Az osztály vesztese

Wéber Anikó

Az osztály vesztese

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2016
212 oldal, 140x200 mm, Puha borító  

Miért válik valaki áldozattá? És miért kezd egy diák egy másikat piszkálni? Az osztály vesztese hihetetlen fordulatosan, ugyanakkor könnyfakasztó érzékenységgel mesél gyerekeknek és felnőtteknek az iskolai bántalmazásról úgy, hogy az osztály minden tagját megismerjük szépen lassan. Mindenkinek vannak titkai, féltett gyengeségei és a terembe belépve mindenki kap egy szerepet, amiben hol kényelmesen, hol kényelmetlenül tengetheti az iskolában töltött időt. De muszáj ilyen szigorúnak lennie a szocializációnak? Wéber Anikó napközis tanárként rengeteget tanult a gyerekekről és a gyerekektől. Most pedig egy feszültséggel és kérdésekkel teli regényben mesél a gyerekeknek arról, mi az a bántalmazás, hogy a kötet végére érve minden diák egy kicsit másképp majd az osztálytársaira... Minden iskolában a polcon a helye a könyvnek!

Ezt a könyvet 11-18 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

  • Wéber Anikó
    Pozsonyi Pagony Kft
    2117 Ft (-15%)
    2490 Ft
    A hatalmas szakmai és közönségsikert elért Az osztály vesztese című könyv után végre itt van Wéber Anikó következő, lebilincselő könyve! Adott egy izgalmas éjszakai kaland, amit a felsős diákok biztos, hogy nem tudnak majd lerakni.

Cikkek

Mi van a depresszió és önsebzés mögött?

Interjú Ferenczy Dávid kutatóval Az osztály vesztese című könyv kapcsán

2016. december 19. - Zsani cimkék: interjú pszichológia szülőknek 

1Az osztály vesztese című könyvünk kapcsán a bullyingról, bántalmazásról kérdeztük Ferenczy Dávidot, aki az ELTE PPK pszichológia szakán végzett, sok érzékenyítő tréninget látott, jelenleg pedig a Pszinapszis munkatársa. Az interjúból megtudhatod, mi a csipkelődés határa, hol indul a bántalmazás, hogyan lehet megelőzni és kezelni, valamint, hogy milyen kutatások és módszerek születtek azért, hogy biztonságos csoportokban élhessünk.

Az iskola kimondatlan buktatói

Boross Ottilia pszichológus, pszichiáter írása a csoportos élet titkairól

2016. november 17. - Zsani cimkék: pszichológia 

agMiben rejtőzik az iskolai agresszió gyökere? Hogyan lehet az ember egyszerre demokrata társas lény és despotikus diktátor? Mik a szociális élet genetikai kódjai? Miért fontos egy védelmező csoport? És mitől lesz egy közösség védelmező? 

Boross Ottilia, pszichológus, pszichiáter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar személyiségpszichológia tanszékének adjunktusa, aki 2005 óta foglalkozik a bullying kutatásával. Most az ő gondolataival gazdagodhatsz, ha a cikkre kattintasz.