Újabb exPEDíciók az új tanévben

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-8. osztályosoknak a Bartók Pagonyban

Kedves szülők és pedagógusok!

A Pagony Kiadó többek között folyamatosan azon is dolgozik, hogyan lehet a gyerekek számára az irodalom és a nyelvtan tanítását igazán izgalmassá, élményszerűvé tenni. Hogyan lehet találkoztatni a kerettantervi elvárásokat a játékkal és a kortárs irodalommal? Hogyan lehet sok mozgásos és verbális feladattal, az egyéni és a közös alkotás örömét megérezni és szinte észrevétlenül különböző kompetenciákat fejleszteni?

A 2023-2024-es tanévben is folytatódik a Pagony exPEDíció, amelynek keretében már nemcsak 1-4. osztályos általános iskolásoknak, hanem 5-8. osztályosoknak is kínálunk különböző fókuszú, a kerettantervhez kapcsolódó foglalkozásokat, melyeknek megálmodója és megvalósítója Nemes-Jakab Éva.

tovább...

Pagony – Oktatási segédanyag - szemle

Maradjon öröm a tanítás! - Ismerd meg a Pagony iskola projektjét, ingyenesen letölthető oktatási segédanyagait!

Kedves pedagógusok, szülők!

Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az iskola, az irodalom és az irodalomtanítás igazán különleges és maradandó élménnyé tehető a diákok számára.

Ennek az elkötelezettségnek az egyik megvalósulási formája 6 évvel ezelőtt indított iskolaprojektünk, melynek szerteágazó tevékenységébe beletartoznak többek között a rendhagyó irodalomórák, tematikus és korosztályos pályázatok, író-olvasó találkozók szervezése, online könyvklub (KAPU - a kortárs irodalom tanításáról tanároknak és szülőknek), rendszeres ingyenes tanári műhelyek (Légy szabad!) és egy oktatási ADATBÁZIS!

Olvass tovább!

tovább...

Abszolút töri az abszolút magyarórán

Ingyenes Pagony Tanári Műhely májusban is!

Iskolai hétköznapok, menza, gyökérterem, időalagutak és történelmi kalandok a 8. századtól 1956-ig.

Okostelefonon szocializálódott kiskamaszok találkozása a nomád magyar törzsekkel, Mátyás királlyal, Vak Bottyánnal és Deák Ferenccel.

És még hosszan sorolhatnánk, ki mindenki, ismert és elfeledett szereplője a magyar történelemnek jelenik meg az Abszolút töri sorozat köteteiben. Hogyan válhat élővé és testközelivé a történelem? És mitől lesz ez irodalom? Hogyan valósítható meg a kézenfekvő tantárgyi integráció irodalom, történelem és etika között kalandos, időutazós regények segítségével?

tovább...

Minőségi olvasmányok - Hatalmas kedvezmények

Ismerd meg csoportkönyves, osztálykönyves és jutalomkönyves ajánlatunkat!

Kedves pedagógusok és szülők!

Tudjuk, hogy nem könnyű megfelelő olvasmányt adni a gyerekek kezébe, különösen, ha szeretnénk, hogy a könyv valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi legyen. Azt is tudjuk, hogy sem az oktatási intézmények, sem a családok nem rendelkeznek végtelen anyagi kerettel. Ezért indítottuk el néhány éve az osztálykönyves és jutalomkönyves kedvezményeinket, melyeket idén egy óvodásoknak szóló csoportkönyves ajánlattal is kiegészítettünk. Olvass tovább!

tovább...

Év végi csoportkönyvek

Kedvezményes ajánlat óvodák számára

Kedves óvodapedagógus!

Ha az év végén szeretnéd csoportodat meglepni olyan minőségi könyvekkel, amelyek a következő évben sok örömet okozó, és a te munkádat is segítő anyagok lehetnek, olvasd el cikkünket, és válogass az ajánlatunkból!

tovább...

Szabad és költői

Ingyenes Pagony Tanári műhely áprilisban is

Április utolsó péntekjén ismét várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt 16:30-ra a Pagony Tanári Műhelybe, a Bakáts téri Pagony Café - Dió-ba!

Olvass tovább a részletekért!

tovább...

Év végi jutalomkönyvek középiskolásoknak

2023-as ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a középiskolában tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...

Év végi jutalomkönyvek felsősöknek

2023-as ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a felső tagozaton tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...

ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK

2023-as ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárosok számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadó kínálatából merítve.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, 30% kedvezményt adunk!

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...