Dávid Ádám

1985-ben született Budapesten. Elsősorban gyerek- és ifjúsági irodalommal foglalkozó író, költő, szerkesztő. A Virág utcai focibajnokság címen 2011-ben jelent meg első regénye a Pagony századik könyveként. Az eddig két kiadást megélt kötet magyar irodalomból harmadik és negyedik osztályban tananyag lett, és tízrészes rádiójáték is készült belőle. 2013 és 2017 között született meg háromkötetes történelmi kalandregénye, a Millennium expressz (A potyautas, A fogoly, A tudósító) a Tilos az Á Könyveknél. Drámaváltozata a 2017-es Örkény István drámaírói ösztöndíj támogatásával valósult meg. A Most én olvasok!-sorozatba írt történeteiben A Virág utcai focibajnokság szereplői tűnnek fel újra. Eddig három kötet jelent meg Koppány betűket firkál, Koppány szavakkal focizik és Koppány titkokra vadászik címmel, a negyedik (Koppány dalokat ír) pedig idén várható. A Találj ki! című ifjúsági regényt hét szerzővel közösen írta a Betűtészta Kiadó számára, amelyből 2021-ben rádiójátékot is sugároztak a Kossuth Rádión.

2020-ban elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia hároméves alkotói ösztöndíját. Ennek keretében született meg többek között az óvodás korosztálynak szánt sorozata, amely 2022 februárjában indul Arti begurul címmel a Pagonynál.

Az utóbbi években két gyerekdarabját mutatták be (Petőfi Irodalmi Időgép, Vacskamati virágja), és további négy drámát írt. Földanyó és a flórik népe című tízrészes mesejátéka a Magyar Katolikus Rádió felkérésére készült 2019-ben. Emellett meséket, gyerekverseket, képregényeket és forgatókönyveket ír, valamint angol és német nyelvből fordít. Országszerte vállal interaktív fellépéseket is több mint húsz témában.

Nem utolsósorban két kisfiú, Levente és Péter büszke apukája, akiknek már majdnem egy kötetre való mondókát és versátiratot, vagyis babafrázist írt.
Fotó: Rákossy Péter.

Észbontó robotok a Sárkányosban
2022-04-20

Szuper programmal vár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára! Április 23-án szombaton 11:00 és 12:30 között találkozhatsz az Arti begurul és A hét kisrobot és a robontó íróival és illusztrátoraival! Gyere el a kézműves foglalkozással egybekötött, játékos könyvbemutatóra!

Tovább olvasom...
Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról
2022-03-29 - Labdarozsa
#Kávé mellé

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

A legfrissebb megjelent részek kapcsán - Sanel, a legbátrabb galamblány, A hófehér viharmadár, A sünimentő akció - felelevenítettük, miért szeretjük annyira a Most én olvasok!-könyveket!

Tovább olvasom...
Szülinap lefújva

Markó éppen ma lett öt éves. Ez a születésnapja azonban sokkal különlegesebbnek ígérkezik, mint az összes többi, ugyanis idén egy saját robotot kap! Olvass bele Dávid Ádám legújabb könyvébe, és lesd meg Markó és Arti első találkozását!

Tovább olvasom...