Az osztály vesztese

Wéber Anikó

Az osztály vesztese

Bolti ár: 2490 Ft
Neked: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2016
212 oldal
, 140x200 mm, Puha borító  

Hiánypótló mű gyerekeknek, szülőknek, tanároknak, mely végre őszinte képet mutat arról, hogy mi zajlik az iskola falai között. Kortárs tükör az iskolai bántalmazásról, hogy ne legyen senki az osztály vesztese! Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minion­jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. Egy osztálynyi gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért? Olvasd el te is ezt a letehetetlen könyvet!

Ezt a könyvet 11-18 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Mi van a depresszió és önsebzés mögött?

Interjú Ferenczy Dávid kutatóval Az osztály vesztese című könyv kapcsán

2016. december 19. - Zsani cimkék: interjú szülőknek pszichológia 

1Az osztály vesztese című könyvünk kapcsán a bullyingról, bántalmazásról kérdeztük Ferenczy Dávidot, aki az ELTE PPK pszichológia szakán végzett, sok érzékenyítő tréninget látott, jelenleg pedig a Pszinapszis munkatársa. Az interjúból megtudhatod, mi a csipkelődés határa, hol indul a bántalmazás, hogyan lehet megelőzni és kezelni, valamint, hogy milyen kutatások és módszerek születtek azért, hogy biztonságos csoportokban élhessünk.

Az iskola kimondatlan buktatói

Boross Ottilia pszichológus, pszichiáter írása a csoportos élet titkairól

2016. november 17. - Zsani cimkék: pszichológia 

agMiben rejtőzik az iskolai agresszió gyökere? Hogyan lehet az ember egyszerre demokrata társas lény és despotikus diktátor? Mik a szociális élet genetikai kódjai? Miért fontos egy védelmező csoport? És mitől lesz egy közösség védelmező? 

Boross Ottilia, pszichológus, pszichiáter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar személyiségpszichológia tanszékének adjunktusa, aki 2005 óta foglalkozik a bullying kutatásával. Most az ő gondolataival gazdagodhatsz, ha a cikkre kattintasz.

Így segíts a gyerekeden!

Kalauz szülőknek

2016. november 14. - Zsani cimkék: Folyt. köv. 

bMit tehetsz, hogy megelőzd? Hogyan segíthetsz a gyerekeden, ha már megtörtént? Most összeszedtük a lehető legpraktikusabb tanácsokat a bullying kapcsán! Kiderül, hogyan kell észrevenned, hogy mit tehetsz, valamint, hogy hogyan tudnak segíteni a fiktív történetek mind a megelőzésben, mind a traumák feldolgozásában.