Egyből 4!


Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján.
Az, hogy könyvekről beszélgetünk, önmagában még nem olyan nagy meglepetés. De az, hogy népszerű kortárs szerzők beszélnek arról, melyek voltak bizonyos életkorokban a meghatározó könyvek számukra, hogyan alakították akkor és hogyan alakítják most az életüket ezek az olvasmányok, már jóval konkrétabb megközelítés. Mit szerettek kisgyerekként, kamaszként, fiatal felnőttként, mit és miért olvasnak felnőttként?
Mit tud a könyv, amit más médium nem tud megadni? Hogyan formálhatják a személyiséget a jó időben érkező jó könyvek? A hangzatos „olvasóvá nevelés” kampányok mellett ez a beszélgetés-sorozat is közelebb vihet ahhoz kezdő, újrakezdő és haladó olvasót is, miért kellenek a könyvek, a jó történetek az élet teljességéhez.

Tovább az epizódokhoz

A meséktől a felnövésig

Beszélgetni jó. Úgy tűnik, bármekkorákat is fordul velünk a világ az elmúlt években, és hiába került majd két évre az életünk jelentős része a virtuális térbe, ott is kíváncsiak vagyunk a másikra, másokra. És azokra kiváltképp, akik gondolnak valamit a világról, magukról, vannak kérdéseik és válaszaik, kétségeik és állításaik. És érdemes odafigyelni rájuk. Vinczellér Katalin, a Pagony Kiadó iskolai projektjének koordinátora a kortárs magyar gyerek- és kamaszirodalom népszerű szerzőivel és illusztrátoraival beszélget életről és irodalomról, A meséktől a felnövésig című műsorában. Mélység és magasság, játék, humor, őszinteség.

Tovább az epizódokhoz