Kedvenc játékaink kicsiknek és ovisoknak

Cirmos cicák és fogtündérek bőrébe is bújhattok

Ki mondta, hogy a kisgyerekeknek még nem való a társasjáték?! A következő játékok segítenek abban, hogy ők is részesei lehessenek annak a kalandnak, amikor a család vagy a barátok együtt játszanak. Sőt, a társasok egy szuper szülinapi programnak is beillenek. Nézzétek meg a kedvenceinket!

tovább...

A legszuperebb karácsonyi játékok piciknek

A legkisebbeket sem hagyjuk ám ki! Babáknak is rengeteg szuper dolgot találhatsz nálunk, most pár olyan aranyos és hasznos játékot gyűjtöttünk össze, amik biztos, hogy a legapróbb családtagok kedvencei lesznek!

tovább...

Hangolódjatok kreatívan a karácsonyra!

Szuper kézműves ajándékötletek!

December elején elkezdődik a karácsonyvárás, amit a gyertyák gyújtogatása és a csokit rejtő ablakok nyitogatása mellett akár kreatívkodással is tölthettek! Készítsetek ajándékot közösen a kicsikkel, vagy biztassátok a nagyobbakat önálló kreatívkodásra, hiszen annyi mindent fejleszt gyermekkorban a kézműveskedés! Ismerjétek meg a legkreatívabb játékokat és könyveket, amikkel boltjainkban is találkozhattok!

tovább...

Keep calm and play board games!

A 10 legtutibb társas a 3-8 éves korosztálynak!

Egyszerűen lehetetlen felsorolni azt a sok pozitívumot, amit a társasok hozhatnak az életünkbe! Szórakoztatók és izgalmasak. Képesek belassítani a mindennapi pörgést, hogy türelmesebben tudjunk egymásra figyelni. Fejlesztik a logikus gondolkodást és a fantáziát is! Ráadásul az együtt töltött, meghitt félórák-órák rengeteg sikerélményt adhatnak, miközben jobban megismerhetjük és megérthetjük önmagunkat és a családunkat is. Ebben a cikkben Pagony játékházas kollégánk ajánl nektek 10 szuper társast, amivel nem lőhettek mellé, ha kisiskolás vagy fiatalabb csemetéknek kerestek karácsonyi ajándékot. Mindig legyen társas a fa alatt!

tovább...

Mi kerüljön a Mikulás-csomagba?

Nekünk rengeteg ötletünk van!

Már csak egy apróság hiányzik a csomagból, de nem szeretnétek megint csokimikulást és aranyvirgácsot venni? Összeszedtünk néhány tippet azoknak, akik idén inkább a cuki, hasznos és vicces meglepetésekre szavaznak!

tovább...

Szuper térképes társasjátékok!

Ha odavagytok az olyan játékokért, amikben a térképé a főszerep, akkor idesüssetek! Megmutatjuk a nagy kedvenceket.

A térképes játékok egyre jobbak és szebbek az utóbbi években. A közös bennük: a játék során fel kell térképeznünk egy világot így vagy úgy; hol nekünk magunknak kell összeállítanunk, némelyikben szó szerint megrajzolnunk a térképet, másokban pedig ügyesen kell böngésznünk őket, jó útvonalakat kidolgozva nyerni, vagy megismerni egy város helyszíneit és nyomozva összerakni egy történetet. A játékmódok változatosak, de az alap közös. A térkép. Mi hol van, honnan hová hogyan jutunk el, hogyan viszonyulnak egymáshoz az elemek, tereptárgyak, épületek, utcák, folyók, helyek, növények, állatok…

tovább...

Ahogyan a gyerekek az árnyékokon ugrálnak hazafelé

interjú Marosvári Tamás játékfejlesztővel

Ritka eset, pedig mindig nagyon jó a végeredménye: amikor először van a könyv, a mese, és abból lesz a társasjáték. Az Árnyékmókus így készült – meséli a tervezője. Ráadásul nem is akármilyen meséből készült ez a szuper ovisoknak szóló társasjáték: Berg Judit Maszat- és Sári-meséiből ismert Sári kalandjait dolgozza fel.

Tudd meg, honnan jött a játék ötlete, hogyan készült, és kiknek ajánlja leginkább a készítője!

tovább...

"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"

Kruppa Gerellyel, a Yunka tervezőjével beszélgettünk

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

tovább...

Vajon ki bujkál a takaró alatt?

Pizsamaparti Babarókánál - Itt a legújabb Babaróka-társasjáték!

Talán minden szülői szembesült már azzal a problémával, amikor a gyereket le akarja fektetni aludni, de az elbújik, párnát rak maga helyett a paplan alá, és egyéb cseleket vet be. Fokozódik a helyzet, hogyha jófej módon ottalvós pizsamapartit szervezünk óvodás gyerekünknek, és 5-6-15 felpörgött, bulizó gyereket kell ágyba kergetni. Erről szól új, kicsiknek szóló társasjátékunk, a Pizsamaparti Babarókánál, amelyben Babaróka meghívta az összes barátját, és mind elbújtak a takarók alá, mert nem akarnak aludni menni.

Olvass tovább!

tovább...