Év végi jutalomkönyvek középiskolásoknak

2024-es ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a középiskolában tanítóknak a Pagony és a Tilos az Á könyvek kiadásában megjelent kínálatból merítve.

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...

ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK

2024-es ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárosok számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadásában megjelent könyvekből.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, 30% kedvezményt adunk!

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...

Játékos nyelvtan...

...és nyelvi játékok a Pagony Tanári Műhelyben

2024. április 19-én pénteken ismét várunk minden nyitott és érdeklődő pedagógust a Pagony ingyenes Tanári Műhelyében!

tovább...

Versek a szívben, versek a könyvben

Klasszikusok és kortársak találkozása a Pagony Tanári Műhelyben

Különös dolog a líra. Egyfelől ez az első irodalmi műnem, amellyel a gyerekek találkoznak. Nemcsak rengeteg dalt, mondókát, altatót és kiszámolót hallanak és tanulnak meg hallás után, hanem néha, szinte öntudatlanul is, verset mondanak, írnak a gyerekek.

Másfelől aztán történik valahol, valamikor, valami és a vers puszta tananyaggá válik, megszűnik gyerek és líra között az a természetes kapcsolat, ami addig volt.

Olvass tovább!

tovább...

Legyél diákzsűri!

Dönts a 2024 Év Gyerekkönyve díj jelöltjeiről!

Szeretnéd megismerni a kortárs magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat? Szeretnéd az osztályoddal kiválasztani, melyek voltak 2023 legjobb könyvei? Akkor jelentkezz diákzsűrinek!

tovább...

Pagony Tanári Műhely

Az irodalomtanítás öröme és szabadsága

Ha szeretsz tanítani, ha szereted az irodalmat, ha szeretnéd megismerni a mai magyar kortárs gyerek és ifjúsági könyveket, és egyszer-egyszer magadat és tanítványaidat is meglepnéd új tartalmakkal: itt a helyed!

tovább...

Légy szabad! – műhely Petőfi Sándorral

Valóság és fikció avagy még egyszer Petőfiről a Tanári Műhelyben

Kedves pedagógus barátaink!

Szeretettel várunk benneteket 2023 utolsó Pagony Tanári Műhelyébe december 8. péntek, 16:30-18:00-ig, amelyben újabb szempontok szerint nézzük meg, mit is tudunk kezdeni Petőfivel az iskolában.

Idén ősszel két nagyon fontos könyvünk jelent meg Petőfhez kapcsolódóan. Berg Judit Szélvésztől kergetve című regénye az Abszolút töri-sorozatban, Nényei Pál Petőfi-könyve pedig Az irodalom visszavág sorozat első spin-offjaként.

tovább...

Van zsákodban minden jó: piros alma, csoportkönyv

Használd ki 2023. december 31-ig meghosszabbított csoportkönyves akciónkat!

Kedves szülők és óvodapedagógusok!

Nagy öröm, hogy sok-sok megkeresést kapunk óvodapedagógusok részéről az óvodai könyvek, könyvtárak állományának növelése, frissítése kérdésében.

A közelgő ünnepekre való tekintettel 2023. december 31-ig meghosszabbítottuk óvodáknak, óvodai csoportoknak szóló csoportkönyves akciónkat!

Olvass tovább!

tovább...

Novemberi tanári műhely

„zseblámpa” jeligére

Kedves pedagógus kollégák!

Találkozzunk újra november 10-én pénteken 16:30-kor a Bakáts téri Pagony Café-Dióban!

A „Légy szabad!” (nem csak) tanároknak szóló műhelyünkben novemberben több könyvvel is foglalkozunk majd. Ami összetartja őket, az az, hogy mindegyik a Zseblámpás könyvek - sorozatban jelent meg, és amellett, hogy szórakoztató és izgalmas olvasmányok, segítenek továbbvinni a gyerekeket az olvasás útján.

Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások