esetre, ha még mindig azt hinnéd, hogy SENKI nem ért meg, és tökéletesen magadra maradtál a bajaiddal, akkor szólok: nem vagy egyedül.

...de fiúnak lenni sem rossz!

James Dawson: Fiú vagyok

25760.jpgNemsokára belépsz, hacsak nem léptél be máris, életed legfurább időszakába. MINDEN megváltozik a testedben és körülötted. A kapcsolataidat a nemiség fergeteges partija totálisan felforgatja. Míg sok lány képes egymást támogatva keresztüljutni ezen az aknamezőn, addig a fiúk gyakran már egész kicsi koruktól fogva arra vannak beprogramozva, hogy ERŐSEK, SZÍVÓSAK és KEMÉNYEK, úgyhogy mi nem nagyon beszélünk ezekről a változásokról.

Szomorú, de a társadalom részéről ez az elvárás a fiúk felé. Ha ezzel szemben szépen leülve hosszas beszélgetést folytatnál valakivel arról, hogy mi történik a farkaddal meg a lelkeddel, akkor nagy valószínűséggel két dolgot gondolnának rólad:

1. MELEG VAGY
2. ELMEBETEG VAGY

Lehet, hogy egyik sem igaz rád, vagy éppen mindkettő, de az tény, hogy BÁRKI is legyél, a tested szörnyen sok változáson megy keresztül, és ez tényleg rémisztő lehet. Teljesen rendjén való ezt beismerni, ettől nem leszel kevésbé ERŐS, SZÍVÓS és KEMÉNY. Sőt, bazi bátor vagy, ha erről beszélsz, könyvet olvasol róla és őszinte vagy.

fiuvagyok2.jpgMondjuk, éppen a haverjaiddal nyomulsz, és az egyikük nagy hangon hencegni kezd valami szexszel kapcsolatos dologgal, mire te gondolatban azt mondod: „Mi van?”, de nem kérdezheted meg, hogy ezt meg hogy értette, mert akkor BRUTÁLISAN SZŰZnek tűnnél. Ha nincs a környezetedben egyetlen olyan felnőtt sem, akivel oldottan tudnál beszélgetni, akkor talán soha nem jössz rá dolgokra, és megeshet, hogy a végén kifejezetten szorongsz majd a szextől. Naná, hogy az internet tömve van információval, de nehéz megtalálni a rengeteg előugró meztelen nő között azt, amit keresel. Például ha csak annyit akartál volna megtudni, hogy a maszturbálásba bele lehet-e halni.

Mondjuk, van egy jó fej férfi a környezetedben, egy apa, nagybácsi vagy báty, aki elkalauzol a nagyon furcsa dolgok között, amik éppen történnek veled, de azért ezek nagyon nehéz beszélgetések. Igaz viszont, hogy még csak pasinak sem kell lennie annak a jó fej embernek.

Anya, lánytesók, nagynénik meg a többi nő is elég jó a kamaszkor témáinak megbeszélésében, de senki nem szeret igazán a fanszőrökről, az anális szexről, az ondóról és a csikló pontos helyéről beszélgetni, pláne nem az apád, aki akkor már inkább mosogatna, vagy háborítatlanul nyomkodná a telefonját kikapcsolódás gyanánt.

fiuvagyok1.jpgEbből következik, hogy nekem kell szép sorjában megválaszolnom minden kérdést, ami felmerülhet benned a testedről, a szexről és a kapcsolataidról. Sokáig dolgoztam iskolákban, ahol olyan órákat tartottam, amin szociális, egészségügyi, állampolgári és személyes dolgokról beszélgettem a diákokkal. Úgy kell elképzelni, mint egy felturbózott osztályfőnöki órát. Így aztán szörnyen sokat foglalkoztunk szexuális felvilágosítással. Az ott szerzett tapasztalataim miatt én már SZÉGYENKEZÉS NÉLKÜL tudok beszélni bármiről. Kész örömmel tárgyalom meg a popók, a fütyik meg a puncik dolgát. Ráadásul én is egy vagyok azok közül, akik előbb kisfiúk voltak, és aztán férfiak lettek. Nagyjából túléltem a dolgot.

Ez a könyv reményeim szerint egyfajta jégtörő hajó, ami segít, hogy te és a környezetedben élő felnőttek nyíltan és őszintén dumálhassanak a szexről. Ha nem olyan „mindenki akkor ebédel, amikor csak akar”-féle családban élsz, akkor egy kis szerencsével megválaszolom mindazt, amit féltél megkérdezni. Meg még egy csomó olyasmit is elmondok, amiről nem is tudtad, hogy érdekel. Remélem, itt-ott még viccesnek is fogsz találni. Mondjuk ki kerek-perec: nincs viccesebb egy pénisznél, úgyhogy teljesen nyugodtan nevethetünk is rajta.

Érdekel a Tilos az Á két újdonsága? A lányverzióért ide kattints, a fiús könyvet pedig itt tudod megrendelni!

Kapcsolódó termékek