Két könyv és egy könyv-társas kicsiknek a Pagonytól

A legkisebbektől hat éves korig

A legkisebbeknek szóló lapozóval bővül Kiss Judit Ágnes népszerű Babaróka-sorozata. Kőszeghy Csilla és Szálinger Balázs lapozójában vicces mondókák kísérik a rajzokat. Jesztl József és Lencse Máté új kötetében pedig olyan társasjátékok találhatók, amelyekhez nem kell semmi más, csak a fejünk és az ujjunk.

Kiss Judit Ágnes: Apróka sír (Egri Mónika rajzaival)

Babarókának kistestvére született: Apróka. Apróka pedig sír. Babaróka igazán rendes nagy testvér – mindent megpróbál bevetni, hogy jobb kedvre derítse a kisrókát. De Apróka vigasztalhatatlan, csak sír, sír és sír. Lehet, hogy itt csak Mamaróka tud segíteni?

Kiss Judit Ágnes Babaróka-meséit rögtön a szívükbe zárták gyerekek és felnőttek egyaránt. Eddig 4, óvodásoknak szóló rész jelent meg – most pedig egy, a legkisebbeknek szóló lapozóval bővült a sorozat, mely a kistestvér-témát dolgozza fel. Babaróka igyekszik a lehető legügyesebb, legmegértőbb és legsegítőkészebb lenni, de van, hogy a legjobb szándék sem vezet eredményre: ebben a kis lapozóban is mindent megtesz, hogy felvidítsa Aprókát, még kedvenc játékait is felajnálja neki, de nem jár sikerrel. A végén persze kiderül, hogy egészen egyszerű a megoldás a problémára, és az igazán fontos egy ilyen helyzetben a jó szándék. Ajánljuk minden apró nagytesónak és Babaróka-rajongónak!

1-3 éves kor között ajánljuk.

Kőszeghy Csilla – Szálinger Balázs: Koala kiflin hintázik

Ugrókötelezni spagettivel? Hintázni kiflin? Csónakázni egy apró szem szotyin? Ez a kis könyv úgy játszik az ételekkel, ahogyan nekünk még sosem jutott eszünkbe. Szálinger Balázs vicces mondókáiban Kőszeghy Csilla kedves rajzai elevenednek meg sok-sok játékos kisállattal és még több enni- és innivalóval. A mondókák a legkeresettebb piciknek szóló könyvek közé tartoznak – kedvesek és fülbemászóak, nagyszerűen fejlesztenek sok-sok készséget. A ritmusos szöveg megnyugtatja a babákat, később pedig, amikor kicsit nagyobbak lesznek, már a szöveg jelentésére is könnyebben odafigyelnek a ritmusosság miatt.

A Koala a kiflin hintázik Kőszeghy Csilla tündéri illusztrációira épül, amikhez Szálinger Balázs írt mondókákat. Sőt: a lapozó sok állattal és étellel is megismerteti a kicsiket.

0-3 éves kor között ajánljuk.

Jesztl József és Lencse Máté: Lovagi ujjtorna – 8 táblás játék ovis kortól (Illusztrátor: Vörös Jutka)

A Lovagi ujjtorna nemcsak könyv, hanem 8 táblás játék is. Sőt: olyan játékok, amelyekhez nem kell dobókocka, bábu, semmilyen eszköz, csak a fejünk és az ujjunk. egyszerre tornáztatjuk az ujjainkat és az agyunkat! A könyv segítségével közösen végigjátszhatjuk a négy kis lovag útját, hogy végül mindenki eljusson a várába. Útra kelünk velük, kiálljuk a hét nehéz próbát, átjutunk az erdőn, a lápon, a labirintuson.

A 8 különböző társas mind-mind más készségeket fejleszt: van köztük memóriára épülő, gyorsasági és logikai játék is. Mindegyiket maximum 4 fő játszhatja, de van köztük olyan is, amihez egyáltalán nem kell társaság, egyedül is abszolút élvezhető. Kooperatív, együttműködésre épülő és versengős verzió közül is választhattok, így biztosan mindenki megtalálja a hangulatához leginkább illőt. A játékok 4 éves kortól játszhatóak, de felnőtteknek is kihívást jelenthet mindegyik, mert az elsőre könnyűnek tűnő logikai és ügyességi feladványok is hamar nehézzé válnak, ha nyolc kéz tapad a táb-lákra! Ráadásul míg szórakozunk, fejlődnek a téri tájékozódás és a finommotorika, az írás-olvasást megalapozó készségek.

3-6 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek